Tillig 2009 Novinky

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Tillig 2009 Novinky

Příspěvekod vape777 » pát 30 led, 2009 1:07 pm

Na nemeckej stránke lokshop.de je zverejnený novinkový prospekt firmy Tillig pre rok 2009.

www.lokshop.de

Je tam k dispozícií aj pdf verzia.

Medzi zaujímavé novinky patrí napríklad:
- avizované kompletné prepracovanie modelu V36 (I/2010)
- vynovenie Rosničky (III/2009) - nový 5-pólový motor, digitálne rozhranie
- BR 189 vo farbách "CityNightLine"
- BR 103 DB
- vozeň na prepravu sypkých hmot KVG
- a iné
vape777

Příspěvekod JBr » pát 30 led, 2009 3:02 pm

No, z hlediska cloveka, ktery je zamereny na CD, me muze potesit jen trojice Wap, Eas a Es v barvach CD Cargo. Prepracovana rosnicka urcite najde kupce, obzvlast, pokud s ni odpadne vetsina prace nutna k digitalizaci soucasneh modelu. Pokud ale porovnam s H0 novinkami od Piko a Roco, tak je tenhle katalog pro Cecha jedno velke zklamani...

Zajimavy je ale z globalniho hlediska ten startset v kooperaci s Piko (koleje, Herkules a dva vozy).
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Jarda H. » pát 30 led, 2009 3:58 pm

To vape777 : díky za odkaz na novinky :lol: :!:

Upřímně řečeno, nečekal jsem na něco konkrétního, ale nabídka mne nějak neoslovila ?! Letos tedy za nákup nových vagonů "ušetřím". Zaujala mne snad jen nabídka plošinového vagonu s nákladem dřev.beden IFA (protože mám plošinové vagony s IFAma), ale to se dá samo-doma výrobou nákladu vyřešit.
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod vlastimil vašíček » pát 30 led, 2009 5:39 pm

novou plošinu se dřevem mám objednanou už 2 měsíce. snad se tillig konečně rozhýbe a vyrobí to. jinak ta nová 189tka je přímo parádní
E103 001 moje životní láska

Digital by Roco & Lenz silver

r.v. 1979, bývalý výpravčí ČD
vlastimil vašíček

Příspěvekod holomek » pát 30 led, 2009 6:32 pm

No ono se letos ani moc ČD nebo ČSD modelů čekat nedalo, loni jich bylo - vzhledem k předchozím letům - celkem dost. A že udělali všechny 3 vozy ČD Cargo je celkem pozitivní - dá se z toho poskládat slušnej vlak.

Objektivně řečeno, podívá-li se na loňské i letošní novinky člověk bez ohledu na to, zda preferuje ČD nebo DR, nejsou ty novinky až tak špatný.... navíc loni snad 6 nových typů mašin a vozů, letos 2. a 2 přepracovaný.. Na předchozí poměry dobrý...

189 CityNihgt Line je úžasná.. Tu budu mít doma.
holomek

Příspěvekod TTmili » sob 31 led, 2009 1:34 pm

Tak já bych to taky nějak letos nezatracoval. Vozy s tím sem ani nepočítal ale ta rosnice mi udělala dost velkou radost, jsem zvědavej na cenu a jak bude vypadat. No ale na to si budu muset třičtvrtě roku počkat. Kažopádně i ta 103 V. epochy vypadá dobře, a jak sem už někde psal sice se soustředím na IV. epochu ČSD (DR) ale pěkný modelem nepohrdnu ať je jakejkoli. :lol:
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod JBr » úte 24 úno, 2009 7:57 am

V ramci workshopu bude letos ve Vsestarech Tilligacky Sergej v barvach CD Cargo. Na jednu stranu me laka, ze bych mel konecne nejake poradne vozidlo v modrem, ale na druhou stranu mi tenhle nater na Sergejovi prijde jako poradny zbastl...
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod mawerick » úte 24 úno, 2009 12:43 pm

Cargo Sergej :shock: tak to se soudruhům opravdu nepovedlo. Tak to můžem brzy čekat 810 (M 152.0) taky v Cargo barvách. :roll:
TT - analog
r.v. 1975 LD Plzeň

[url]http://www.mzalarm.cz[/url]
mawerick

Příspěvekod Jacek » úte 24 úno, 2009 2:20 pm

No to je snad vtip :shock:
Je jasné, že námětů na workshop po každém roce ubývá, ale přesto mě napadá celá řada modelů.
Kdysi bylo na K-reportu vlákno s názvem "Paskvily, které nám podsouvají modelářské firmy", asi bude třeba ho obnovit.
Jacek

Příspěvekod Jirka1 » úte 24 úno, 2009 3:52 pm

Jojo, mám pocit, že se mám železniční modelářství nějak podivně posouvá do oblasti sci-fi.

Nějak mi to připomělo hlášku z dob minulých:
"Na hranici byl zahraničními útočníky napaden poklidně orající sovětský traktor. Ten palbu opětoval, poté se vznesl a odletěl..."

Aby nám příští rok někdo nezačal cpát do kolejišť hvězdné války. :(
Jirka1

Příspěvekod JBr » úte 24 úno, 2009 5:59 pm

No, pan Rejl mi k tomu napsal tohle:

Jelikož jsme již nevěděli co za lokomotivu postavit a vzhledem k tomu, že letos jsem zadával do výroby tři různé modely ČD Cargo, napadla mne možnost Sergejr ČD Cargo, který sice nejezdí, ale teoreticky je to reálný model a bude zhotoven přesně dle podkladů z ČD Cargo.

Bohuzel otazka na jakekoliv nove hnaci vozidlo CD/CSD od Tilligu zustala opet bez odpovedi...
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Jarda H. » úte 24 úno, 2009 7:07 pm

Hezká formulace :wink: " ... který sice nejezdí, ale teoreticky je to reálný model ...", to by teoreticky na panelu mohlo být cokoliv, protože ... :!: Bohužel to není ojedinělý případ, před pár týdny jsem zahlédl fiktivní model motoráku z jakési akce, mám dojem od Tilligu ?! Už si nejsem jist !
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod MirekTT » úte 24 úno, 2009 7:19 pm

V tom katalogu na lokshopu je v TT u Tilliga na str. 4 z brusu nová moc hezky udělaná V36. Sice v kamufláži DR a s nevyhovujícími žaluziemi ze předu na chladiči, ale jinak vypadá oproti hračkovní BTTB podstatně modelověji. No být k tomu ještě nový pojezd (za 120 eur to asi nový pojezd bude) a konverzní set na ČSD od našich leptařů, může to být docela zajímavý kousek na česká kolejiště.
MirekTT

Příspěvekod petrh » úte 24 úno, 2009 7:49 pm

ja bych se nezlobil, kdyby Tillig ci nekdo "velko"vyrobce udelal poradne kocoura ci velke lego v TT:)
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod maayaa » úte 24 úno, 2009 8:51 pm

no to je děs,co to bude příště?Kdyby byl třeba hektor od http://www.modellbahnmanufaktur.de/ ,nebo třeba i ta V36 (podle popisu v katalogu je to komplet nová mašina),a nebo třeba tohle http://www.zelpage.cz/fotogalerie/motor ... otivy/716/ (V60 bylo podle atlasu ŽM do ČR dovezeno 144).Ale todle je fakt uplně mimo mísu.
maayaa

Další

Zpět na Velikost TT (komunita TT)