Ospravedlňujem sa ak tu podobná téma je, "DK-Model" a "DK Model" sa tu nedá hľadať.
Mal som staré lepty s označením "D v2 TT". Má to byť D6-4450, aj keď niekde sa píše že je to vymyslené číslo...
plus 1 fotografia a aký-taký návod.
Lept bol starý a fľakatý. Stál deň v kyseline citrónovej a potom bol "prebrúsený" čistiacou gumou na brúsny papier. (Kúsky podobnej gumy môžete kúpiť na čistenie koľajníc s prirážkou za značku. Potom som ho chytal už len v bavlnených rukaviciach (paranoja).
Vystrihávanie plechu 0.3 mm mi veľmi nešlo ani super turbo nožnicami na lepty, najlepšie to išlo vysekávaním nožom dlátového tvaru na kreditnej karte. Olovená spájkovacia pasta od čínskeho súdruha, spájkovacia kvapalina s chloridom zinočnatým. Najprv som plochy pred spájkovaním čistil ceruzkou so sklenenými vláknami (má to tú výhodu že sa zapichujú do prstov) ale nakoniec sa ukázalo, že chlorid zinočnatý je dostatočné svinstvo. Použil som keramická dosku "honeycomb", keramické piny a hlavne keramické pinzety, všetko od čínskeho veď viete...
Ohýbanie celkom v pohode okrem pozdĺžnikov na rám. A okná, tie som naozaj nedokázal.
(vľavo dve okná od profíka, viď nasledujúci príspevok, vpravo jeden môj vlastnoručný výtvor)