od Cermis » stř 20 lis, 2013 7:44 pm
Dobrý večer pane Reichenbergre,
po prvním přečtení vašeho komentáře jsem si řekl, že už na to nebudu reagovat, ale bohužel mi to nedá.
Tak trochu na vysvětlenou. Nevím co vás vedlo k tomu, že o tom nic nevím. Pro vysvětlení pracuji v nadnárodním koncernu a moc dobře vím, že tam se k nám Čechům chovají jako k druhořadým. Žijí v představě, že jen oni mají pravdu a jsou 100 %ní.
Dál jste asi nezaregistroval první příspěvek na téma nové Bardotky. Kde jsem napsal, že neřeším okapy, okna a spousty dalších detailů (nádrže), ale že mě nejvíce do rozpaků dostala střecha.
Kde je naprosto úplně nepřípustná chyba a to v deklu a výfuku „viz foto v příspěvku“. Pro tuto chybu jí dávám do kategorie sci-fi. Pokud jim dáváte podklady, proč jim nevysvětlíte že pro takové zásadní chyby prodají jen 50 %. Prodej by mohl být vyšší, na to sousedé ze západu velmi dobře slyší. Pak je třeba jim vysvětlit, že musí nadělat tolik náhradních dílů, jako je vyrobeno modelů - myslím tím nádrž, jímky, dekly a jiné věci pro kastli, protože když vyrábí modely (hračky) typu DODO (DOdělej DOma), tak je potřeba mít k dispozici náhradní díly a ne že když si chci něco objednat, tak to nemají. Proč jim někdo z vás nevysvětlí, že kdyby dělali nenastříkané modely, tak ušetří práci sobě i modelářům, kteří by si to koupili pro své kutilství a vyhnuli bychom se těmto diskusím.
Nechám se opravit, ale několik článků ze západních modelářských časopisů jsem přečetl. Ale všude bylo popsáno, že model ten a ten, chybí okap atd. a také ve všech článcích je jak ve skutečnosti stroj vypadá. Dále tu píšete, že technologie dělají oni, ale je to jen o drobných úpravách na formách. Kdyby udělali to co já, dojeli do několika dep (z rakouského Salzburgu do Budějovic je to pouhých 252 km), tak mají dost podkladů i dalších informací o řadě, kterou připravují, ale chápu že shánět podklady od stolu je jednodušší.
A mé příspěvky byly myšlené tak, aby široká modelářská veřejnost věděla zrovna konkrétní věc. Pak se mi stává, že kolegové z klubu přijdou za mnou a řeknou mi: „Prosím tě co s tím mám udělat, aby to bylo jako ve skutečnosti?“
Rozumně vzato kolik lidí koupí takový paskvil??? Za Kč 4.000,- si myslím, že je to drahá sranda, když si k tomu připočítám materiál, který potřebuji k předělání, aby byl model tak, jak je to ve skutečnosti. Model za Kč 4.000,- + kastli za cca EUR 84,30, která zase není k sehnání + barvy dle modeláře já dělám z Ganze (to znamená 5 barev cca Kč 350,-) + ještě obtisky z logem Cargo za Kč 160,- a jsme rázem s cenou za přestavbu na Kč 6.800,-.
To už je dražší byznys než plastikařina. Teď mi řekněte, kolik lidí do toho půjde? Je to jen můj názor, pokud vás to pohoršuje, tak je to váš boj. K čemu je teda to fórum??? Abychom slepě kupovali do nekonečna paskvily??? Ať to raději prodávají jako stavebnici a udělají lépe.
HO / TT vše co se dá rozjet