Brejlovec od ROCA - rada

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Brejlovec od ROCA - rada

Příspěvekod Zdenek Valter » ned 19 črc, 2026 6:27 pm

Chuchanek píše:Ještě varianta krom osvětlení kabin i s osvětlením strojovny. Reflektor není ovládaný zvlášť, ale lze jej ztlumit. Dekodér MX630 s aktivovanými výstupy FA5 a FA6.

Mohl bys prosím Tě poskytnut detail těch světel do strojovny - z tý první fotky toho moc vidět není má malé rozlišení.
Zdenek Valter

Příspěvekod jipol57 » ned 19 črc, 2026 6:55 pm

Jestli se nepletu, tak na každé straně jsou 3 ledky, v sérii, svítící dovrchu, a boční okna působí jako světlovod. Líbí se mně to řešení. Díky za zveřejnění, taky to někdy zkusím.
jipol57

Příspěvekod Chuchanek » pon 20 črc, 2026 4:35 am

jipol57 píše:Jestli se nepletu, tak na každé straně jsou 3 ledky, v sérii, svítící dovrchu, a boční okna působí jako světlovod. Líbí se mně to řešení. Díky za zveřejnění, taky to někdy zkusím.

Ano, na každé straně 3 ledky v sérii (nebude to tedy fungovat v analogu), lišta z ledkami nasunutá do dvou konektorů, výlisek strojovny z boku proříznutý. Deska s elektronikou není původní, ani PluX, jedná se o mé řešení. Ale možná by to šlo implementovat i do té s PluX (nevím jak je řešená). Ledky jsou spínané z výstupu FA5 (neba FA6) přes spínací tranzistor. Zkusím nějakou lepší fotku vyštrachat.
R.E.W.
Chuchanek

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 20 črc, 2026 7:41 am

Chuchanek píše:
jipol57 píše:Jestli se nepletu, tak na každé straně jsou 3 ledky, v sérii, svítící dovrchu, a boční okna působí jako světlovod. Líbí se mně to řešení. Díky za zveřejnění, taky to někdy zkusím.

Ano, na každé straně 3 ledky v sérii (nebude to tedy fungovat v analogu), lišta z ledkami nasunutá do dvou konektorů, výlisek strojovny z boku proříznutý. Deska s elektronikou není původní, ani PluX, jedná se o mé řešení. Ale možná by to šlo implementovat i do té s PluX (nevím jak je řešená). Ledky jsou spínané z výstupu FA5 (neba FA6) přes spínací tranzistor. Zkusím nějakou lepší fotku vyštrachat.

Díky!
Zdenek Valter

Příspěvekod jipol57 » pon 20 črc, 2026 1:58 pm

Chuchanek píše:Ledky jsou spínané z výstupu FA5 (neba FA6) přes spínací tranzistor.

Ten tranzistor je myslím zbytečný. Celkový proud funkčních výstupů, může být až 800mA. To je velká rezerva proudu na ledky. A 2 x 3 ledky v sérii, sražené odporem, nemají tak obrovský příkon. A určitě nemusí svítit plným výkonem.
Teď se zabývám osvětlením do vagonů, a 14 paralerně zapojených, s přiměřeným svícením, má příkon 10-15mA.
jipol57

Příspěvekod Rudolf » pon 20 črc, 2026 2:08 pm

jipol57 píše:
Chuchanek píše:Ledky jsou spínané z výstupu FA5 (neba FA6) přes spínací tranzistor.

Ten tranzistor je myslím zbytečný. Celkový proud funkčních výstupů, může být až 800mA. To je velká rezerva proudu na ledky. A 2 x 3 ledky v sérii, sražené odporem, nemají tak obrovský příkon. A určitě nemusí svítit plným výkonem.
Teď se zabývám osvětlením do vagonů, a 14 paralerně zapojených, s přiměřeným svícením, má příkon 10-15mA.

Tranzistor zbytečný není, použitý dekodér MX630 má výstupy FA5 a FA6 sdílené se SUSI a jsou pouze logické.

Ruda
Rudolf

Příspěvekod jipol57 » pon 20 črc, 2026 2:41 pm

Á, tak to se omlouvám. Nebral jsem v potaz, že je to "očesaný" dekodér. Plně vybavený, by tranzistor nepotřeboval.
jipol57

Příspěvekod Chuchanek » úte 21 črc, 2026 4:57 am

Tady snad bude uspořádání lépe vidět. Později jsem začal výlisek strojovny prořezávat shora podstatně víc, to už ale nafocené nemám. Ledky jsem dal na konektory aby šel výlisek strojovny sundat.
Přílohy
IMG_5428.JPG
R.E.W.
Chuchanek

Příspěvekod Zdenek Valter » stř 22 črc, 2026 7:51 pm

Díky!
Zdenek Valter

Předchozí

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)