BR 94 v TT od firmy JAGO-modellbau

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

BR 94 v TT od firmy JAGO-modellbau

Příspěvekod radula63 » ned 21 úno, 2010 11:28 am

Podařilo se mi zapůjčit model parní lokomotivy BR94 dodávaný firmou JAGO-modellbau.
Model je celokovový, plastová kola, nápravové osy a ozub. kola jsou kovová a převodová kola jsou z černého plastu. Hnáno motorem Mashima se setrvačníkem a šnekem. Váha modelu je 156gramů, hnané jsou všechny nápravy lokomotivy a proud sbírají 2., 3.,4. a 5. spřažená náprava lokomotivy. Má šachty na výměnu spřáhla - standartně je dodáváno spřáhlo staršího typu - tj. očkové. Vepředu je šachta napevno, vzadu je nesena na kinematice spřažení nakrátko. Lokomotiva je osvětlena LED v SMD provedení a bílé barvě. Tendr je dosypán skutečným uhlím (žádný odlitek).
Model stojí (dle stránek výrobce) 353 Eur.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

P.S. Lokomotiva je vhodná na přestavbu na ČSD 537.0 - viz. vlákno : http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php ... c&start=15
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod Lubomír Dudek » ned 21 úno, 2010 11:35 am

Tak já zase slintám.sběrné plíšky by si možná zasloužily schovat za kola,ale jinak se mi ten model líbí.Pak snad už jen ta cena :cry:
Přeběhlík k N scale II epocha druhá válka DRG/DRB
Lubomír Dudek

Příspěvekod MOL » ned 21 úno, 2010 3:36 pm

Za tu cenu tam žádnou zvláštní kvalitu nevidím, to už bych raději šel do Kittlera...
MOL

Příspěvekod martin tichý » pon 22 úno, 2010 9:32 am

Těch strašidelných 350éček na tom neni vůbec vidět,..to je cena, jak za "flajšmana" v HO a přitom to vypadá jak Berliner TT-bahnen, ...děkuji, nemám zájem..
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod Lubomír Dudek » pon 22 úno, 2010 1:07 pm

S kritikou ceny modelu souhlasím a tady je vidět,jak podle ceny člověk zvyšuje svoje nároky na propracovanost a technologii výroby takového modelu.To je ale pochopitelné.
Nadruhou stranu,pokud ho koupíte někde levněji a chcete ho navíc použít jako lokomotivu čsd,dostane se vám na kolejiště určitě velice dobrej stroj,co se funkčnosti týče.Je pravda,že může použitá technika působit dojmem strojů BTTB,ale celkově je to pěknej model a s lehkou patinou uspokojí i náročnější provozovatele.
Je to jen můj názor,nechci nikomu nic vyvracet a neúčastnim se žádné reklamy :wink:
Přeběhlík k N scale II epocha druhá válka DRG/DRB
Lubomír Dudek

Příspěvekod radula63 » pon 22 úno, 2010 2:32 pm

Lubomír Dudek píše:S kritikou ceny modelu souhlasím a tady je vidět,jak podle ceny člověk zvyšuje svoje nároky na propracovanost a technologii výroby takového modelu.To je ale pochopitelné.
Nadruhou stranu,pokud ho koupíte někde levněji a chcete ho navíc použít jako lokomotivu čsd,dostane se vám na kolejiště určitě velice dobrej stroj,co se funkčnosti týče.Je pravda,že může použitá technika působit dojmem strojů BTTB,ale celkově je to pěknej model a s lehkou patinou uspokojí i náročnější provozovatele.
Je to jen můj názor,nechci nikomu nic vyvracet a neúčastnim se žádné reklamy :wink:

Luboši, však ty taky víš, že i když mám k těmto modelům blízko, tak taky nedělám žádnou reklamu. Jen dávám informace co je na trhu a pokud mám možnost si ji sám vyzkoušet a nafotit, tak udělám takovýto příspěvek. :wink:

:arrow: To už je na každém z vás (z řady modelářů) jestli si tento model někde sežene a za jakou cenu. Ceny beru informativně z "jago-modellbau de"
Raďula63
KŽM Praha 3
radula63

Příspěvekod Jarda H. » pon 22 úno, 2010 3:47 pm

radula63 píše: ..... i když mám k těmto modelům blízko, tak taky nedělám žádnou reklamu. Jen dávám informace co je na trhu a pokud mám možnost si ji sám vyzkoušet a nafotit, tak udělám takovýto příspěvek. :wink: ....

Takhle jako informaci o možné nabídce na trhu TT to beru i já, asi i většina lidí tady. Určitě devět z desetí téčkařů :lol: nepoběží ihned koupit mašinu, protože ......

Radkovi dík za osvětu a informace, pokračuj prosím v tomto díle dál !!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod radula63 » pon 22 úno, 2010 3:52 pm

Jarda H. píše:
radula63 píše: ..... i když mám k těmto modelům blízko, tak taky nedělám žádnou reklamu. Jen dávám informace co je na trhu a pokud mám možnost si ji sám vyzkoušet a nafotit, tak udělám takovýto příspěvek. :wink: ....

Takhle jako informaci o možné nabídce na trhu TT to beru i já, asi i většina lidí tady. Určitě devět z desetí téčkařů :lol: nepoběží ihned koupit mašinu, protože ......

Radkovi dík za osvětu a informace, pokračuj prosím v tomto díle dál !!

JJ. Jardo, pokud budu mít možnost něco dalšího, tak dám vědět. :wink:

p.s. Těším se na osobní seznámení s tebou a Lubošem osobně v březnu v "Opletalce" aneb "Březen - do Opletalky vlezem" :lol:
Raďula63
KŽM Praha 3
radula63

Zpět na Velikost TT (komunita TT)