Diskuze k vláknu Novinky TT 2024 (a něco navíc jako vždy)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Diskuze k vláknu Novinky TT 2024 (a něco navíc jako vždy

Příspěvekod Davca » čtv 09 led, 2025 5:34 pm

Scoot píše:...
PIKO 2025
nabídka hned 3. modelů ČD Cargo.. obohacené nápisem "COKOLIV KAMKOLIV"
to je už teď prodejní HIT...
Piko chtělo být prodejcem cenově dostupných modelů.(

Zdravím,
coby motoráře mne sice stroje se sběračem od fy. PIKO moc nepotěší, ale snad někdy vyjede model Čmeláka. V brzké době hrozí v práci setkání s techniky od PIKa,takže mám již připravenu lobbovací "flešku" se všemožnou foto i audio-dokumentací. :D
Tilligovic x-tou serii Rosniček využiji a jeden kousek pořídím. Za cenu něco málo přes 2 000,- Kč to holt nebude (jako vždy) hitparáda, ale něco by mohly vylepšit lepty od HekTTora a jízdní vlastnosti především systém STACO od ZIMa. Nějaké desky s osvětlením již k dispozici jsou také a na dalších se možná i zapracuje.

David
Davca

Příspěvekod Pavel Čáp » úte 14 led, 2025 9:48 pm

Dovezl jsem si obě novinky ROCO, bardotku 751.375 i brejlovce 750.330. Bardotka jezdí téměř neslyšně, brejlovec lehce hlučnější. Na první pohled se zdá, že u bardotky výrobce odstranil chybu v prolisech u původní kuehnovy formy. Při prozkoumání pod lupou se však ukáže, že ten zub tam zůstal, jen je zalit barvou, žluté je tam opravdu hodně a podobně jako u sergeje 781.505, zalévá některé detaily. Jinak je povrchová úprava obou modelů velmi dobrá, popisy jsou čisté a ostré, pod lupou dobře čitelné. Bardotka má správné provedení vzduchojemů, které odpovídá barevnému provedení modelu. To bylo na tomto konkrétním stroji od poloviny devadesátých let atypické. Ač se jedná o stroj třetí výrobní série, dodatečně byl osazen dvojicí menších nádob. Zarážející je, že ač se jedná pojezdově o totožné modely, vybavené totožnými dekodéry, mají odlišné nastavení jejich funkcí. U obou modelů chybí funkce jízdy bez křivek. Poněkud mě zklamalo ozvučení a sledění zvuku s pohybem. Rozjezdy jsou u obou modelů nepřiměřeně rychlé a zvuk má za pohybem poněkud zpoždění. Vidno, že v ozvučení modelů ani renomovaná firma nedosáhne smutkovy úrovně, takže výhledově nechám dekodéry obou modelů přehrát ozvučením právě od Jacka. Brejlovec má navíc nastavenou nepřiměřeně vysokou maximální rychlost, je dobré ji omezit.
Pavel Čáp

Příspěvekod Petr Barchánek » úte 14 led, 2025 9:52 pm

Včera Bastardi, dneska Zamračený... Kluci, fakt tyhlety technikálie musíte psát do novinek, kde to za týden zmizí, když každý konkrétní model tady má svoje vlastní vlákno?
Petr Barchánek

Příspěvekod Keďul » stř 15 led, 2025 9:29 am

A jak je to s kinematikou, pořád dochází v oblouku s některými vozy k zaklesnutí nárazníků a následnému vykolejení?
Keďul

Příspěvekod Stanin » pát 31 led, 2025 8:06 am

Stanin píše:Nikde tam nevidím Rajky od Tilliga. Jinak by mě zajímalo, proč se M152 tak zpozdí. To už vypadá, že ho dělají znovu.

Odpovím si sám. Teď čtu v novém ŽM informaci, že se Roco rozhodlo udělat komplet novou formu. Původně chtěli dokončit to, co dělal Kuehn, ale rozmysleli si to.
Stanin

Příspěvekod Trainmaniak » pát 31 led, 2025 8:14 am

Tak snad tam nebude ten nevzhledný výřez pro spřáhlo.
Trainmaniak

Příspěvekod Ivan » pát 31 led, 2025 10:53 am

Kdyby jen výřez, ani čelní okna nevypadala moc dobře, takže třeba se povede udělat pěkný model.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Předchozí

Zpět na Velikost TT (komunita TT)