Firma MTB a velikost TT

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Firma MTB a velikost TT

Příspěvekod petrha » ned 14 pro, 2014 6:12 pm

Bezmozek píše:
Jiřik píše:P.S.: '' E499.1 (141) dycinky 3kV SS :wink: ''

Hluboce omluvuju. Nemyslel jsem vyložene jen bobinu. Tohle tedy budiž můj poslední příspěvek v tématu:
Jen mě pobavilo jak se pořád někdo rozčiluje jakej to je krumpl a čeká na profi verzi. Chápu že špatný barvy/popisky jsou šlendrián a za to by měl dostat výrobce céres, ale plno věcí prostě výrobce dělá aby zlevnil/usnadnil výrobu. Ono opravdu profi model má cenu auta a v době CNC, leptů apod. má každej šanci vyniknout a předvést jak se to dělá správně.
Ostatní, "většinoví" zákazníci koupí co je a to je normální tržní chování výrobců.
Howg

je to dobře vystižené, kritika bude pořád, počítači nýtů taky. Ovšem největší kritikové jsou ti např.: kterým vadí půl cm na délce bobiny, ale klidně za ní provozují o 1cm kratší rychlíkové vozy a navíc je lámou na poloměru oblouků a výhybek na kterém by ve skutečnosti neprojela a ni tramvaj :lol:
petrha

Příspěvekod Colonel32 » pon 15 pro, 2014 5:11 am

proto jsem také říkal, že s rozumně vysvětleným "manažerským" rozhodnutím nemám problém.
Colonel32

Příspěvekod jares » stř 17 pro, 2014 2:32 pm

Mohu přerušit zdejší plodnou debatu dotazem, kdy bude k dispozici ta Bobina ve verzi ČD? Měla být do vánoc.
jares

Příspěvekod Jeff Hopper » stř 17 pro, 2014 2:37 pm

Jako nezlobte se na mě kluci, ale pokud mi chce někdo(a je mi jedno jestli česká nebo cizí firma)tvrdit o 141, že se jedná o špičkový model a pak vklidu ustřelí o 5mm na délce a detailech co dělají tu mašinu mašinou a ještě za to chce 3500,- Kč, tak by se měl zamyslet nad svojí prací(nejsme v době BTTB Bobin a hektorů). To na čem to jezdí a co to tahá nehraje roli. A kupuje se to protože nic jiného není. Ona kdyby to byla 372 o půl cenťáku kratší a o 500,- dražší než konkurence, tak by se jí také asi moc neprodalo.

Jinak jsem si z manželkou k vánocům koupil dalšího bleska 750308 a je to v detailech něco mezi starší a novější verzí skutečného stroje - u mašiny za 2600,- jsem to schopen překousnout a doladit si to sám.
Jeff Hopper

Příspěvekod lesanek » pát 19 pro, 2014 9:13 pm

lesanek

Příspěvekod vlk30 » pát 19 pro, 2014 10:22 pm

Jeff Hopper píše:Jako nezlobte se na mě kluci, ale pokud mi chce někdo(a je mi jedno jestli česká nebo cizí firma)tvrdit o 141, že se jedná o špičkový model a pak vklidu ustřelí o 5mm na délce a detailech co dělají tu mašinu mašinou a ještě za to chce 3500,- Kč, tak by se měl zamyslet nad svojí prací(nejsme v době BTTB Bobin a hektorů). To na čem to jezdí a co to tahá nehraje roli. A kupuje se to protože nic jiného není. Ona kdyby to byla 372 o půl cenťáku kratší a o 500,- dražší než konkurence, tak by se jí také asi moc neprodalo.

Jinak jsem si z manželkou k vánocům koupil dalšího bleska 750308 a je to v detailech něco mezi starší a novější verzí skutečného stroje - u mašiny za 2600,- jsem to schopen překousnout a doladit si to sám.

Pro mě to je velmi dobrý model a vůbec nemá cenu to srovnávat s dřívějším modelem bobin nebo s bobinami samodomo výroby a 99 procent lidí neřeší nějaký ten milimetr.Proč je ten model kratší naprosto chápu, přece jenom ekonomika je také dost důležitá.Jinak se dnes může každý pustit do výroby modelů a ukázat nám jak se dělá špičkový model v TT.Osobně bych viděl cenu tak kolem 3000,- to je pravda.
vlk30

Příspěvekod j p » sob 20 pro, 2014 10:44 am

Tak tahle vypada mnohem lip!
A to by mel byt padny argument pro vlk30, Bezmozka a dalsi nekriticke obdivovatele MTB! Pokud jsou chyby, tak je na ne potreba upozornit prave proto, aby se vyrobce mohl zlepsit pri dalsi verzi. A v tomto pripade je to jednoznacne pokrok - zluty pruh spravne, predel zelena-kremova taky spravne.
Velikost TT: 1. Pennsylvania Railroad 1940-1960 2. CSD 1946-1993
j p

Příspěvekod proky1 » sob 20 pro, 2014 11:29 am

A ma osvetleni. cervena bilá
proky1

Příspěvekod Jeff Hopper » sob 20 pro, 2014 11:38 am

Že by se blýsklo na lepší časy?????

Jinak ono to není přímo o tom 5milimetru, ale o tom jak je to prezentováno a za jakou cenu. Takhle je to vlastně poměrně pěkně provedená hračka za peníze špičkového modelu.

A druhá věc je nereagování na konstruktivní kritiku(i když to vypadé, že se ledy pohnuly) - třeba neustále malá loga ČD na brejlích - a to mám v rozmezí výroby již třetího a je to pořád stejné.
Jeff Hopper

Příspěvekod proky1 » sob 20 pro, 2014 12:21 pm

proky1 píše:A ma osvetleni. cervena bilá

Tak jenom bila uz to v popisu modelu neni.
proky1

Příspěvekod vlk30 » sob 20 pro, 2014 2:58 pm

j p píše:

Tak tahle vypada mnohem lip!
A to by mel byt padny argument pro vlk30, Bezmozka a dalsi nekriticke obdivovatele MTB! Pokud jsou chyby, tak je na ne potreba upozornit prave proto, aby se vyrobce mohl zlepsit pri dalsi verzi. A v tomto pripade je to jednoznacne pokrok - zluty pruh spravne, predel zelena-kremova taky spravne.

Nejsem žádný nekritický obdivovatel MTB, třeba brejlovce nemám ani jednoho,ale také nejsem počítač nýtů a vídím i věci ze širšího pohledu třeba tu délku.Z metru ty chybičky průměrný člověk stejně nerozezná.Jinak si myslím, že ty nedokonolasti vidí i sám výrobce.Jak říkám muže se do toho pustit každý, no já tedy rozhodně ne.
vlk30

Příspěvekod lesanek » sob 20 pro, 2014 8:22 pm

Ale aby se toto vlákno najednou nezměnilo na samou chválu, tak tam jedna barevná chyba tam je. Může to být osvětlením, ale...
http://www.mtb-model.com/images/product ... 18.jpg?986
http://www.zelfoto.cz/fotky/141-018a.jpg
lesanek

Příspěvekod Ferys » ned 21 pro, 2014 5:17 pm

Tak to musím pochválit, alespoň posun k lepšímu. Na odstínu vrchní části by mi ani nezáleželo, přestože neodpovídá konkrétní předloze, možná dokonce jen v určitém období.
Dotaz na majitele či znalce - jaký je průměr kol u tohoto modelu? Zkusil bych popřemýšlet o výměně alespoň podobných loukoťových kol od jiného výrobce.
Díky.
TT Ep. III/IV, DCC TC
Ferys

Příspěvekod lesanek » ned 21 pro, 2014 5:31 pm

Škoda, že nebyla o chvíli dřív. Mohli mít o (asi nejen) jednoho zákazníka víc (tak ho má Roco, no.. :D ).
Ke včerejšímu příspěvku - tady vypadá odstín mnohem lépe.
lesanek

Příspěvekod nalini » ned 21 pro, 2014 9:35 pm

První série Bobiny 141 045 ČSD je u většiny prodejců vyprodána, i přes jmenované nedostatky. Výrobce tedy řádově prodal odhaduji "stovky kusů" a prodá ještě další v rámci dovýroby. Je třeba si zřejmě uvědomit, že názory účastníků tohoto fóra, byť většinou fundované, odborné a dobře myšlené, jsou spíše minoritní, menšinové. Většina české modelářské obce si model koupila takový, jaký je. Výrobce tedy zpětnou vazbu má a může se podle toho dále rozhodovat ohledně dalších projektů. S tímto modelem zatím nemá konkurenci. To je prostě fakt a realita ...
nalini

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)