Stavby a modely f. Šikulové - postřehy, fotky, zkušenosti

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Stavby a modely f. Šikulové - postřehy, fotky, zkušenost

Příspěvekod PetrL » pon 15 dub, 2013 10:26 am

TomBart píše:... šikulové to dokonce i barví. Pochopitelně, když nabarvím papír, tak co udělá.... nakroutí se. tak co čekáte.

To asi budeme všichni (amatéři) souhlasit a budeme s tím i počítat, ale když se to zkroutí profíkovi a on to prodá za plnou cenu odpovídající luxusní kvalitě, tak to jistě v pořádku nebude. To se potom člověk musí zamyslet nad jménem firmy. Je poněkud úsměvný- ve spojení s výrobou, nebo naopak velmi výstižný - ve spojení s prodejem :?: :?: :?:
Ale abych neodsuzoval předem a neoprávněně - snad to Olikovi vyreklamují a zajistí nápravu. Co ale rozhodně není fér a budí nedůvěru, je smazání nepříjemného komentáře. Vyjádření výrobce s uvedením možných příčin a ujištěním o nápravě by mu prospělo mnohem víc.
TT-Analog, IIIc/IVa
PetrL

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » pon 15 dub, 2013 11:18 am

no možná by nebylo od věci kdo bydlí okolo Znojma tam zajet a pozeptat se třeba by se bavili normálně nebo s arogancí ministryně sociálních věcí by dotyčné vykázali ...a tady potom poreferovali co a jak .. :wink:
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod TomBart » pon 15 dub, 2013 11:42 am

...........v předmětu textu je jedno jestli to je vodovka,lihovka, akrylát nebo syntetika. Jde o to neustálé naříkání a fňukání a přemíru maximalismu. Mám doma mosty od Nocha. Je to laser a každý skoro 1000,-. Maj to sice hezky rovné, pěkně nabarvené, ale jejich řešení uchycení kolejového lože k nosné části mostovky mi přijde jako mnohem větší nedostatek.

PetrL: co jsem tak viděl jejich stavebnice, tak snad u každé byl nějaký pokroucený papír. Závada to asi jako je, ale podle mne není tak podstatná. Bohužel má každý něco.
TomBart

Příspěvekod Houmr » pon 15 dub, 2013 11:55 am

Naprostý souhlas s Tomášem co se týká Nocha, ohledně pokrouceného papíru, už se intenzivně hledá řešení, pokud je stavebnice opravdu hodně pokroucená asi by bylo dobré se domluvit s výrobcem, myslím si, že to řešitelné bez problémů bude.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » pon 15 dub, 2013 12:10 pm

O.T.no já nefňukám já si umím stím poradit ... :wink:
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Houmr » pon 15 dub, 2013 2:48 pm

Ale o to nejde, vždy je lepší to myslím řešit s kovářem a ne s kovaříčkem, já pokud už jsem něco zkroucené měl a musím říct, že to bylo asi jednou, tak jsem to prostě rukou přejel přes nerezový váleček na těsto a bylo to rovné.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod Petr Zatrepalek » úte 16 dub, 2013 10:14 am

TomBart píše:pánové, jste všichni nějak moc rozmlsaní.
jde to čím dál tím víc do háje. Dřív každý čuměl jako puk na pěkné domečky (viz Praha Podbaba), na pěkné české mašinky i třeba jenom z odlitku, kdo to kdy zkusil, dokázal ocenit práci našich Pánů modelářů......... Dneska už je i každý línej si nastříkat jen obyčejného albína nevo natřít domeček vodovkama. Cožpak Vás neláká mít doma Tu svou jedinečnou stavbu, která se od ostatních liší aspon jen tou barvou. Toto musíte mít všichni jak z katalogu. Jste snad modeláři a ne sběratelé

Tome uvědom si, kolik lidí má čas v dnešní debilně uspěchaný době vůbec pokládat nějaký koleje a najít chvíli času si zajezdit! O penězích nemluvě. Mám od tebe super mosty co jsi si namaloval a nechal vylaserovat a sám jsi mi říkal, že část těch laserovaných věcí se nepovedla (něco nedrží a vypadává, něco se neprořízlo...) Tvůj most je super model, leč kolik z nás si na tohle chce najít čas a chut si model takto navrhnout, připravit, sehnat plotr nebo laser a pak tomu navíc ještě vychytávat chyby... Proto 99% modelářů dá přednost hotový stavebnici, u který předpokládá nějaký standart kvality za cenu za kterou je nabízena. Bohužel pokud fy Šikulové udělá hodně nepopulární krok ve formě razantního zdražení o více než je inflační koeficient, navíc zatím stále nijak rozumně a hlavně oficielně nezdůvodněné, musí čekat to, že míra tolerance klientů, obvyklá pro jindy akceptovalné závady, se taky razantně změní! Mazání komentářů a absence komunikace negativním náladám pak jen nahrává!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Miramar » úte 16 dub, 2013 10:28 am

Svatá pravda,plně souhlasím
Miramar

Příspěvekod RadimS » úte 16 dub, 2013 1:28 pm

Máš pravdu Tome, vypadá to, že si opravdu někteří vymýšlí víc než je zdrávo a přitom místo toho, aby tady psali nesmysly, které dřív neřešili a tu stejnou dobu se pověnovali kolejišti, tak to bude mít úplně jiný efekt a aspoň se budou mít čím chlubit a né tady zavést takovou drbárnu. :(
RadimS

Příspěvekod BohousP » úte 16 dub, 2013 1:42 pm

Ano, je to tak. Na druhou stranu, pokud si něco z gruntu postavím sám, vím, kde to má chyby a vím kdo (a občas i proč :D ) je udělal. Ale pokud mi někdo nabízí výrobek / službu za ne celkem zanedbatelnou cenu, očekávám přiměřenou kvalitu. A vždy by mělo platit, že dodavatel je tu pro spotřebitele a ne naopak. Modelářský svět v Čechách je malý, ale dost náročný. A pokud výrobce nemá zájem o kontakt s odběratelem, asi nedopadne dobře. A nevím, jestli mu pak české výrobky půjdou na odbyt v Německu a Rakousku. Houmra si velmi vážím jako zdatného modeláře, ale suplovat zde mluvčího výrobce asi není jeho náplň práce.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
BohousP

Příspěvekod RadimS » úte 16 dub, 2013 2:22 pm

Ano, to máš pravdu, ale co se týče výrobce, tak mě i známým vždy odpověděli, někdy hned a nebo třeba druhý den, ale reakce byla. Jasný, cena šla nahoru (i když u některých sice míň ale dolů :wink: ), ale na druhou stranu, který výrobce se jim propracováním detailů vyrovná? Jasně, panely můžem srovnávat, s drátovody už je to s detailem plechu úplně jinde než konkurence a nemluvě o tom, s jakou přesností u větších staveb do sebe díly pasují, v tom u nás nemají konkurenci. Samozřejmě používám stavby i dalších výrobců, ale zde pořád, jak již bylo napsáno, je to dost "dodo" a stráví na tom člověk víc toho času, který je lepší strávený nad modelem, než nad některými zdejšími diskuzemi. :(
RadimS

Příspěvekod BaWiS » úte 16 dub, 2013 3:50 pm

Modeláři melou kraviny ... pokud vidím dobře, tak to je vlákno Stavby a modely f. Šikulové - postřehy, fotky, zkušenosti, a jestliže tady někteří řeší obšlehnutí stavebnic, nekvalitu stavebnic a nezájem výrobce, či zájem na smazání krytiky, tak jsou asik správně, tak proč tu mícháte, že si to mají stavět sami doma? Neříkám, že to je špatný názor, či co, ale tu se snad řeší, že si za litr kupím stavenici a je zje*aná, tak sorry, ale bych jim to omlátil ohlavu. Pokud mi jí dají zadara, tak klidně ať je jaká chce... tak nevím, co máte proto tomu, že to tu někdo piše. Né každý může se sebrat a jet si změřit, vyfotit, zajistit dokumentaci barabizny, která je na druhém konci republiky a modlit se, jestli něco sežene, najde, uvidí ... ja pierdolę ...

Jinak díkes průkopníkům za info o stavebnici, chtěl jsem si koupit sýpku, Dačice, Batelov, ale nekupím nic :D to raději konečně dodělám ten Frýdlant :D
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod kolman231 » stř 17 dub, 2013 5:30 am

Zdravím všechny. Jen jsem se chtěl zeptat kolik Vás kontaktovalo výrobce s tím, že je nějaký problém?
Mám doma taky několik staveb( sýpka, skl. Dačice i Metuje, Brno st.5, Batelov) a jen u sýpky se vyskytl problém s barveným dílem. Vyfotil jsem ho a poslal výrobci email. Ten hned reagoval na můj email a poprosil mě o zaslání dílku k reklamaci. Veškeré výlohy hradili oni. Dostal jsem nový dílek, který byl OK a ještě malou pozornost jako omluvu. Zatím mám dobrou zkušenost jak se stavbami tak s komunikací. Už se těším na Ledečko, které mám již objednané. Na mém kolejišti už mám nachystané místo kam přesně padne.
kolman231

Příspěvekod TomBart » stř 17 dub, 2013 5:56 am

Petr Zatrepalek píše: Tome uvědom si, kolik lidí má čas v dnešní debilně uspěchaný době vůbec pokládat nějaký koleje a najít chvíli času si zajezdit! O penězích nemluvě. Mám od tebe super mosty co jsi si namaloval a nechal vylaserovat a sám jsi mi říkal, že část těch laserovaných věcí se nepovedla (něco nedrží a vypadává, něco se neprořízlo...) Tvůj most je super model, leč kolik z nás si na tohle chce najít čas a chut si model takto navrhnout, připravit, sehnat plotr nebo laser a pak tomu navíc ještě vychytávat chyby... Proto 99% modelářů dá přednost hotový stavebnici, u který předpokládá nějaký standart kvality za cenu za kterou je nabízena. Bohužel pokud fy Šikulové udělá hodně nepopulární krok ve formě razantního zdražení o více než je inflační koeficient, navíc zatím stále nijak rozumně a hlavně oficielně nezdůvodněné, musí čekat to, že míra tolerance klientů, obvyklá pro jindy akceptovalné závady, se taky razantně změní! Mazání komentářů a absence komunikace negativním náladám pak jen nahrává!

ano, souhlasím s tím, že zdražovat není moc ideální a souhlasím i s tím, že pokud mám pokrouceno více papírů, tak to bude asi na reklamaci. To samé u mazání příspěvků. Spíš jsem si ale povzdechl nad vývojem dnešní mentality většiny modelářů a přijde mi, že se začínáme podobat hodně těch němcům, kteří kupují skoro hotové věci a jen to sestavují jako nějaké puzzle. Spousta německých kolejišť má stejné domečky, stejnou trávu, stejné perony, stejné vagony. To už podle mne moc modelařina není. A s tou uspěchanou dobou tolik nesouhlasím. Vždyť třeba brejlovci a hlavně tovární zamračené (myslím HO,protože to je moje velikost) tu nejsou na trhu tak dávno. Před tímto si spousta modelářů udělala svoji mašinku, někteří jen nastříkali číže, někteří tomu dodělávali leptané doplňky a někteří to dělali skoro celé od základu a jak jim to všichni hltali. Dneska nad tím většina ohrne nos a hledá chyby na úhlech kastle atd. Přiznám se, že i já, ale beru to s nadhledem a modely bez řečí kupuji. To samé je s domečky. A ohledně financích v dnešní době? Ano, doba je zlá a peníze nejsou, ale nemusím mít přeci deset brejlovců z katalogu ale místo toho jich jen pět, ale s každým si troch pohrát. (dobarvit proužku, dodělat čísla podle skutečných předloh, patinovat, dosadit leptané doplňky atd) To je přeci rozdíl mezi sběratelem a modelářem. A jak píšeš ohledně toho mostu.(mimochodem to je dítě Tomáše Samohýla, já to jen stavím v HO, on v TT). Můj pocit je, že více modelářů se v dnešní době sklání k modulům než ke kolejištím. A to je přeci ideální příležitost si udělat pěkný kousek krajiny s něčím výjimečným, s něčím, na co budou všichni na setkáních čumět jako puk. Byl jsem v poslední době hostem na dvou setkání modulů a vždy většinu očí poutali výseky s něčím mimořádným, něčím co není v katalogu. A přitom mi přijde, že to není vůbec složité. Ty mosty zvládne podle mne kdokoliv od 15 let. Slyšel jsem spoustu nářků, že se nedělá nic "českého", "detailně zpracovaného" ale když se tu něco objeví, tak o to nakonec není vůbec zájem, protože to nikdo nechce dělat. Překvapil mne třeba minimální zájem o albíny a když to tak vezmu, tak ty mosty jste nakonec koupili jen vy s kolegou a ta cena mi přijde spíše nákladová.
A otázka času??? Kdyby tu spousta žvaňilů a chytráků neseděla na diskusi, tak mají modelů na rozdávání. Než jsem napsal tenhle příspěvek, tak bych měl most v hrubé stavbě složený, takže v tomhle to určitě nebude.
TomBart

Příspěvekod greenery » stř 17 dub, 2013 8:04 am

... souhlasím.

A ani ty Němce bych nezatracoval :-), tohle třeba stojí za zkouknutí http://www.stummiforum.de/viewtopic.php ... start=1150

Ad Šikulové - díval jsem se na provedení výtopny Ledečko, přijde mi to dost dobrý. I "klempířina" je provedena :) . Mě u kartonových stavebnic vadí jediná věc, a to je nároží - sražené na tupo, takže je vidět tloušťka kartonu. Ale jak píše TomBart, máme tmely, barvy atd.
A u těch pokroucených stavebnic - může být vina i na straně prodejce, pokud to leží ve vlhkém skladu, a pak to vyschne, věřil bych tomu, že se to zkroutí. Je totiž divné, že někdo pokroucené má, jiný ne.
greenery

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)