Nový Hektor (výrobce Modellbahnmanufaktur Sebnitz) - názory

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Příspěvekod lukas325 » ned 03 led, 2010 9:06 am

No a Münchhausenuv syndrom (syndrom Barona Prasila) spojeny s hypochondrii byl na diskusi pokud si dobře pamatuji spojován s panem Daleckým. Stačí lépe číst.
lukas325

Příspěvekod mlha » ned 03 led, 2010 9:32 am

no to jsme zase získali pěkného ptáka do fóra
mlha

Příspěvekod Zdenek Valter » ned 03 led, 2010 9:38 am

mlha píše:no to jsme zase získali pěkného ptáka do fóra

No mě to stále připomíná jen toho jednoho ;-)
Zdenek Valter

Příspěvekod lukas325 » ned 03 led, 2010 9:49 am

Vzhledem k tomu, že v televizi zrovna vysílají pořad o povedených modelech, nikoli o paskvilech, jdu se dívat a obdivovat. Končím tuto diskusi, protože to stejně nemá smysl. Musím potom také dělat něco užitečného, nemám čas se tady dále zabývat Vašimi prkotinami, madlami a barvami. Pápápápá.
lukas325

Příspěvekod Martin HO » ned 03 led, 2010 10:35 am

S Pánem Bohem a už se nevracej !
Martin HO

Příspěvekod mlha » ned 03 led, 2010 11:11 am

lukas325 píše:Vzhledem k tomu, že v televizi zrovna vysílají pořad o povedených modelech, nikoli o paskvilech, jdu se dívat a obdivovat. Končím tuto diskusi, protože to stejně nemá smysl. Musím potom také dělat něco užitečného, nemám čas se tady dále zabývat Vašimi prkotinami, madlami a barvami. Pápápápá.

A zopákni si češtinu pane rozhodčí :D
mlha

Příspěvekod Zdenek Valter » ned 03 led, 2010 11:25 am

Jen dotaz TT neználka - je tenhle model už na trhu ?
Zdenek Valter

Příspěvekod Jarda H. » ned 03 led, 2010 12:35 pm

Zdeňku díky za návrat k tématu :!: Pokud se ptáš na hektora v barvách (?!) ČSD přesunutý do Tilligu, tak to vypadá asi až někdy během roku ?!
Německá červená verze je na trhu od prosince, ale modrý český hektor v novinkách Tilligu na leden 2010 není !
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Zdenek Valter » ned 03 led, 2010 1:07 pm

Jarda H. píše:Zdeňku díky za návrat k tématu :!: Pokud se ptáš na hektora v barvách (?!) ČSD přesunutý do Tilligu, tak to vypadá asi až někdy během roku ?!
Německá červená verze je na trhu od prosince, ale modrý český hektor v novinkách Tilligu na leden 2010 není !

Mne zajímá i ten DR - jsem spíše zaměřen na střeva a zejména na podvozky ;-)

Prosím někoho kdo jej má a je stejný šťoura jako já zda by jej oměřil popřípadě nevyfotil zevnitř. Díky !
Zdenek Valter

Příspěvekod radekkrupka » ned 03 led, 2010 1:31 pm

Na trainmanii je video, i když zprostředkované. Možná bys mohl pátrat tam...
radekkrupka

Příspěvekod Zdenek Valter » ned 03 led, 2010 1:34 pm

radekkrupka píše:Na trainmanii je video, i když zprostředkované. Možná bys mohl pátrat tam...

No na to video těžko vzít šupleru ;-)
Zdenek Valter

Příspěvekod Mirek Moc » ned 03 led, 2010 2:47 pm

Také vítám návrat k tématu. Zdenku zde je několik fotografií od kolegy , který má německou verzi.
Podvozek je zcela nové kostrukce, i když princip převodů je převzatý z V100. Rozvor je 20 mm.
Obrázek

Zde je ještě pohled po sundání krytu.
Obrázek
Mirek Moc

Příspěvekod Zdenek Valter » ned 03 led, 2010 3:05 pm

Mirek Moc píše:Také vítám návrat k tématu. Zdenku zde je několik fotografií od kolegy , který má německou verzi.
Podvozek je zcela nové kostrukce, i když princip převodů je převzatý z V100. Rozvor je 20 mm.

Mirku díky moc.
Pokud by se ještě našel někdo kdo rozebere toho hektora ještě víc a vyfotí a změří i samotné podvozky byl bych mu velmi vděčen ;-)
Zdenek Valter

Příspěvekod myrha » úte 05 led, 2010 11:51 am

Ahoj, rád bych také přispěl svou troškou do mlýna a do rozvíření diskuse ;) Dostal jsem v mém obchodě na podzim prospekt od Tilligu ve kterém byl Hektor ve větším obrázku a s popisem, který mě nakonec přesvědčil o jeho objednání ;) Mimochodem tím co rozhodlo bylo podsvícené číslo na boku.. Ale to není to co jsem chtěl napsat..
První věc co chci psát je potvrzení, že na obrázku v prospektu je číslo T435.0140. A dále se v prospektu píše, že krom světel s teple bílými LED a jiných novinek by měl mít model i přepracované podvozky! Tak uvidíme, zda se tento slib nerozplyne stejně jako dodací lhůta ;) Chtěl bych se tímto zeptat, jestli se přepracovanými podvozky dají chápat podvozky pensylvánské a jaký by to mělo vliv na věrohodnost modelu ;) Díky moc všem!

A ještě dotaz na Mirka Moce, na té fotce ty kruhové objekty pod horní DPS to jsou kondenzátory? Díky.
myrha

Příspěvekod Zdenek Valter » úte 05 led, 2010 12:27 pm

myrha píše:Ahoj, rád bych také přispěl svou troškou do mlýna a do rozvíření diskuse ;) Dostal jsem v mém obchodě na podzim prospekt od Tilligu ve kterém byl Hektor ve větším obrázku a s popisem, který mě nakonec přesvědčil o jeho objednání ;) Mimochodem tím co rozhodlo bylo podsvícené číslo na boku.. Ale to není to co jsem chtěl napsat..
První věc co chci psát je potvrzení, že na obrázku v prospektu je číslo T435.0140. A dále se v prospektu píše, že krom světel s teple bílými LED a jiných novinek by měl mít model i přepracované podvozky! Tak uvidíme, zda se tento slib nerozplyne stejně jako dodací lhůta ;) Chtěl bych se tímto zeptat, jestli se přepracovanými podvozky dají chápat podvozky pensylvánské a jaký by to mělo vliv na věrohodnost modelu ;) Díky moc všem!

A ještě dotaz na Mirka Moce, na té fotce ty kruhové objekty pod horní DPS to jsou kondenzátory? Díky.

Ten model odpovídá. Dle věrohodných zdrojů 140 až 144 pensylvánské podvozky NEMĚLY !!!
Zdenek Valter

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)