Mráča od ROCO v H0

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Mráča od ROCO v H0

Příspěvekod Michal Dalecký » čtv 30 zář, 2010 10:44 am

Tak je to venku :) Pristi rok je Zamracena a to hned ve dvou verzich. Cena jeste neni stanovena, ale predpokladam, ze podobna jako Brejlovec.
Naposledy upravil Michal Dalecký dne čtv 30 zář, 2010 1:20 pm, celkově upraveno 2
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Re: Mráča od ROCO v H0

Příspěvekod Michal Dalecký » čtv 30 zář, 2010 12:52 pm

Blizsi info:

72920 Diesellok Rh T478.1 (Bardotka), ČSD, Ep IV, rot-hellgrau-rot
72921 Diesellok Rh T478.1 (Bardotka), ČSD, Ep IV, rot-hellgrau-rot – SOUND

72922 Diesellok Rh 751 (Bardotka), ČD, Ep V, rot-gelb-grau
72923 Diesellok Rh 751 (Bardotka), ČD, Ep V, rot-gelb-grau – SOUND
Michal Dalecký

Příspěvekod martin tichý » čtv 30 zář, 2010 6:23 pm

Jóó!!!, paráda, nemůžu věřit tomu, že jsem první, kdo na tuhle zprávu reaguje, sice se o tom všeljak šeptalo, ale tohle už vypadá nadějně!!!, jestli bude vypadat alespoň tak, jako brejloun, budu spokojený, neb jsem z těch, komu se zpracování i zvuk brejlouna navzdory všeobecné kritice ROCO líbí!!,..uff, dneska nebudu spát!:-)
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod F. Placheta » čtv 30 zář, 2010 6:50 pm

Pridavam se! "Brejlovec" ok, ale "Mraca" je srdcovka. Pokud ta "rot-grau-rot" bude takova, jaka myslim ze je, tak kupuji minimalne 2 ks!
A pristi rok je celkem siroky pojem. Je alespon nejaka trochu predstava, kdy by to melo byt? Myslim 1.,2.3.4.Q?
A jsem mooc zvedavy na zvuk, hlavne v zaberu...
HO - Digital - CSD IV

www.kolejiste.wbs.cz
F. Placheta

Příspěvekod vorisekml » čtv 30 zář, 2010 7:13 pm

Překvapen nejsem /džunglí se to šíří už od srpna/, natěšený jsem /až moc/. Když už to má i kat. čísla tak to snad vyjde. Kolega se dnes ptal v Letňanech na novinky ROCO a nic se nedozvěděl. Uvidíme zítra v Lipsku. Zamračenou chci, ale čekám na rudého unifik. brejlovce. Kdy? Těšil jsem se že bude pod stromečkem. Nechci se sním patlat, ale asi to nevydržím. Se dají sehnat ty slovenské blonski pod 2700,-Kč, závěsky jsou už doma tak do něj říznu.
Agentúra JPP šíří zprávy o bardotce od Rivarossi. Prý toto uvedení zamračených od Roco je odpovědí na fámy ohledně bardotky od Riva. Hlavně aby se to povedlo, tzn. zamračená od Roco a bardotka od Riva. Aby nedělaly obě firmy stejnou věc. Tajně doufám že se na Lipsku objeví alespoň prototyp 4dílné patrové jednotky DR, jejíž typ/s úpravama/ sloužil i u ČSD. Byl by to solidní model a Riva by na něm taky něco trhla.
H0
vorisekml

Příspěvekod Michal Dalecký » čtv 30 zář, 2010 7:35 pm

Termin jeste fakt nevim. Smutny jsem z toho, ze podle posledni zpravy ROCO konci s ESU a prechazi na Uhlenbrock, ktereho zvuky se mi az zas tak nelibi. Da se predpokladat, ze UHL zvukace uz budou ve vsech novych modelech HO i TT. Alespon je motivace ten zvuk do ESU a ZIMO udelat. Jinak blizsi info o dalsich novinkach fakt neni a hlavne nejsou jiste dalsi verze Brejlovcu pro pristi rok. Ted pred vanoci jeste bude udelana dalsi serie zelenych. Modre jsou pryc a cervene se doprodavaji.
Michal Dalecký

Příspěvekod Michal Dalecký » čtv 30 zář, 2010 7:38 pm

vorisekml píše:Těšil jsem se že bude pod stromečkem. Nechci se sním patlat, ale asi to nevydržím. Se dají sehnat ty slovenské blonski pod 2700,-Kč, závěsky jsou už doma tak do něj říznu.
Taky jsem je mel pro cervene verze dane stranou, ale nakonec po spatne zkusenosti s odlakovanim kdy cela kastle neuveritelne a nepochopitelne zkrehla (zacala v mistech kde jsou neajke tlaky praskat) je udelam ze zelenych verzi, kde neni tisteny a viditelny zadny pruh.
Michal Dalecký

Příspěvekod vorisekml » čtv 30 zář, 2010 8:22 pm

Tajně doufám že mě Roco předběhne, ale asi ne. Nejvíc je ta dělící rovina "laku" vidět na čelech, tam půjde sbrousit a rozleštit brusnou pastou. Stejně budu dělat zásuvku a mřížku sólově a bude se tam brousit. Brusnou pastou a flanelem to zkusím i na bocích. Lázeň v ředidle riskovat nebudu, to už testnul kolega p.Zatřepálek a není to OK. Zelená trojka je pro mě špatně, páč já chci Chomutovskou T 478.4. A Renátka má taky pruhy /tzn. dělící roviny/ a je i drahá.
Stejně mě Roco zarazilo, všude se mluvilo o čmelákovi a najednou dostala přednost zamračená. Že by ještě pořád strach z CS trhu? Nebo spíš že potřebují vytřískat co nejvíc z toho pojezdu brejlovce. Že by chtělo Roco předběhnout Riva. aby jsme si nenakoupily bardotky a Roco by neprodalo zamračené? Vždyť to jsou rozdílné lokomotivy. Pokud si udrží Riva. kvalitu a Roco cenu tak se budou dobře prodávat oba modely. A navíc Riva. ještě nic oficiálně neodtajnilo.
H0
vorisekml

Příspěvekod hummus » pát 01 říj, 2010 7:02 am

A jaký je rozdíl mezi "bardotkou" a "zamracenou"? Pro me je jak T478.1, tak T478.2 "bardotka" a T478.1 se od T478.2 lisi jen tim, ze ma parni generator ne?
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod JBr » pát 01 říj, 2010 7:29 am

hummus píše:A jaký je rozdíl mezi "bardotkou" a "zamracenou"? Pro me je jak T478.1, tak T478.2 "bardotka" a T478.1 se od T478.2 lisi jen tim, ze ma parni generator ne?

Staromilci udajne za "bardotku" povazuji jen prototypovou serii, protoze ma kulate "poprsi". Seriove kusy maji byt uz jen "zamracene". Osobne tohle oznacovani taky takhle nedelim a pouzivam pro vsechny oba nazvy. Ostatne i obe knizky co tu o zamracach vysly ty nazvy taky nijak nerozlisuji.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod OndraFíra » pát 01 říj, 2010 10:31 am

Tak koukám, že na webu obchodu proběhla od včerejška změna.

ČD verze vypadá, že bude žlutočervená. Zajímalo by mě jestli bude mít loga čd, protože na obrazku nejsou. (A žlutočervený brejlovec od ROCA taky postrádá na bocích loga ČD). Docela by mi tam chyběly, tak doufám že budou.
ČSD verzi zvolili muzejni .1010 (jen doufám, že vynechaji tu samolepku AŽD na rámu lokomotivy :-D)

Docela mi chybí obyčejný typický nátěr zamračených se světle šedými bočnicemi a kabinami, a rudou střechou a vrchní částí bočnic. Doufám, že časem jej ROCO také vyrobí.
1010 má "bohužel" červenou spodní část bočnic (což je samozřejmě pro první serii zamračených správně, z výroby to tak měly), takže z toho klasická čd verze v dnes typickém nátěru bohužel udělat nepůjde :(
Naposledy upravil OndraFíra dne pát 01 říj, 2010 10:56 am, celkově upraveno 1
Moduly Fremo H0-Old - II.epocha ČSD: Nová Ves pod Pleší , Dobříš
OndraFíra

Příspěvekod greenery » pát 01 říj, 2010 10:51 am

tak vida, vypadá to, že náš trh není až tak nezajímavý. Na rozdíl od brejlovce, který se vyskytuje po renovacích i za našimi hranicemi, je to opravdu mašina, která se vyskytuje jen u nás (odborníci mě opraví). Tak snad se dočkáme i strojů, které s brejlovcem nejsou až tak unifikované. Vidím, že se ke koníčku z dorostenectví vracím v pravý čas.
greenery

Příspěvekod Houmr » pát 01 říj, 2010 1:01 pm

No tak to asi ani já nevydržím a koupím si ji ve verzi ČSD, trochu mě tedy mrzí ty zvuky, ani já nemám moc dobrou zkušenost s dekodéry Uhlenbrock :? Naposledy mi odešel zvuk v Sergeji při normálním ježdění s ostatními zvukovými mašinami ve kterých mám ovšem ESU.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod vorisekml » pát 01 říj, 2010 8:30 pm

H0
vorisekml

Příspěvekod F. Placheta » pát 01 říj, 2010 10:48 pm

Pro p.Daleckeho: vim, ze je to hodne predcasne, ale kdyz vidim tu planovanou cerveno-zlutou verzi CD, neplanujete miniserii CSD podobne, jako jste to udelali u "brejlovce"?
HO - Digital - CSD IV

www.kolejiste.wbs.cz
F. Placheta

Další

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)