Lampy Dominik vs. JM modelová železnice

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Lampy Dominik vs. JM modelová železnice

Příspěvekod TTmili » ned 02 lis, 2008 7:08 pm

Díval sem se na lampičky a zjistil jsem že existují lampičky velice podobné lapmpičkám Dominik. Vyrábí je fy JM modelová železnice a chtěl bych se zeptat zda má s těmito lampami někdo zkušenos. Jak vypadají ve srovnáním s lampami Dominik atd.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Lampy Dominik vs. JM

Příspěvekod Mirek Moc » ned 02 lis, 2008 7:56 pm

Krasné porovnání lamp (včetně Dominik vs. JM) má na svých stránkách Martin Pinta v sekci Příslušenství - Testy 4. http://lokopin.wz.cz/body.htm
Mirek Moc

Příspěvekod TTmili » pon 03 lis, 2008 6:23 am

No vidíš dík. Kdybych víc hledal a míň kecal bylo by to snažší! :lol:
TT
DIGITÁL
TTmili

Příspěvekod Tomáš » pon 03 lis, 2008 9:58 am

Já mám ty lampy NEU model a jsem moc spokojen...není s čím srovnat takže jsou super
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod TTmili » úte 04 lis, 2008 12:45 pm

Jenom takovej detail. Teď sem si teprve všiml že JM dělá nějakej novej typ víc odpovídající zkutečnosti. Ta lampa vypadá a je úplně jiná než tan nv tom testu. Má někdo zkušenosti s těmahle novýma?
TT
DIGITÁL
TTmili

Příspěvekod dan » úte 04 lis, 2008 5:31 pm

Osobně si myslím že lampy Dominik jsou bezkonkurenční co do podoby se skutečností a i cenově celekem ujdou jejich problém je hodně malosériová výroba a tím i špatná dostupnost.

Lampy ostatních výrobců nezavrhuji ono totiž zhlediska výroby není co zkazit takže většinou svítí a jde jen o to zdali se Vám líbí nebo ne.
N TT H0 www.skoda100nacestach.cz
dan

Příspěvekod TTmili » stř 05 lis, 2008 6:06 am

Já bych taky byl pro lampy Dominik ale je tam ten problém malosériové výroby. Pro mě hold nejsou dostupný protože jezdit jenom kvůli lampám z Jihlavy do Prahy a to třeba každý měsíc se mi nevyplácí. A když sem se díval na fotky těch JM tak vypadají téměř stejně jak od Dominika je s tím rozdílem že na nich nejsou stupačky. Ale z fotek toho normálně člověk moc nevyčte.A cenově jsou na tom stejně jak ty od Dominika možná ještě trochu levnějc.
TT
DIGITÁL
TTmili

Příspěvekod Martin HO » stř 05 lis, 2008 6:45 am

Podle mého názoru Dominik nemá v kvalitě a vzhledu konkurenci. Potíž je jen s jejich sehnáním.
Martin HO

Příspěvekod Tomáš » stř 05 lis, 2008 12:37 pm

Mě se lampách Neu model líbí že jsou ohebný.myslím že i dominik takový dělá.Je to celkem důležitá věc,pokud člověk občas rukou sahá do kolejiště nic neulomí jen se to ohne a pak zase narovná
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Jan Svatoň » stř 05 lis, 2008 7:29 pm

Ahoj, sice to sem nepatří, ale nechci nic nového zakládat a prosím jenom o radu - jak daleko od sebe jsou nádražní lampy typu "Domini" - velikost TT. Díky Honza S.
Jan Svatoň

Rozteč nádražních lamp

Příspěvekod Mirek Moc » stř 05 lis, 2008 8:13 pm

Jan Svatoň píše:Ahoj, sice to sem nepatří, ale nechci nic nového zakládat a prosím jenom o radu - jak daleko od sebe jsou nádražní lampy typu "Domini" - velikost TT. Díky Honza S.

Já jsem to nedávno také hledal a postupoval jsem metodou poměrného měření. Na nádraží se mezi 2 lampy vešli cca 1,5 vozu typu"B". Jeho délka je 24,5,metru . Tudíž rozteč mezi lampami odhaduji na 37 m - přepočet na TT 306 mm.
Mirek
Mirek Moc

Příspěvekod radekkrupka » stř 05 lis, 2008 10:34 pm

Já jsem se díval taky na nádraží prostým okem a (alespoň tam kde jsem byl) zdálo se mi, že vzdálenost lamp je cca 1,5 násobek jejich výšky. Čili já jsem zvolil vzdálenost 16 cm.
radekkrupka

Příspěvekod Radek(T) » čtv 06 lis, 2008 8:22 am

To možná není otázka "modelové měřítkové" věrnosti (co všechno máte skutečně ve vzdálenosti 1:120), ale praktického testu. Nejlepší je si lampičky rozsvítit a vyzkoušet je dát tak "aby to bylo přirozené" - což znamená, že lampičky spojitě osvětlují plochu - kužely světla se mírně překrývají a nikde není "tma".
TT digitál, doba mého dětství (končící parní trakce) + 2. svět.válka 1:35
Radek(T)

Příspěvekod TTmili » čtv 06 lis, 2008 9:21 am

Já mám lampičky zhruba 20 cm od sebe. Má zatím od RM-model ale moc mi nevyhovují (jak ste psali že ostatní jsou ohebné tak tyhle moc nejsou) a proto se sháním po jiných a právě po nedostupném Dominiku se mi nejvíc líbí ty JM. Tak sem se na to ptal.
TT
DIGITÁL
TTmili

Příspěvekod nadkachna » čtv 06 lis, 2008 2:18 pm

Já chtěl také po prošmejdění netu Dominik, ale nechtělo se mě dlouho čekat, tak jsem zvolil JM a ani trochu nelituji. Sice nejsou ohebné, zato mají možnost výměny diod, což myslím také není k zahození a co se vzhledu týče, taktéž nemám výtek.
Nakonec, jednou jsem posílal snímky z rozpracovaného modulu a bylo mě příjemcem řečeno, že ty lampy Dominik vypadají pěkně...:-) - takže ve vzhledu určitě velký rozdíl není.
G
TT
nadkachna

Další

Zpět na Velikost TT (komunita TT)