Novinky H0 2013

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2013

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 19 lis, 2013 12:44 pm

Obrázek

Obrázek

Obrázek
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod George V. » úte 19 lis, 2013 1:19 pm

ČD Cargo zase nádrž z brejlovce :twisted: :twisted: :twisted: . Zdá se mi to, nebo je to pravda? U III. serie nevidím na boku popelníky...

No asi nezdá, protože to vypadá, že i rozměry těch bočních oken tak nějak lépe odpovídají realitě...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod mišák » stř 20 lis, 2013 12:02 am

Noooooo, unifik vypadá dobře, akorát hoši šikmooký zapomněli nastříkat nádrž shora.
U třetí serie tak nějak chybí lemy nad kabinama a trochu mně zaráží barva madel.co na to odborníci?
mišák

Příspěvekod George V. » stř 20 lis, 2013 4:39 am

Aha, to jsem si nevšiml, jak jsem byl nadšen těmi okny :mrgreen: . No u MTB zas ty lemy (správně okapy) nad čelama střechy u 2. serie přebývají...

Holt si počkám, až bude ve slevě...
George V.

Příspěvekod Cermis » stř 20 lis, 2013 10:22 am

No ale, ta 219 je celá špatně.
Jednou bych chtěl vidět toho, kdo jim pomáhá z podklady. Ten tu mašinu nikdy neviděl. Když pominu nádrž okapy. Ale ta střecha. Stejná chyba je u MTB i Roco. A když pořád chtějí tu nádrž z Brejlovce, tak ať tam dají pořádný číslo - to je 749 018. Měla v Budějovicích nádrž z Brejlovce. Nejsem odborník, ale jen modelář. A když už chci něco dělat, tak si seženu co nejvíce materiálu k tomu co dělám. Omlouvám se za nekvalitní foto, ale jsou dělané na detaily. Abych toho měl hodně k porovnáni a vyvaroval se chyb, co dělá Roco nebo MTB. Udělal jsem skoro přes 700 fotek něž jsem se dal do stavby modelu viz některé úpravy na tomto fóru. Ale tohle mi hlava nebere. Další věc mě napadá , jak by to dopadlo v Rakousku s takovou chybou u Tauruse.
Přílohy
Bardotka 113.jpg
Bardotka 093.jpg
Bardotka 093.jpg (77.48 KiB) Zobrazeno 5508 krát
Bardotka 088.jpg
Naposledy upravil Cermis dne stř 20 lis, 2013 12:29 pm, celkově upraveno 1
HO / TT vše co se dá rozjet
Cermis

Příspěvekod Cermis » stř 20 lis, 2013 10:32 am

tady posílám co mi nejvíc vad . To nechám na vás, co vy na to ?????????????
A teď se koukám na to znova a madla no co........................ To je na vrácení celé dodávky nebo prodat tak za Kč 1.000,-, protože ta práce s předěláním ....................
A nebo k tomu prodají zadarmo kastli z první série a barvy. (Prostě idiot lokomotiva do kategorie sci-fi)
Přílohy
Bardotka 620.jpg
Naposledy upravil Cermis dne stř 20 lis, 2013 12:28 pm, celkově upraveno 1
Cermis

Příspěvekod George V. » stř 20 lis, 2013 10:35 am

Aha, tak 018 tu nádrž už měla dříve. To je pro mne novinka, myslel jsem, že ji dostala až při rekonstrukci. Momentálně je 018 též v cargo laku jako 219 a se čtyřmi světly.
George V.

Příspěvekod ReichenbergW » stř 20 lis, 2013 11:59 am

ADA: Pane kolego víte jak fungují velkovýrobci? Pokud ano tak by jste se tu takto nedivil. Pokud ne ještě jednou se to pokusím vysvětlit. Roco si zadalo že chce podklady pro popisy pro lokomotivy 751 219, 749 250 a 752 014. My jim je zpracovali a odeslali. Dvě lokomotivy ČSD jsou naše iniciativa kterou Roco akceptovalo. Provedení skříně neřešíme, pouze se k němu vyjadřujeme. Jak to oni potom zvládnou nebo ne, nikdo z nás, ani my, ani vy, neovlivní. Pouze jim napíšeme co by měli upravit a co kam patří, ale jak to zrealizují je věc jiná. Že tam měla být nádrž na zamračenou jistě vědí, kde se stala chyba se nedozvíme. Tři jí nemají, dvě ano. Bude vyměněna za správnou. Už se zde zřejmě zapomnělo že chtěli vyrábět zamračenou s nádrží s brejlovce standardně, že? To že je tam je ta správná je náš úspěch. To že upravili okna, taky. To jak už ne. Každopádně jsou lepší jak na desítce. Atd. atd. Jim je jedno že se 219 v detailech od 230 liší, ale nikdo už vám takový detaily nezohlední, neb skříň mají jen jednu a dávají na všechna příbuzná provedení. Při velkosériový výrobě věc tedy nemožná. My jim napsali, že takové ojedinělé lokomotivy dělat nemají, oni si stáli na svém a udělali. Je to jejich kůže co nosí na trh. Na nás, i na vás je zda si to koupíte nebo ne. Já osobně to doma nechci, neboť dělám "jen" ČSD a DRG/DRB, plus tu a tam něco z DR co se mi líbí a co si pamatuju z provozu. Věřte nebo ne, Roco i jiní se chovají ke všem modelům stejně, takže se stačí začíst do Německých nebo Rakouských modelářských časopisů a kritiky na modely je tam taky víc než dost. My reálnou předlohu samozřejmě viděli. Máte-li tedy připomínky k popisu, klidně se zmiňte. S ostatním vám nepomůžeme...
ReichenbergW

Příspěvekod Cermis » stř 20 lis, 2013 7:44 pm

Dobrý večer pane Reichenbergre,
po prvním přečtení vašeho komentáře jsem si řekl, že už na to nebudu reagovat, ale bohužel mi to nedá.
Tak trochu na vysvětlenou. Nevím co vás vedlo k tomu, že o tom nic nevím. Pro vysvětlení pracuji v nadnárodním koncernu a moc dobře vím, že tam se k nám Čechům chovají jako k druhořadým. Žijí v představě, že jen oni mají pravdu a jsou 100 %ní.

Dál jste asi nezaregistroval první příspěvek na téma nové Bardotky. Kde jsem napsal, že neřeším okapy, okna a spousty dalších detailů (nádrže), ale že mě nejvíce do rozpaků dostala střecha.
Kde je naprosto úplně nepřípustná chyba a to v deklu a výfuku „viz foto v příspěvku“. Pro tuto chybu jí dávám do kategorie sci-fi. Pokud jim dáváte podklady, proč jim nevysvětlíte že pro takové zásadní chyby prodají jen 50 %. Prodej by mohl být vyšší, na to sousedé ze západu velmi dobře slyší. Pak je třeba jim vysvětlit, že musí nadělat tolik náhradních dílů, jako je vyrobeno modelů - myslím tím nádrž, jímky, dekly a jiné věci pro kastli, protože když vyrábí modely (hračky) typu DODO (DOdělej DOma), tak je potřeba mít k dispozici náhradní díly a ne že když si chci něco objednat, tak to nemají. Proč jim někdo z vás nevysvětlí, že kdyby dělali nenastříkané modely, tak ušetří práci sobě i modelářům, kteří by si to koupili pro své kutilství a vyhnuli bychom se těmto diskusím.
Nechám se opravit, ale několik článků ze západních modelářských časopisů jsem přečetl. Ale všude bylo popsáno, že model ten a ten, chybí okap atd. a také ve všech článcích je jak ve skutečnosti stroj vypadá. Dále tu píšete, že technologie dělají oni, ale je to jen o drobných úpravách na formách. Kdyby udělali to co já, dojeli do několika dep (z rakouského Salzburgu do Budějovic je to pouhých 252 km), tak mají dost podkladů i dalších informací o řadě, kterou připravují, ale chápu že shánět podklady od stolu je jednodušší.

A mé příspěvky byly myšlené tak, aby široká modelářská veřejnost věděla zrovna konkrétní věc. Pak se mi stává, že kolegové z klubu přijdou za mnou a řeknou mi: „Prosím tě co s tím mám udělat, aby to bylo jako ve skutečnosti?“
Rozumně vzato kolik lidí koupí takový paskvil??? Za Kč 4.000,- si myslím, že je to drahá sranda, když si k tomu připočítám materiál, který potřebuji k předělání, aby byl model tak, jak je to ve skutečnosti. Model za Kč 4.000,- + kastli za cca EUR 84,30, která zase není k sehnání + barvy dle modeláře já dělám z Ganze (to znamená 5 barev cca Kč 350,-) + ještě obtisky z logem Cargo za Kč 160,- a jsme rázem s cenou za přestavbu na Kč 6.800,-.

To už je dražší byznys než plastikařina. Teď mi řekněte, kolik lidí do toho půjde? Je to jen můj názor, pokud vás to pohoršuje, tak je to váš boj. K čemu je teda to fórum??? Abychom slepě kupovali do nekonečna paskvily??? Ať to raději prodávají jako stavebnici a udělají lépe.
Cermis

Příspěvekod ReichenbergW » stř 20 lis, 2013 10:21 pm

Mě nic už dávno nepobuřuje :-) Jestli si myslíte, že vám nějaký výrobce vyrobí detaily které jsou specifické pro jednu lokomotivu tak se hluboce mýlíte. Nicméně když je to do Salzburgu kousek stačí se tam objednat a můžete si to domluvit :-) Jistě tam na vás čekají a těší se jak jim poradíte že to mají dělat podle vás. Polopatě řečeno vzali skříň ze třetí série kterou mají díky nám "malým radílkům" a prostě na ní udělali 751 219 která je jí nejblíž. Že je jinak výfuk nebo madla na střeše prostě řešit nebudou. Nebudu vám vyvracet opak, domluvte si to tam a pak nám tady napište jak jste dopadl. My tady můžeme remcat jak chceme ale stejně je to pro kočku. Na zisky sice slyší, jako každý, ale tohle jim zisky nijak neponíží, tak proč by to dělali. Nádrž vám vymění, je to jejich problém, ale to je všecko. Doma si s tím pak můžete dělat co chcete. Jestli před koncem záruky nebo až po ní je zase čistě jen vaše věc. Za těch pár let jsme s kolegy trh "obohatili" myslím víc než dost. Že je to či ono, lepší nebo horší záleží na mnoha okolnostech, které jsou závislé na vůli celé řady lidí nejen v Rocu. Takže suma sumárum že Roco něco občas ošidí je věc sice smutná, ale nikoliv tragická. Koupit můžete, ale nemusíte. Já tuhle nechci a tečka. Víc mě mrzí chyby našich výrobců které bych býval byl podpořil raději. Věřte že tu jsou i tací kteří jsou mnohem v přístupu horší jak Roco, což mě může tak maximálně mrzet. Víc tohle téma nemá smysl pitvat, protože chyby zásadního rázu se dají najít i na modelech mnohem dražších a přesto se prodají... Máte-li něco k popisům sem s tím, nikdo nejsme neomylný, a kdo nic nedělá nic nezkazí. S výfukem ti milý kolego bohužel nepomohu. Není to v mé "moci". Jsem jen malý Český človek, který do toho občas kecá velkým Němcům :-) A ti jsou zase dvojího druhu, ti nafoukaní pro ně jsme "póvl" a pak ti "obyčejní" se kterými není problém se domluvit. Mezi těmi mám přátel nejvíc. Není dobré je házet do jednoho pytle. To už tu bylo...
Reichenberg jako Liberec, tedy příště prosím příp. "Reichenbergu", ale vystačím si s Jardou. Hezký večer .-)
ReichenbergW

Příspěvekod greenery » stř 20 lis, 2013 10:43 pm

...já Vám Jardo děkuji za boj s "nadnárodními větrnými mlýny" a za podíl na vzniku dalších přírůstků do "rodiny" ČSD modelů. Zatím jste byl pouze po zásluze potrestán, tak je myslím čas i poděkovat. Ať se dočkáme dalších modelů, pokud vůle výrobců dovolí....
greenery

Příspěvekod George V. » čtv 21 lis, 2013 6:50 am

to Ada:

Ač jsem zde občas považován za počítače nýtů, tak zrovna ta střecha je u mne marginalita. Jestli je komín výfuku uprostřed deklu, nebo o 0.5cm vedle je pro mne naprosto nepodstatné. O hodně více by vadilo, kdyby tento konkrétní stroj neměl tlumič a výfuk byl stejně jako u II. serie (a takových strojů III. serie bylo v provozu dost). To je věc, která by mohla být u výrobce řešitelná. Co mě vadí podstatně více, je ta absence okapu na čele střechy, což je jedním z typických znaků III. serie. To já nepřekousnu a model si nekoupím...Aspoň tedy ne za plnou cenu :) . Ještě bude za co utrácet...
George V.

Příspěvekod zdenek » čtv 21 lis, 2013 7:55 am

Když si čtu tuto diskuzi, tak si připadám jak ve zprávách na TV NOVA, samá černá kronika, negativa a o dobrém se nemluví. Já jsem si pořídil obě Bardotky ČSD a nemám s nimi problém (kromě některých drobností ve tvaru karoserie, které tu již byly dlouze diskutovány). Barevně lokomotivy sedí, včetně barev madel, rámečků oken, stěračů a pod. Sedí velikosti i polohy tabulek. Porovnával jsem to s fotkama, 1230 je v provedení přesně jak vyjela z ČKD, 1088 odpovídá konci sedmdesátých let. Na 1088 odpovídají i velké zkosené nárazníky, pouze by měly být černé, ale to se dá jednoduše napravit. Takže Jardo, moc díky, nenech se odradit a těším se na další modely z epochy IV........
zdenek

Příspěvekod George V. » čtv 21 lis, 2013 8:04 am

Víš, kdyby ty modely stály kolem 2000,- jako od Pika, tak věř, že té kritiky by bylo méně...
George V.

Příspěvekod Jezevec Pepa » čtv 21 lis, 2013 9:18 am

Jardo držím Ti palce a moc děkuji co pro nás děláš. Mám hodně modelů co mají tvůj rukopis a mám z nich velkou radost.
Jezevec Pepa

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)