Moderátor: Michal Dalecký
fousek píše:ReichenbergW píše:Svratka píše:Dle fotografie je na T478.2055 o dost světlejší šedá než na kolegyni 749.042, ovšem posouzeno zatím jen dle fotky...
Mluví se tu o tom, zda TO tak v 70.letech jezdilo, či ne... Ovšem TO nemělo žlutej proužek, žejo...![]()
Model T478.2055 je situován do období cca 1983 - 1988. Z dílen byla pochopitelně šedá světlejší než v provozu. Syntetický email dlouho nevydržel čistý. Zažraná špína (olej, spaliny, rez ze špalků), zrání a barevná nestálost barvy způsobily poměrně rychlé tmavnutí. Ovšem i z dílen (Tb - nebo-li ŽOS Česká Třebová, ŽOS Zvolen) byla šedá prostě tmavá, nikoli skoro bílá. No a když už jsme Ti puntičkáři, snad jen lehoučce míň tmavá než jak to je na omalovánce z katalogu...
TO samozřejmě jezdilo už v 70. letech, kdy se na konci 70. let ten pruh 300 mm skříň neobepínající zaváděl, poté, co TO bylo tmavě červený a nebylo to vidětŽe se TO logicky dřív nebo později zadělalo vím taky dobře, ale model si můžu "zadělat" dle úvah a schopností....
Nehoupete nás trochu? Dle výnosu FMD 6.385/1982-12 z 25. 1. 1982, který zaváděl proužek to nemohla být 70. léta. V tomhle dávám za pravdu Svratkovi.
TTmili píše:
No pozor, ono je něco jiného nějaký výnos, a něco jiného reálné použití. Ostatně široký 600mm pruh přes celou kastly je oficiálně v papírech až někdy od roku 1988, reálně však byly tyhle pruhy přes celou lokomotivu daleko dříve, a dokazuje to spousta fotek. S tenkým proužkem to patrně bylo zrovnatak, zvlášť když se vidělo že ty vlaky pak vážně poněkud zneviditelní. Pokud se nepletu, tak je dokonce fotka buď E469.1 nebo E669.X snad z roku 77 nebo 78, je celá zelená a má žlutý proužek přes světla.
forex píše:ReichenbergW píše:Takže ještě jednou to shrnu. Na výkresu pro Roco je uvedená barva RAL 7047 - viz ten vzorník který jsem přidal k fotce. Roco ale udělalo světlejší. Jestli je to 9002 na běžný původní a retro nátěry, to nevím, co jsem viděl, to jsem viděl, min. je dost podobná. Měla být o fous tmavší, je světlejší. Nápisy jak vidno i z fotky vidět jsou. Foto na zrcadle asi není úplný ideál. Každopádně nejde o žádný paskvil, je to naprosto normální model odpovídající skutečnosti, jen se to některým zdá "divný" protože prostě mají v hlavách zakořeněné barvy jiné. Jestli to bude ležák nebo ne, to je otázka, osobně si myslím že se prodá jako vše předtím.
Tak a teď do mě
Kazdopadne si urcite vedel, ze Roco anoncuje zase neco uplne jineho, nez si predal v podkladech, myslim, ze by tedy bylo ferove, kdyz uz si ucastnikem tohoto fora, abys neco kvaknul dopredu a ted bys nebyl pranyrovan.
A tim bych celou tzuhle debatu o tom ukoncil,protoze nic nezmenime. Kazdopadne v ramci modelu CSD a jejich epochalnich nasledovniku bych hodne zvazoval budouci predobjednavky.
jiri739 píše:Pár panáků společně by to asi taky vyřešilo
ReichenbergW píše:jiri739 píše:Pár panáků společně by to asi taky vyřešilo
Jsem pro panáky. Občanky, od tý doby co jsou plastový se fakt blbě trhaj
miroslav lengyel píše:Nezapomeň na bílou hůlku![]()
mlha píše:miroslav lengyel píše:Nezapomeň na bílou hůlku![]()
Nebydlím v Havířově, u nás nekvalitu nehledej.....
Polabský píše:mlha píše:miroslav lengyel píše:Nezapomeň na bílou hůlku![]()
Nebydlím v Havířově, u nás nekvalitu nehledej.....
Ano, zrovna je to slavné výročí, kdy na Moravu přišli ti dva věrozvěstové, Metyl a Etyl a přinesli Braillovo písmo.
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků