Bai od MTB tuning

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Bai od MTB tuning

Příspěvekod fruafru » ned 12 led, 2025 8:56 am

Zdravím. S jistou dávkou obav jsem si pořídil dva kousky. Podle obrázků z internetu jsem tak nějak byl smířený s nutností úprav. přesto sem byl překvapený co bylo v krabičce. Model má několik drobných vad na kráse, základní jsou podvozky.... to se nebudu vyjadřovat (patří pod úplně jiný typ vozu), návalky se mi zdály takové "dětské" a trochu neodpovídá výbava na spodku vozu. Jinak barva, popisy, všechno v pohodě, ale ty podvouky. Takže přišla na řadu tiskárna. Nové podvozky, návalky,a zkusmo bedny na spodek vozu a brzdové válce.
V duchu hesla " Každé řešení přináší nové problémy" jsem se vrhnul do tvoření a jelikož jsem zaujatá strana nechám hodnocení výsledku na Vás.
Přílohy
Bai-MTB (6).jpg
Bai-MTB (3).jpg
výbava na spodku vozu
Bai-MTB (2).jpg
porovnání nový a původní podvozek
fruafru

Re: Bai od MTB tuning

Příspěvekod rawen » ned 12 led, 2025 9:40 am

Ahoj.
Jak píšu jinde, jsem hlavně zvědavý, jak budou jezdit "nárazník na nárazník".
(Bez jakékoliv škodolibosti. Jen se divím, že zdánlivě s tím mám problém jen já sám.)

Radek
rawen

Příspěvekod Zlámalík » ned 12 led, 2025 10:19 am

Bacha, v rámci objektivity tu poslední fotku prosím vyfoť znovu, vůz ti sedí okolky na kolejnici. Ne, že by se to tím vyřešilo vše, ale buďme spravedliví.
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod fruafru » ned 12 led, 2025 12:30 pm

rawen píše:jak budou jezdit "nárazník na nárazník".

To netuším, používám očkové spřáhla. posunul sem doraz na podvozku, tak projedu r286
Zlámalík píše:v rámci objektivity tu poslední fotku prosím vyfoť znovu

No dobrá toho sem si nevšiml :roll: ještě s Tilligem
Přílohy
Bai-MTB (11).jpg
Bai-MTB (9).jpg
Bai-MTB (8).jpg
fruafru

Příspěvekod lesanek » ned 12 led, 2025 6:52 pm

Pěkná práce. Byla by možnost podvozky také získat? Mám ve skříni už roky Bt z leptu modely-mašinek (kterému ještě chybí pár detailů ke kompletnosti), vybavil jsem ho mírně upravenými podvozky z BTTB Y (odlitek masek mě moc neoslovil, tovární Görlitz-V také není to, co by pod vůz patřilo), ty tam na pohled celkem sedly, ale není to pořád úplně ono.
lesanek

Příspěvekod Jan+Bjoern » ned 12 led, 2025 9:34 pm

Urcite ma Bai o tolik mensi okna nez Y z NDR? Nebo opet nekdo zapomnel pricist k rozmerum okna tloustku ramu kdyz delal podklady pro formu? Nevim, proto se ptam. Uz tam dlouho nejsem, tak uz jsem to mohl zapomenout.
Vase fotky jsou vyborne pro porovnani. I ten vas podvozek je super.
Jan+Bjoern

Příspěvekod dorix » pon 13 led, 2025 7:42 am

Nebylo by možno ty správné podvozky objednat? Rád bych si je zakoupil.
dorix

Příspěvekod petrha » pon 13 led, 2025 8:15 am

fruafru píše:Zdravím. S jistou dávkou obav jsem si pořídil dva kousky. Podle obrázků z internetu jsem tak nějak byl smířený s nutností úprav. přesto sem byl překvapený co bylo v krabičce. Model má několik drobných vad na kráse, základní jsou podvozky.... to se nebudu vyjadřovat (patří pod úplně jiný typ vozu), návalky se mi zdály takové "dětské" a trochu neodpovídá výbava na spodku vozu. Jinak barva, popisy, všechno v pohodě, ale ty podvouky. Takže přišla na řadu tiskárna. Nové podvozky, návalky,a zkusmo bedny na spodek vozu a brzdové válce.
V duchu hesla " Každé řešení přináší nové problémy" jsem se vrhnul do tvoření a jelikož jsem zaujatá strana nechám hodnocení výsledku na Vás.

Zdravím, jaké k tomu byly madla u dveří, Mě přišli dva vozy které měli madla poloviční, tak mě tajímá jak to je u ostatních. Kdyby takhle byly u jednoho vozu, tak je to třeba chyba v balení, ale hned u dvou??, Ještě by to mohla být vadná serie. tak se ptam, jestli měl někdo také poloviční madla a nebo byly někde přiloženy i ty správné.
petrha

Příspěvekod vvitty » pon 13 led, 2025 8:39 am

Zdravim, kde jste je objednaval?
Cast vozu mela pribalena madla k jinemu vozu, prodejce Vam doda spravna.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod radula63 » pon 13 led, 2025 11:11 am

petrha píše:[
Zdravím, jaké k tomu byly madla u dveří, Mě přišli dva vozy které měli madla poloviční, tak mě tajímá jak to je u ostatních. Kdyby takhle byly u jednoho vozu, tak je to třeba chyba v balení, ale hned u dvou??, Ještě by to mohla být vadná serie. tak se ptam, jestli měl někdo také poloviční madla a nebo byly někde přiloženy i ty správné.

Ne poloviční. Správně tam mají být madla s délkou 9mm a chybou při balení má asi povovina vozů madla 6mm (madla pro vozy 010 / Baafx). Prodejci o této vadě byli informováni a rozesílali se jim hned na počátku ledna madla správná.
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod fruafru » pon 13 led, 2025 7:25 pm

petrha píše:jaké k tomu byly madla u dveří, Mě přišli dva vozy které měli madla poloviční

Odeslání mojí zásilky se o jeden den zdrželo,protože se čekalo až dorazí madla správné délky.
dorix píše:Nebylo by možno ty správné podvozky objednat?

Pracuju na tom.
Jan+Bjoern píše:Urcite ma Bai o tolik mensi okna nez Y z NDR?

Bai má určitš menší okna, jestli je to přesně to jsem neměřil ani o tom neuvažuju, nebudu si kazit dojem z celkem povedeného vozu.

Ještě fotoverze podvozku.
Přílohy
IMG_20250113_201141.jpg
IMG_20250113_200755.jpg
IMG_20250113_200747.jpg
fruafru

Příspěvekod fruafru » ned 23 úno, 2025 12:09 pm

Zdravím, Taková malá úchylárna :D Kolega kreslil podvozky GP 200 ty by se daly po úpravě použít pod pošťáka Postmw. Jednou ho možná postavám. No tak sem ty původní GP 200 strčil pod Bai od MTB a teoreticky je z toho Bdt a pokud by se mi podařilo dostat ke stavebnici.... stačilo by udělat hrbatou střechu a poprat se s okny na WC a chodbě, jo ještě návěstní světla posunout. Bedny jsou stejně špatně tak ty ani nezmiňuju. Na přestavbu stávajících vozů, nemám čas a připadne mi to jako škoda, ale třeba to někoho inspiruje.
Přílohy
IMG_20250223_131047.jpg
IMG_20250223_131038.jpg
IMG_20250223_120026 (1).jpg
možná Bdt?
fruafru

Zpět na Velikost TT (komunita TT)