Dnes mi už konečně přišla řada 151 od ACME. Čekal jsem špičkový model na stejné úrovni jako oba sety Vindobony a vůz s kontejnery. Ale po rozbalení jsem byl spíše zklamaný. Asi jsem čekal opravdu hodně velkou kvalitu. Je to sice pěkný model, ale jak je vidět, je to spíše záležitost kus od kusu. Odřená zelená barva vedle podvozku, nic moc štítky s číslem. Na jednom z nich chybí kus červené barvy a vůbec jsou takové hrubé. Navíc byly křivě nalepené, ale naštěstí jsou nalepené tak, že do nich jde šťouchnout. Velké stupačky na čelech také křivě, ale opět šly narovnat. Reflektorové LED jsem musel oblepit molitanem z krabičky, protože svítila nejen kabina, ale i okna do strojovny a přes žaluzie byl krásně vidět osvětlený dekodér Lenz Silver 21+... Svítící kabina mě taky štve, ale asi s tím bohužel nepůjde nic udělat.
Navíc mě přijde, že motor je nějak nízkootáčkový, protože Vmin je cca 20× větší oproti baruně od MTB (ta má však rychlost asi 1 pražec / 10 sekund

). A ani se nepokoušejte vytáhnout hadice a šroubovku a vyměnit je za přiložené v pytlíčku, JSOU TAM TOTIŽ PŘILEPENÉ!!!

Takže vám fakt děkuju, Číňanové, jedny musím ustříhat a druhý dobarvit přímo na modelu.
Až na svítící kabinu to jsou však vady snadno opravitelné nebo zanedbatelné. Loko jezdí krásně, plynule; potěšilo, že když přehodíte oba přepínače do polohy OFF, tak můžete ovládat reflektory pomocí F1 a F2. Škoda, že nejdou vypnout i koncová světla...
... a nad nápisem DHV: PRAHA se můžeme jen pobavit

. Podobně jako UIC označení CD - ČD na bastardovi od Pika a kontrolka 8 na 714 010 od Roca (když má být 714 010-6...
Sice nevím, jaké to má hřídele, ale jsem rád, že to obstojně jezdí. Narozdíl od bastarda (Piko), u kterého výrobce vsadil na gumové hřídele, a jízda je doslova katastrofální. Hrkání, atd. Navíc u bastarda dojíždím také na zbytečná 4 obandážovaná kola, která nepřenáší proud. Přemýšlel jsem, že bych koupil místo nich normální, ale jedno dvojkolí stojí bez dopravy kolem 300 korun!!! A kontakty u zbylých čtyř vodivých kol se dají vyčistit jen tak, že odmontujete DPS, vyndáte motor s "úžasnými" gumovými hřídelemi a vycvaknete podvozek

. Hrůza; troufám si říct, že 3× levnější herkules Piko Hobby jezdí klidněji, nezasekává se kvůli nedostatku proudu a je spolehlivější.
No, to jen pro porovnání a zdůraznění, že přes všechny drobné nedostatky je 151 od ACME velice pěkná mašina, kterou stojí za to koupit. (I když ještě jsem se nepokoušel rozdělat podvozek

.) Taky chválím, že kastle jde lehce nasadit zpět, narozdíl od bastarda, se kterým se mordujete půl hodiny a stejně kastle nelícuje s pojezdem...