Novinky H0 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2014

Příspěvekod horak » čtv 11 zář, 2014 4:39 am

flopik píše:Ahoj, mě osobně nejvíc zajímá následující:

Obrázek

- škoda že iv. epocha, vlastním původní talbot, ale to byla iii. ep a předpokládám že i barevnost bude asi někde jinde oproti původním a "starter program" znamená že se jedná o novou serii...

Co vlastne znamena "STARTER PROGRAM"...??? Nebude to nejaky hoooodne zjednoduseny model napriklad urceny aj do startsetov? Cena tomu napoveda - je podozrivo nizka...
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod A2C » čtv 11 zář, 2014 5:04 am

Nie, nie je zjednoduseny :-)
Su to stare 20-30 rocne modely teda formy ktore sa presunuly z normalneho programu do starter.
Cize ked ste naposledy kupovali Talbota za cca 26€ tak je to presne ten isty talbot ako vtedy ale teraz za 12,9€ nenasiel som na nom ziadne zjednodusenia, uprimne toto by mohla byt cesta ako znova pritiahnut mladych modelarov, este to bude chciet dajake CSD masiny podla starsej konstrukcie, ale bohuzial ma ziadne nenapadaju :-(
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod horak » čtv 11 zář, 2014 7:04 am

Ale stale nechapem preco sa to vola "STARTER", ked je to plnohodnotny model zo starsich foriem.
Asi je to iba merketingove oznacenie a s kvalitou produkcie to nema nic spolocne.
Ja som ocakaval nejake rozdelenie do kvalitativnych skupin ako ma PIKO - Hobby, Classic, Expert.
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod Barbucha » čtv 11 zář, 2014 7:21 am

A2C píše:Nie, nie je zjednoduseny :-)
Su to stare 20-30 rocne modely teda formy ktore sa presunuly z normalneho programu do starter.
Cize ked ste naposledy kupovali Talbota za cca 26€ tak je to presne ten isty talbot ako vtedy ale teraz za 12,9€ nenasiel som na nom ziadne zjednodusenia, uprimne toto by mohla byt cesta ako znova pritiahnut mladych modelarov, este to bude chciet dajake CSD masiny podla starsej konstrukcie, ale bohuzial ma ziadne nenapadaju :-(

Změna tam je, místo pevných spřáhel na čepu jsou namontovány NEM šachty a to zřejmě vedlo ke zlevnění modelu :-).
Já dal vloni 25.5€ za Talbot v DR III.epoše. Ojetý, přesto se nás o to porvalo asi 20 lidí. Jen si myslím, že to byl Fleischmann. Naopak DB III. epochu jsem za cenu (26€) jednoho takového kupoval 3 v sadě od Roco. Ty už ale mají NEM šachty. Zřejmě to vychází z této "modifikace". Nojo, Talboty jsou na kolejišti strašně "fotogenický". Ve čtvrtý epoše mi to ale přijde poněkud zvláštní.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod George V. » čtv 11 zář, 2014 7:27 am

Jenom NEM šachta, nebo i KKK?

To by mohl být důvod přeřazení do "starter programu". Už před časem tam byly přeřazeny třeba raguliny i další starší modely motorových lokomotiv (např. V100 DB a klony). A jejich společným jmenovatelem je právě absence kinematiky.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod A2C » čtv 11 zář, 2014 8:15 am

je tam aj KKK :)
A2C

Příspěvekod ReichenbergW » čtv 11 zář, 2014 9:26 am

Talbotů v ČSD bylo vydáno už devět - pět šedých v setu a čtyři hnědé /hnědočervené/. Všechny vozy jsou stejný. Model je pořád ze stejný formy, starý už moře let. Nejstarší mám ze začátku 80. let ve starý oranžovo-modrý krabičce Roco Austria v provedení DRG. Těch taky nasekali mraky, v mnoha číslech, ale katalogový číslo bylo vždycky jedno. To byla tehdy praxe. Podobně jsou na tom i jiný modely. To snížení ceny je u nich spíš nelogický (pořád jinak zdražují), ale to taky nejde donekonečna, tak holt nějaký modely dali do tohoto programu aby nalákali nové zájemce a nové generace, což jde pořád víc hůř. Horší to bude s provedením co chtějí, neboť snad se nějaký vůz i toho novýho čísla dožil, ale to klidně mohlo být jen papírově a na vůz se už nedostalo. Nevím tedy jak se s tím zatím popereme. Kdyby byla fotka, tak prosím o zaslání...
ReichenbergW

Příspěvekod A2C » čtv 11 zář, 2014 9:41 am

nechcú radšej urobiť muzejný talbot z MDC? ten mám nafotený :)
Úprimne pri tejto cene som ochotný akceptovať aj vymyslené číslo, hlavne že to má ČSD a jazdilo to tu, Ako je tam správne napísané je to model z Starter programu, buďme radi že Roco aspoň spravilo niečo čo reálne tu jazdilo nie ako BR218 s nápisom ČSD a T499.0 :))))
A2C

Příspěvekod vmucha » čtv 11 zář, 2014 10:22 am

Jeden talbot provozuje Zubrnická muzeální železnice http://zubrnickazeleznice.cz/vozidla/. Viděl jsem ho stát asi před měsícem ve Velkém Březně. Kdyby bylo potřeba, zajedu ho nafotit.
Doupovská dráha 2. epocha TT
vmucha

Příspěvekod radeksindy » čtv 11 zář, 2014 10:29 am

Je to tak, jde jen zlevnění nejstarších vozů, aby vznikl segment na který mohou nalákat nové (mladší) zákazníky. Už delší dobu se třeba prodává set 8 vozů DB z těch nejprofláklejších forem (včetně minimálně jednoho exKMB) a stojí jen 45Eur.

Horší to bude s provedením co chtějí, neboť snad se nějaký vůz i toho novýho čísla dožil, ale to klidně mohlo být jen papírově a na vůz se už nedostalo.

Tak to s největší pravděpodobností opravdu bylo, nové číso dostaly jen úředně. Ale některá nová čísla jsou známa, takže by to byla fikce jen z části. Ale model vozu ze stavebního vlaku taky nebude k zahození.
radeksindy

Příspěvekod Barbucha » čtv 11 zář, 2014 10:41 am

A2C píše:nechcú radšej urobiť muzejný talbot z MDC? ten mám nafotený :)
Úprimne pri tejto cene som ochotný akceptovať aj vymyslené číslo, hlavne že to má ČSD a jazdilo to tu, Ako je tam správne napísané je to model z Starter programu, buďme radi že Roco aspoň spravilo niečo čo reálne tu jazdilo nie ako BR218 s nápisom ČSD a T499.0 :))))

Já myslel, že je to vtip a ona je to pravda :shock:
http://mujweb.cz/nex/modely/H0-nereal.htm
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod jirkan » čtv 11 zář, 2014 11:01 am

Když jste u těch "starter" modelů, tak jsem pořídil DR 142 z téže série za cenu jen o málo vyšší než PIKO 130. Jinak provedením je to přesně stará dobrá Ludmila se všemi nedostatky i pozitivy, včetně jen šachty bez KKK a 8 pin konektoru.
Takže je to opravdu jen marketingový tah a žádná změna. Jinak ty laciné Talboty DR jsem před časem taky kupoval a jsou identické s těmi dřívějšími. Jak jsem koukal, tak taky ten set osmi vozů DR nebo DB je v podstatě totožný s tím, co se před časem nabízelo za skoro dvojnásobek. Já to vidím jako obraný manévr před cenami PIKO, staré už zaplacené formy ještě pár E vydělají. A zdá se to být lepší cesta, než vymýšlet nějaké šílené pohádkové barevné mutace.
jirkan

Příspěvekod Jarda H. » čtv 11 zář, 2014 11:20 am

vmucha píše:Jeden talbot provozuje Zubrnická muzeální železnice http://zubrnickazeleznice.cz/vozidla/. Viděl jsem ho stát asi před měsícem ve Velkém Březně. Kdyby bylo potřeba, zajedu ho nafotit.

Asi máme na mysli stejný vůz - na papírové fotce z května 1999 je vůz asi po čerstvém nátěru, svítí novotou. Měl označení ČSD, St 7-84523. Fotka je ze strany vozu, vůz v pozadí. Foceno přímo v Zubrnicích ...

Ještě poznámečka - na internetu "visí" článek ing.Maruny, kde se mj. uvádí :
" ...Konstrukce vozu řady St, jednoduchá, avšak pevná a moderní, pochází z let 1947—1948. Navázala však na předcházející 3 desítky let vývoje tohoto vozu a vznikl tak úspěšný typ, který se ve výrobě udržel do poloviny šedesátých let. Kromě základního provedení s tlakovou a ruční brzdou (s brzdařskou budkou) a bez brzdy byly od něho odvozeny alternativy se střechou a různě uspořádanými nakládacími klapkami, označované řadou Stz. Mnoho vyrobených vozů však opět přišlo do provozů hutních a důlních podniků; ČSD dostaly jen několik málo set vozů, které zařadily počínaje čísly St 7-84000 a 7-84500"
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod radeksindy » čtv 11 zář, 2014 12:16 pm

Pozor, článek pojednává o poválečných St 10. vozové skupiny. Těch bylo vyrobeno opravdu pár stovek, ale většina byla zařazena u ČSD jako soukromé vozy s čísly 532xxx a 533xxx. Část z nich byla určena jen pro vlečky. Pouze 65 kusů bylo v období 1950 až 1965 dodáno jako vozy volného oběhu k ČSD a ty opravdy opravdu byly zařazeny do článkem zmíněných intervalů. Bohužel spolu s Talboty, které tu zůstaly po válce. Ne u všech čísel lze přesně říct co je to za vůz.
radeksindy

Příspěvekod juder » pát 12 zář, 2014 6:08 am

Zubrnický talbot.
Obrázek
juder

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)