Ahoj, dík za připomínky.
fulda píše:Hele, nic proti tvému řešení, ale je takové divné, jak svítí nahoru a ještě v tak velkém měřítku. I v eNku se dávají ledky co svítí dopředu. Nevím, jesli se budeš nějak pokoušet to rozvádět světlovodama, ale já bych ti celkem radil tomu věnovat trochu pozornosti a udělat to pořádně. Třeba pomocí dvou plošňáků, nebo na drátkách jako je v tom eNku.
Co je to pořádně? Já tam chci mít 8 maket svítidel. Na fotce z N-ka jsou 2 svítidla (možná jsou dvoubarevná). Velikost N proti TT je 9/12, tj. 0,75. Takže "pořádně" by tam mělo být alespoň 4 svítidla (2 vpředu a 2 vzadu), ale radši 6 (4 vpředu a 2 vzadu).
Přikládám fotku, kde jsem použil světlovody.

- MUV4.jpg (7.23 KiB) Zobrazeno 2236 krát
Máš pocit, že to nesvítí dopředu?
Už taky musím používat hodinářskou lupu. Ten plošňák má 18x16 mm. Jak jsem psal někde předtím potřeboval bych 16 drátků. Ty by se asi protáhly zvenku a pájely by se uvnitř prostoru 18x16 mm. Někam se taky musí dát omezovací odpory.
Tak abych to mohl pájet uvnitř, tak počítám volný konec v kabině nejméně 10, spíše 15-20 mm. To mi připadá jako masakr.
Spíše by se mi líbily dva plošňáky ve tvaru U svisle vpředu a vzadu kabiny a nějak zatmelit otvory. Plošňáky by mohly nést i odpory. Pochopitelně se MUVce mění barva světla podle směru.