Kolejivo f. Kuehn

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Kolejivo f. Kuehn

Příspěvekod Donatelli » ned 09 zář, 2012 10:01 pm

No vyhybky s úhlem odbočení 22,5 stupně v profilu existují . Začala je na sklonku NDR vyrábět firma Pilz. Občas se i objevují na aukru. Byla to plná náhrada za standart gleis BTTB. Ale pokud je mi známo dělali jenom tyhle vyhybky. Jiné už nestihli. A tuhle výrobu po nich na čas převzal maďarský Deák. Jenom nevim jestli to je to úplně nejlepší řešení....
Donatelli

Příspěvekod Jeff Hopper » pon 10 zář, 2012 12:00 pm

Jo to existujou -dokonce k nim šel starý BTTB přestavník, ale provedení hrozné(sám jich pár mám) a cena byla lehce pod tillig ew 1. Ale jak píšeš byly vyráběny a tudíž v současné době špatně sehnatelné.
Jeff Hopper

Příspěvekod michalkomarek » úte 11 zář, 2012 7:28 am

Zdravím vás kolegové.
Taky patřím mezi ty co čekají kdy se konečně kolejivo objeví v prodeji.Mimochodem nemá někdo infornace kdy se konečně objeví na pultech???Mám z něj zatím postavenu takovou malou strojovou stanici a jsem sním spokojen.Můj názor je ten že se vyhýbky KUEHN nehodí na stavbu nějaké hlavní tratě,tam bych já volil minimálně EW2 nebo ještě líp EW3 od TILIGU.Ale my co bojujeme s prostorem tak musíme holt dělat kompromisy a toto je myslím dobrý kompromis.Já stavím období těsně po II svět.válce,to je začátek III epochy,takovou zapomenutou vedlejší trať a musím říct že ty vyhýbky nevypadají vůbec špatně!!
michalkomarek

Příspěvekod Donatelli » úte 11 zář, 2012 6:59 pm

Kdy bude na pultech kolejivo Kuehn? No až ho objednají obchodníci. Nebo než přijde z Německa. Já ho viděl v Leuně u jednoho odbchodníka....
Donatelli

Příspěvekod Michal Vaniš » úte 11 zář, 2012 10:07 pm

Reklama :wink: Kuehn kolejivo ihned nebo do 14 dnu
http://www.itvlaky.cz/pkcomputers/eshop ... e-TT-KUEHN
Michal Vaniš

Příspěvekod vlk30 » stř 12 zář, 2012 8:29 pm

Ja osobně budu kontaktovat pana D.S. a poptam se co a jak.
vlk30

Příspěvekod rexel » pon 24 zář, 2012 8:14 pm

Já jsem dnes obdržel od TT- modelář dvě pravé WR 20 a dvě levé WL 20 výhybky od „Kuehn-modell“, které jsem již měl delší dobu objednané. Nejspíše jde ale o první dodávky kusovek do ČR. Zpracování vyhybek solidní, ve srovnání s Tilligem působí jejich konstrukce křehčím dojmem – uvidím co vydrží v provozu, na hodnocení je příliš brzo.
TT, Ep. III.-V., Digital
rexel

Příspěvekod Ferys » pon 01 říj, 2012 11:06 am

Dobrý den, zdravím všechny. Nevíte prosím, jak je to s kolejivem TT p. Litomského? Na e-mailový dotaz, zda kolejivo opět vyrábí a jaká je výška kolejnice, nereaguje a jiný kontakt nemám.
Děkuji za případné info.
TT Ep. III/IV, DCC TC
Ferys

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » pon 01 říj, 2012 11:13 am

Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod rexel » stř 10 říj, 2012 6:28 pm

Na Rajče jsem dal pár fotek vyhybky WR 20 s elektromagnetickým přestavníkem Tillig, a příklad napojení výhybky na běžné flexikoleje. http://www.rexel.rajce.net/Vyhybky_Kuehn
TT, Ep. III.-V., Digital
rexel

Příspěvekod peter_vy » čtv 11 říj, 2012 6:27 am

A nebolo by na spájanie s koľajnicami Tillig (a pod.) lepšie použiť prechodové spojky od Kuehna (č. 72722)?
TT analog, ČSD ep. III.-IV.
peter_vy

Příspěvekod pantany » stř 24 říj, 2012 5:28 pm

zdravim! planujem si trat v programe XTrCad z kolajiva tillig, nema niekto subor/y kuehn kolajiva aby som mohol planovat trat z kolajiva kuehn? tillig stacilo len nakopirovat do patricneho suboru a zaklikat to a planovanie trate mohlo zacat. dakujem za info.
pantany

Příspěvekod Tomáš » stř 24 říj, 2012 5:34 pm

pantany píše:zdravim! planujem si trat v programe XTrCad z kolajiva tillig, nema niekto subor/y kuehn kolajiva aby som mohol planovat trat z kolajiva kuehn? tillig stacilo len nakopirovat do patricneho suboru a zaklikat to a planovanie trate mohlo zacat. dakujem za info.

Obávám se,že kolejivo Kuehn zatím není.Je to moc brzo.
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod pantany » stř 24 říj, 2012 5:34 pm

vsimol som si, ze tu vyssie boli pouzite elektromagneticke prestavniky tillig, ako riesite napajanie srdcovky nakolko je kovova? nema kuehn nejaky speci prestavnik? alebo by bolo dobre osadzat elektromotoricky od tilliga?
pantany

Příspěvekod Tomáš » stř 24 říj, 2012 5:44 pm

pantany píše:vsimol som si, ze tu vyssie boli pouzite elektromagneticke prestavniky tillig, ako riesite napajanie srdcovky nakolko je kovova? nema kuehn nejaky speci prestavnik? alebo by bolo dobre osadzat elektromotoricky od tilliga?

U vyhýbek Kuehen se nemusí napájet srdcovka.Podobně jako EW1 tillig.Přestavníky se dají použít tilig,ale narozdíl od EW1 se nemusí použít žádné přestavníky.Vyhýbka je konstruována tak,že po ručním přestavění drží danné postavení.Sama se pomocí pružinky zafixuje a žádná projíždějící souprava s ní nepohne.Tomuto dávám oba palce vzhůzu.U malých stanic tak odpadnou poruchové přestavníky tilig.Ruční stavění je super věc. :idea:
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)