lukas325 píše:Vážený pane Lojzíku,
velmi Vám děkuji za Váš názor. Jsem velmi potěšen, že alespoň Vy mi dáváte za pravdu. Konečně jsem se dočkal. Alespoň ti věční nespokojenci, kterých se to týká vidí, že jsou na světě lidi, kteří se mnou sdílí názor, že i velké firmy vyrábějí pěkné modely. No že se občas vloudí nějaká ta chybička, to je normální. Přece se kvůli tomu nebudeme věčně hádat. Jen si setřu pot z čela, dalo mi to hodně práce, než jsem Vás (nemyslím konkrétně Vaši osobu - myslím jako celek) dotlačil, kam jsem potřeboval a dosáhl výhry v sázce s kolegou. Sázka zněla - neseženeš jediného člověka, který pochválí firemní model. Termín pro vypršení sázky byl dnes ve 20:00 hodin. Už to vypadalo, že vyhraje protistrana. Řeknu Vám, byla to opravdu fuška.
Mnohokrát Vám děkuji, pane kolego. Děkuji, děkuji, děkuji.
Tak tohle byl opravdu vrchol všeho abych vypěnil. Pokud vím tak nikdo nehaní tovární modely, věškeré připomínky k těmto modelům, mnohdy pomalu hračkám, padli jako připomínky právě k tomu že když už je za vývoj dáno tolik peněz a času pak by mohli být udělány pořádně a mohli by být například vypuštěny ty chyby které jsou mnohdy naprosto zbytečné a naprosto na první pohled viditelné.
Pro příklad uvedu chyby, snadno opravitelné a přesto ponechané. Na ROCO brejlovci jsou to ta madla (však se drahý pane Lukáši podívejte na magazín.modely.biz na fotky, naprosto zřetelné) a nenastříkané masky. To jsou věci co se dají odstranit ale kdo ví jestli to udělají. Za horší chyby bych na tomto modelu viděl třeba ty žaluzie. Když už mám tolika podkladů, tak dokanalý i když drahý technologie tak je přece udělám pořádně už napoprvé ne?
K tomu hektorovi to samé. To zábradlí, dvířka a všechno co tu zaznělo jsou chyby na které bylo dost času (dokonce o více jak 2 roky déle než bylo plánováno) a jsou naprosto zbytečné a pokud by se někdo uráčil pořádně se podívat na fotky a na model a nějak to zaonačit než se model pustí na trh. Navíc u hektora ten lak, to je vrchol všeho. Docela by mě zajímalo jaké číslo dají na kývočkové podvozky......protože čísla mohou být jen 087, a pak 139-145. A i přes to kdyby bylo číslo správně tak to nezachrání tu modrou která má být správně zelená. MBM aspoň měli "unifik" z 88. který se na těchto číslech skutečně vysvětloval.
Co se týče chvály na tovární modely. Nutí mě to použít výrazy které byste si rozhodně za rámeček nedal ale udržím se..... jen vám řeknu podívejte se prosím do článků kde se projednávají opravdu povedené modely a to SÉRIOVĚ vyráběné. Jen pro příklad právě sergej ROCO v TT nebo třeba patrové Bmto od Kuehn-modell, od kterých se můžeme těšit na další, doufám minimálně stejně povedené modely (vozy Y a lokomotivu ř. 372/371 bastard).
Doufám že už si konečně uvědomíte jaké hovadiny jste zde napsal a doufám že se nad tím zamyslíte a tím se přidávám k názoru Radka. Děkuji za vaší účast na velice účelné konverzaci (hlavně pro Vás), která ovšem do tohoto vlákna skutečně nepatří, a doufám že na vás pokud možno již nenarazím.