radula63 píše:Je tam asi třetina zaměstnanců, než když jsem odcházel. Za mne bývalo na dílně ve výrobě cca 15 lidí. Albatros staví modely parních lokomotiv převážně pro Bemo, tak na jejich vlastní výrobu (bejčci, ušaté, šlechtičny) moc kapacity nezbývá.
Jak vidno, větu pana Valtera "Ty ušatý montuje sám majitel firmy a udělá jednu měsíčně..." jsem si evidentně špatně pochopil ve významu, že je to "jednočlenná firma" a všechno dělá pan majitel. Že Albatros model dělá pro Bemo už jsem zapomněl a za tuto mystifikaci se všem omlouvám.
A2C píše:Keď takto nestíhajú, možno by bola cesta aj spraviť ich ako stavebnice? Možno by som sa na to dal aj ja sám, ak by som zvážil, že to zvládnem.

Mám pocit, že kdysi, kdysi v úplných začátcích se ušaté jako stavebnice (omezeně) prodávaly. V současné době a situaci si nicméně nemyslím, že by Albatrosu pomohly. Je to ručně skládaný model z leptů a i kdyby složitost stavebnice byla nižší než nejbližší alternativa v podobě leptu Cekul a pojezdu PG (nejtěžší část na sestavení z celé stavby), pořád to bude víc než co by většina lidí z pořadníků objednávek zvládla. Řešením nastalého problému s (mohutným) převisem poptávky by bylo jednoduše zvýšit dodávky další pracovní silou, nicméně tu zase nastupuje ekonomická otázka, jestli by se dostatečně vyplatila atd.
Jakub749 píše:Takže v podstatě šance na výrobu dalších Šlechtičen o Albatros modelu je mizivá..
Vyloučit se to nedá. Každopádně by to znamenalo přejít komplet z výroby jedné řady na druhou, protože nikdy nedělali více řad lokomotiv naráz a když mají tunu objednávek na ušaté, v dohledné době se asi výrobní program nezmění...
Jakub749 píše:Uvidíme jestli úspěch 4981 bude motivovat výrobce v produkci dalších párovek ČSD...
Trix už nám na beton chystá další podobnou "mňamku", p. Valter už i ví co, nicméně má zákaz o tom mluvit a ani mě s otcem, co u něj nakupujeme od úplného počátku existence jeho obchodu to neprozradil. Tak či onak, albatros, resp. jeho úspěch určitě výrobcům nasadil brouka do hlavy, teď je jen otázka, jestli ten ručník z ringu zvednou a zkusí něco udělat. Pořád se mluví o štokrovi od Pika s tím, že je to tutovka, tak uvidíme...