prestavníky PECO

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 23 čer, 2009 6:06 am

PatMat55 píše:Mám přestavníky PECO a PL 10, když nejsou zapojené na vyhybku tak jedou na 100%, žádná chyba nic, perfěkně reagují an ovládají pult, ale jakmile je napojim an vyhybky PECO, tak přestavník nemá sílu vyhybku přehodit, když přepnu vypínač tak zabzučí, jehla trochu škubne, ale vyhybka se ani nehne, nevíte někdo co s tím?? kde je chyba?? Docela mě to štve, protože jak říkám bez vyhybky se mi ještě nestalo aby "nepřehodil" Děkuji az odpověď
Ahoj, spojeni vyhybky a prestavniku je citlive na presne umisteni prestavniku pod vyhybkou. Staci nepartne vychyleni jehly prestavniku od osy vyhybky a uz to nekde drhne a celek spatne funguje. Predpokladam, ze mas PL-10 a PL-12. Pokud jsi mel PL-10E a zkracoval jsi jehlu, tak se koukni jestli ti nedrhne a o desku kolejiště. Pokud ne, tak si povol tri sroubky adapteru a usad si presne prestavnik. Pak je postupne pomalu utahuj a stale kontroluj presnost ulozeni.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod JeeL » úte 23 čer, 2009 6:35 am

PatMat55 píše:Mám přestavníky PECO a PL 10, když nejsou zapojené na vyhybku tak jedou na 100%, žádná chyba nic, perfěkně reagují an ovládají pult, ale jakmile je napojim an vyhybky PECO, tak přestavník nemá sílu vyhybku přehodit, když přepnu vypínač tak zabzučí, jehla trochu škubne, ale vyhybka se ani nehne, nevíte někdo co s tím?? kde je chyba?? Docela mě to štve, protože jak říkám bez vyhybky se mi ještě nestalo aby "nepřehodil" Děkuji az odpověď

Aky zdroj pouzivas na prestavniky? Moze to byt aj zdrojom, ktory nema dostatocny vykon. Tie prestavniky maju dost velku spotrebu.
JeeL

Příspěvekod PatMat55 » úte 23 čer, 2009 10:00 am

Ano mám PL10 a PL12, jedná se o zkryté nádraží takže přestavníky jsou uloženy vedle vyhybek, všechny by měli být v rovině, rýsoval jsem si čáru aby táhlo šlo rovně ssvyhbkou.
A ten zdroj mám staré PIKO trafo FZ1, taková ta šedá bedna, nic jiného jsem nenašel, a je na ní napojeno zatím 6 přestavníků. Jestli někdo doporučí nějaké lepší trafo budu jeno rád. Nebo třeba i jiné přestavníky...
PatMat55

Příspěvekod JeeL » úte 23 čer, 2009 10:42 am

Ja pouzivam TST300W/17V z www.tme.eu cca 34 EUR. Ale FZ1 by to mal tiez v pohode zvladnut, pokial samozrejme nie je zatazeny este niecim inym. Rucne Ti to ide prehodit? Nie je tam mechanicky problem, co spominal napr. michal dalecky?
JeeL

Příspěvekod harmi » stř 24 čer, 2009 3:10 pm

Skusil som pomerat, mne FZ1 dava naprazdno asi 18-19V~, pri zatazeni PL10E to klesne asi na ~14-15V, ale to stale vyzera dost, meriam samozrejme len par sekund, nechcem PL10E upiect. Prestavnik ma na sucho asi 4.5ohmu, cize teoreticky zerie az 2.6A uz pri 12V, co je celkom dost. Pripadne vyskusaj este nabijat cez diodu velky kondenzator a ten vybit do prestavnika. Napriklad 1n4004 a 4700uF/25V. A privody k prestavniku nemas nahodou moc tenke?
TT moduly, Wintrack (aj cz).
harmi

Příspěvekod PatMat55 » stř 24 čer, 2009 3:31 pm

Jak velkou roli hraje velikost kabelů?? Já mám kus kabýlky co jsou ve scart kabelu, použžívám to jako propojku mezi panelem a ovládacím pultem, ael tohle to dělao, ikdyž jsem to měl spojené přes svorkovnici daleko větším kabelem
PatMat55

Příspěvekod harmi » stř 24 čer, 2009 6:31 pm

kazdy kabel ma nejaky odpor. Vseobecne plati, ze odpor kabla rastie s dlzkou kablov a zmensuje sa s vacsim prierezom kabla. V signalovych kablikoch (SCART) netecu velke prudy, tam toto nevadi. Ale na PL10 by som daval kable aspon s prierezom 1,5mm2, cize nieco ako je v predlzovacke. Lebo ak ma prestavnik odpor 4 ohmy, kabel 1 ohm, tak vlastne patina vykonu ostane v kabli. Realita je niekedy aj horsia, lebo nie dobre vodive spoje atd. Skus ten problematicky prestavnik len na skusku pripojit hrubsim a kratsim kablom, ci to pomoze, aby si zistil, ci je problem v mechanike prestavniku alebo energii dodavanej do prestavnika.
TT moduly, Wintrack (aj cz).
harmi

Předchozí

Zpět na Velikost TT (komunita TT)