P.S.také prosím,aby mi případně nebylo navrhováno okopírování způsobu otevírání dveří vagónů setu Roca,které je naprosto perfektní,jenže v tomto voze naprosto nepoužitetné,ten motorek a systém co je ve voze neseženu....
www.sweb.cz/jaroslav.lemfeld
Moderátor: Michal Dalecký
Horymir píše:Vůz Ečs jsem zahlédl v H0 v Opletalce na burze jako odlitek.
Horymir píše:Bohužel, tlustostěnné odlitky bytostně nemám rád, takže jsem to jen postřehl koutkem oka. Kdysi jsem postavil papíráky z ABC a nyní mne zaujalo, že existuje někdo, koho oslovuje podzemní doprava (když neuvažuji přepravy z Čierne pri Čope, nebo transporty Praha - Plzeň - Praha, včetně povodňových Zličín - Kačerov. K věci: buď to bylo hned za knihkupectvím Pragomodelu na stolku vpravo (to spíš) nebo levý zadní kout. Určitě jsem viděl jen jeden kus, čekal bych čelo a vložák, ale viděl jsem jen jeden. Silnějším zážitkem byl osminápravový čmelák, tak si to metro nevybavuji přesně.
vvitty píše:jarda77: nebyly by nejake fotky toho, co ma Roco ve svem setu? Nejlepe kdyz je masinka, resp. vagonek rozebran, aby bylo videt detaily provedeni ?
George V. píše:Tak v první řadě bych měl výhradu k použitému materiálu. Balsa není zrovna vhodná, obzvláště k výrobě posuvných dveří. Co takhle raději zkusit plastové desky Evergreen. Dělají se v několika tloušťkách, i těch nejtenčích a určitě by šly pod 0,5 mm dobře obrábět modelářským nožem nebo skalpelem....
themuf píše:Horymir píše:Bohužel, tlustostěnné odlitky bytostně nemám rád, takže jsem to jen postřehl koutkem oka. Kdysi jsem postavil papíráky z ABC a nyní mne zaujalo, že existuje někdo, koho oslovuje podzemní doprava (když neuvažuji přepravy z Čierne pri Čope, nebo transporty Praha - Plzeň - Praha, včetně povodňových Zličín - Kačerov. K věci: buď to bylo hned za knihkupectvím Pragomodelu na stolku vpravo (to spíš) nebo levý zadní kout. Určitě jsem viděl jen jeden kus, čekal bych čelo a vložák, ale viděl jsem jen jeden. Silnějším zážitkem byl osminápravový čmelák, tak si to metro nevybavuji přesně.
Tak je jasný, že pokud by to bylo z jinýho materiálu, nebo případně aspoň odlitek s normální šířkou stěn, tak by to bylo nejlepší. Ale, myslím, že v případě souprav metra může být v této době člověk rád opravdu za každý krok dopředu. Protože dělám především modely MHD, tak souprava metra (ať už jakákoliv), která by byla už na nějaké úrovni by mi udělala radost (a myslím, že nejen mě). Pokud to je tak, jak jsem předpokládal, a tys to nejspíš i potvrdil, tak to vyrábí p. Máša, který má stánek hned napravo za Pragomodelem. A ikdyžs to zahlídl, jen kouskem oka, tak bych měl ještě jeden dotaz, nevíš co to bylo za materiál?
Jestli šedá hmota, nebo průhledná...
Zdenek Valter píše:Tady by bylo dobré použít paměťový drát. Napájet to přímo z kolejí.
Jako zdroj bych doporučil obvod pulzního napájení IO LM2574. napojený na vlastní funkční dekodér
Horymir píše:... Určitě jsem viděl jen jeden kus, čekal bych čelo a vložák, ale viděl jsem jen jeden...
TTmili píše:Horymir píše:... Určitě jsem viděl jen jeden kus, čekal bych čelo a vložák, ale viděl jsem jen jeden...
Co se týče toho že tam byl jen jeden odlitek tak je to možná tím že pokud to bylo skutečně Ečs tak pak je všechno v pořádku. Jednotky Ečs neměli žádné vložené vozy, všechny byli čelní a vhodně se z nich skládalal souprava. V každém voze tedy bylo stanoviště strojvedoucího.
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků