Novinky H0 2015

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2015

Příspěvekod Svratka » čtv 02 črc, 2015 10:15 pm

forex píše:Jinak koukam, Es uz neni tak cerveny, jak byly pred casem v CSD. Tak treba v CSD nekdy taky trefej barvu

Barvu trefili, ovšem opět netrefili číslo vozu... :lol:
Číslo vozu odpovídá poněkud novějšímu typu vozu Es z vagónky Tatra Česká Lípa, včetně loga ČD, kterého se pochopitelně vozy jug. a rumun.výroby, které jsou dejme tomu +- předlohou modelu, ani nedožily.

Opět další z mnoha nesmyslů, které Roco úsilovně plodí...
Je mi osobně jedno, kolik za tu blbost výrobce chce, nechci to, ani kdyby byl zadarmo...

Pokud to ovšem bude český modelář furt kupovat, těžko se to kdy zlepší, že?

ad: Michal Dalecký: "Tak tady máte jistotu že TEN výrobce ji neudělá."

Tak Roco za každou cenu udělá jinou, třeba naprosto paskvilní, ale jinou... Udělali šedej Railjet, bledou zamračenou, uhlák se špatným číslem, talbot v nesmyslný IV.epoše, jaký další cirkus bude následovat??? Tohle všechno může koupit jen "šotoušek" umělohmotník, vozící se gumokolem, který skutečnou železnici naprosto nezná... Tak lidi, neblbněte! Nenechte se ukecat ke špatnýmu nákupu! Nemyslím si, že když si "sakaři" od Roca na tom všem vylámou zuby, že už nic českýho neudělají. Musej někam tlačit svoje modely, západ už je neuživí... Vidíte, pan Dalecký (a to mu chválím) se jako první vlašťovka už naštval a zamračený jim hodil na hlavu. Očekávám, že by se k němu mohli přidal další chytří a prozíraví prodejci. Fandím Vám!
Svratka

Příspěvekod A2C » čtv 02 črc, 2015 11:26 pm

Nemôžeš to brať tak doslovne, ja som to pochopil že západ je nakrmený ich modelmi, a tak robia ČSD aby predali aj na západe ešte niečo.
A ďakujem ja som tých Talbotov kúpil 10ks len preto lebo tá cena a moja úchylka na ten typ vozu mi to proste nedali, ostatné si môžu strčiť :)
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod ReichenbergW » pát 03 črc, 2015 5:44 am

Tak jsem tomu asi přišel na kloub. Když kouknete na fotky 2055 a 042 ČD vedle sebe, je vcelku jasný jak si to usnadnili. Barva na bočnice a čela RAL 9002 z 042 ČD se použila na rám a střechu u 2055. Modely přišly do obchodů najednou ačkoliv ta druhá měla přijít za tři týdny. Prostě jejich výrobu spojili. A usnadnili si co mohli. Co je ale opravdový tfuj je už montáž madel, zejména těch na čele.
Nicméně, tahle varianta se světlým rámem a střechou není netypická, ale konce 70. let naprosto běžná, což lze doložit i spoustou obrázků. Bylo to právě hodně zastoupeno na nákladních dvojkách. Pokud by se někdy někdo u Roco odhodlal k jedničce tak by byla s rámem tmavším. Každopádně jsou tam odevzdaný i jiný varianty. Nevšiml jsem si tedy vůbec, že by např. zrovna TEN výrobce dělal nějaké typické varianty, v jeho podání od doby co jsme přerušili spolupráci, už jen samý Sci-fi nejen tvarově, ale i popisově...

T 478.4. Mluvilo se o ní dlouho - několik let. Odevzdaná ve stavu celočerveným bez proužku po vyrobení, je od srpna 2014 (o rok dýl tam leží čmelák s krémovou střechou v původním provedení ČSD :-). Snad jí už zařadí. A zase obchodníci tlačte na to se prodává. Není až takový problém požadavky zkorigovat. Jenže oni si prolistují knížku o zamračených nebo brejlovcích a vybírají podle toho co se jim líbí. Čím víc barev tím víc... No aby jste se mohli po ránu zasmát, když už jsme u těch barev. Chtěl jsem vyměnit nádrž na žlutomodrou dvojku, a co si myslíte že mí opět příšlo? Takže co, práce kvapná...

Uhlák Es. To si udělali zase sami, protože už to dělali, tak jednoduše změní číslo (jak já říkám přičtou dvě .-) a vypadne jim tohle. Nedivte se. Přemýšlet je dneska moc práce. Hnědočervená je lepší, je podle jinýho vzorníku. Je ale fakt, že jiní výrobci podle namíchání v Ralu problémy nemají...
Přílohy
DSCF5945.JPG
ReichenbergW

Příspěvekod Michal Dalecký » pát 03 črc, 2015 6:57 am

Pane Wágner klasika. Když se něco povede tak tu jucháte jak vám všichni mažou med kolem úst a když se něco nepovede tak od toho ve 100% případů dáváte ruce pryč. Odneseme to my prodejci protože nám modely leží na skladě a neprodávají se. Máme teď aktuálně práce s vracením modelů a komunikací se zákazníky co je to za paskvily. Bojím se co bude s Čmelákem co má přijít. Předkládáte v mnoha případech předlohy, které se hodí do krámu vám a ne českému trhu. Opravdu jsou u ROCO tak hloupí že si usnadňují práci jak píšete? Nelakujte nás prosím. Vidím do toho víc než si myslíte. A pusťte se tady do mě. Plivat a urážet umíte, kritiku přijmout ale neumíte. Už mi totiž došla trpělivost.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod greenery » pát 03 črc, 2015 7:50 am

Pokud to skutečně jezdilo, pak se toho autorovi mnoho vytýkat nedá.
Máslo na hlavě má opravdu výrobce. Jednak obrázek v katalogu neodpovídá skutečnosti, tzn. překvapení a zpětná vazba probíhá, až je to na pultech.
Nazval bych to, jak je dneska módní, "manažerským selháním".
Pochopil jsem, že ani RAL nesedí. A i kdyby seděla, zodpovědná osoba musí pochopit, že model se světlým podvozkem nutně vyžaduje patinu. Tu si obstará několik zapálených jedinců, zbytek se prostě neprodá, protože to na kolejích vypadá blbě.
Zkrátka moje oblíbené úsloví, "chvíli řídím mlékárnu, chvíli letiště, pak zkusím vláčky" zase zafungovalo. Co na tom, že mám v kedlubně pár pouček ze školy, ale jinak tomu vůbec nerozumím. On to někdo zaplatí.
greenery

Příspěvekod ReichenbergW » pát 03 črc, 2015 8:07 am

Michal Dalecký píše:Pane Wágner klasika. Když se něco povede tak tu jucháte jak vám všichni mažou med kolem úst a když se něco nepovede tak od toho ve 100% případů dáváte ruce pryč. Odneseme to my prodejci protože nám modely leží na skladě a neprodávají se. Máme teď aktuálně práce s vracením modelů a komunikací se zákazníky co je to za paskvily. Bojím se co bude s Čmelákem co má přijít. Předkládáte v mnoha případech předlohy, které se hodí do krámu vám a ne českému trhu. Opravdu jsou u ROCO tak hloupí že si usnadňují práci jak píšete? Nelakujte nás prosím. Vidím do toho víc než si myslíte. A pusťte se tady do mě. Plivat a urážet umíte, kritiku přijmout ale neumíte. Už mi totiž došla trpělivost.

Pane Dalecký, v čem klasika a od čeho dávám ruce pryč? Vy si myslíte že my něco ovlivníme, když si v Rocu umanou že to udělají podle sebe? Kolik jsme prosím zkazili modelů, že vy máte práci s nějakým vracením. Vy jste s obchoďákem ve styku víc jak my co připravujeme podklady a domluvit si zveřejnění správného obrázku v katalogu jste taky nedokázal. Takže do čeho vidíte víc jak my? Na zamračený byla předepsaný barva světlá, ta tam je, byť světlejší. Že vy neznáte věci tak jak byly a nazýváte vcelku normální a pro svou dobu typický nátěr abnormální je ale Váš problém. S čím pak konkrétně Vám došla trpělivost. Stěžujte si v Rocu ať to dělají pořádně. Uvidíme s čím přijdete. A napište sem výsledek ať si to může přečíst každý komu to není recht. Mimochodem návrh zamračený byl odevzdán 24. 3. 2014 s tím že bude ještě na konci téhož roku. Když do toho vidíte proč jste se neinformoval jak to má vypadat? Máte pocit, že tato zamračená z depa Nymburk je to co nutně potřebuji? Nechceme šidit ani ostatní modeláře z celých Čech takže depa jsou odevšad, ne jen z Prahy jak by jste si zřejmě přál .-) Tedy moje resumé je jednoznačný, šedá má být světlá, ale ne tak jak je, nicméně až taková tragédie to opravdu není. Pokud někdo čekal tmavou podle malůvky v Roco katalogu, musí si to vyřídit tam. To opravdu není náš problém, a ani mě, ani kolegům se přístup firmy nelíbí.

Pokud jde o červenýho čmeláka tak je přesně tak jak si ho Roco objednalo. Tedy T 669.0008, tmavě červený s černým rámem, viz jejich fotka v Summerau. Nebo ani tenhle běžný nátěr neznáte?

Na konci, jak vidíte nikdo Vás neurážel, pouze jsem konstatoval, že Váš Sergej byl do mrtě špatně a ještě nesmyslně drahý. Jako kdyby nestačil nárůst ceny z fabriky? Ale jak jsem konstatoval - když to někdo koupí, jeho problém. Můj styl to není. Byl snad Sergej nebo nějaká jiná lokomotiva v rozporu s historii? To jsou pseudomodely z MTB nad kterými Vy plesáte. Já ne .-) A pokud se Vám osobně nelíbí, že sem přispívám tak mě klidně demokraticky zablokujte, ušetříte mi spoustu starostí. Jen by mě zajímalo jak by to vypadalo s modely dneska, když už se na popud Roca na to vykašlal jak pan Maruna, Jindra Bek, a další nějak nejsou. Ono se to každýmu povídá, ale když přijde na lámání chleba skutek utek. Sám jste viděl co jen obnášelo obhájení lůžkového hechtu. A to proti nám stáli sakra odborníci - nikdy ale neříkám že vím všechno, a to samý čekám taky z druhý strany. Myslím že těch pět let co do toho s Ivo Mahelem děláme jsme připravili již pěknou řádku modelů na které jste si i vy postavil existenci. Budiš Vám to přáno, ale nejste jediný obchodník v republice... Budu rád za vaší upřímnou odpověď bez emocí. Děkuji.
ReichenbergW

Příspěvekod Svratka » pát 03 črc, 2015 8:23 am

Dle fotografie je na T478.2055 o dost světlejší šedá než na kolegyni 749.042, ovšem posouzeno zatím jen dle fotky...

Mluví se tu o tom, zda TO tak v 70.letech jezdilo, či ne... Ovšem TO nemělo žlutej proužek, žejo... :lol:

Model T478.2055 je situován do období cca 1983 - 1988. Z dílen byla pochopitelně šedá světlejší než v provozu. Syntetický email dlouho nevydržel čistý. Zažraná špína (olej, spaliny, rez ze špalků), zrání a barevná nestálost barvy způsobily poměrně rychlé tmavnutí. Ovšem i z dílen (Tb - nebo-li ŽOS Česká Třebová, ŽOS Zvolen) byla šedá prostě tmavá, nikoli skoro bílá. No a když už jsme Ti puntičkáři, snad jen lehoučce míň tmavá než jak to je na omalovánce z katalogu.

No a řemeslné zpracování? Nejsou ta madla pod čelními skly nějaká moc vylezlá? Oproti té 749.042 určitě, že? Fírovi možná budou vadit ve výhledu! :lol:
Svratka

Příspěvekod ReichenbergW » pát 03 črc, 2015 8:31 am

forex píše:
ReichenbergW píše: Pokud jde o červenýho čmeláka tak je přesně tak jak si ho Roco objednalo. Tedy T 669.0008, tmavě červený s černým rámem, viz jejich fotka v Summerau. Nebo ani tenhle běžný nátěr neznáte?

A zaznamenal si,co pred nedavnem Roco zmenilo u prave zminovaneho Cmelaka?
http://www.roco.cc/de/product/229919-0- ... ducts.html
Me to jako cerny ram nepripada :roll:

Zaznamenal a taky k tomu odešla reakce jak sem tak i tam. Od nich bez reakce. Můžu já zase za to? Nebo co proto mám udělat, aby to udělali pořádně? Fotku kterou si poslali, že to musí být tak a ne jinak jistě znáte taky. Stejně tak to bylo např. o 749 013 ČD. Jak to dopadlo víte taky. Lidi máte pocit že můžeme řídit zeměkouli, když si někdo postaví hlavu tak co? Mám jim jí tam jet ukroutit, nebo co? A pak příjde ještě taková reakce od MD, jako my bychom o tom měli nějakou šanci rozhodnout. I tak jsme zvrátili už dost jejich naivních rozhodnutí a máte původní nátěry i dost jiných atraktivních modelů. U konkurence nesedí ani jedna lokomotiva a to nikomu nevadí. To je někdy opravdu jak s marťanama :roll:
Přílohy
A40_CSD_T669-00008_Summerau.JPG
ReichenbergW

Příspěvekod ReichenbergW » pát 03 črc, 2015 8:45 am

Svratka píše:Dle fotografie je na T478.2055 o dost světlejší šedá než na kolegyni 749.042, ovšem posouzeno zatím jen dle fotky...

Mluví se tu o tom, zda TO tak v 70.letech jezdilo, či ne... Ovšem TO nemělo žlutej proužek, žejo... :lol:

Model T478.2055 je situován do období cca 1983 - 1988. Z dílen byla pochopitelně šedá světlejší než v provozu. Syntetický email dlouho nevydržel čistý. Zažraná špína (olej, spaliny, rez ze špalků), zrání a barevná nestálost barvy způsobily poměrně rychlé tmavnutí. Ovšem i z dílen (Tb - nebo-li ŽOS Česká Třebová, ŽOS Zvolen) byla šedá prostě tmavá, nikoli skoro bílá. No a když už jsme Ti puntičkáři, snad jen lehoučce míň tmavá než jak to je na omalovánce z katalogu.

No a řemeslné zpracování? Nejsou ta madla pod čelními skly nějaká moc vylezlá? Oproti té 749.042 určitě, že? Fírovi možná budou vadit ve výhledu! :lol:

TO samozřejmě jezdilo už v 70. letech, kdy se na konci 70. let ten pruh 300 mm skříň neobepínající zaváděl, poté, co TO bylo tmavě červený a nebylo to vidět :-) Že se TO logicky dřív nebo později zadělalo vím taky dobře, ale model si můžu "zadělat" dle úvah a schopností. Výrobce to prodává zadělaný občas taky ale nestojí to za nic, je to pocákaný jen stříkací pistolí - viz sergeje od nich - modely se ale nevyrábí ve stavu z provozu... Takže, když už puntíčkáři, můžeme za chvíli řešit zase, že to, či ono má být stejně jinak a že vlastně TO je celý blbě a proč to vlastně děláme, když se kvůli tomu hádáme... O madlech vědí taky už dávno a jsou asi proto čím dál horší - díky za ty dary zhůry, umím si je upravit...
ReichenbergW

Příspěvekod ReichenbergW » pát 03 črc, 2015 8:59 am

Takový odhad bych taky potřeboval, vsadil bych si podle podle toho sportku a nemusel tu řešit blbosti. Pěkný den všem .-)
Přílohy
T 669.0008 ČSD_.jpg
ReichenbergW

Příspěvekod mlha » pát 03 črc, 2015 9:24 am

třeba se TO bude tak neprodávat, že prodejce tento model vyprodá v akci. Pak by trocha laku celý stroj opěknila. Počkám na výprodeje
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod fousek » pát 03 črc, 2015 9:26 am

ReichenbergW píše:
Svratka píše:Dle fotografie je na T478.2055 o dost světlejší šedá než na kolegyni 749.042, ovšem posouzeno zatím jen dle fotky...

Model T478.2055 je situován do období cca 1983 - 1988. Z dílen byla pochopitelně šedá světlejší než v provozu. Syntetický email dlouho nevydržel čistý. Zažraná špína (olej, spaliny, rez ze špalků), zrání a barevná nestálost barvy způsobily poměrně rychlé tmavnutí. Ovšem i z dílen (Tb - nebo-li ŽOS Česká Třebová, ŽOS Zvolen) byla šedá prostě tmavá, nikoli skoro bílá. No a když už jsme Ti puntičkáři, snad jen lehoučce míň tmavá než jak to je na omalovánce z katalogu...

TO samozřejmě jezdilo už v 70. letech, kdy se na konci 70. let ten pruh 300 mm skříň neobepínající zaváděl, poté, co TO bylo tmavě červený a nebylo to vidět :-) Že se TO logicky dřív nebo později zadělalo vím taky dobře, ale model si můžu "zadělat" dle úvah a schopností....

Nehoupete nás trochu? Dle výnosu FMD 6.385/1982-12 z 25. 1. 1982, který zaváděl proužek to nemohla být 70. léta. V tomhle dávám za pravdu Svratkovi.
Naposledy upravil fousek dne pát 03 črc, 2015 9:27 am, celkově upraveno 1
fousek

Příspěvekod Svratka » pát 03 črc, 2015 9:27 am

ReichenbergW píše:TO samozřejmě jezdilo už v 70. letech, kdy se na konci 70. let ten pruh 300 mm skříň neobepínající zaváděl, poté, co TO bylo tmavě červený a nebylo to vidět :-) Že se TO logicky dřív nebo později zadělalo vím taky dobře, ale model si můžu "zadělat" dle úvah a schopností. Výrobce to prodává zadělaný občas taky ale nestojí to za nic, je to pocákaný jen stříkací pistolí - viz sergeje od nich - modely se ale nevyrábí ve stavu z provozu... Takže, když už puntíčkáři, můžeme za chvíli řešit zase, že to, či ono má být stejně jinak a že vlastně TO je celý blbě a proč to vlastně děláme, když se kvůli tomu hádáme... O madlech vědí taky už dávno a jsou asi proto čím dál horší - díky za ty dary zhůry, umím si je upravit...

Je třeba nemystikovat veřejnost... Žluté výstražné proužky byly zavedeny jakýmsi výnosem někdy jářku 1982, takže konec 70.let patří výhradně celočervené verzi Roco 72928 (T478.1089). Zajímavé je, že tu výrobce stříknul tou správnou šedou, no a pak stačilo jen přidat ten žlutej pruh (stejně jako ve skutečnosti)a byla by tu správná verze, o které tu vedeme řeč.

Mimochodem, muzejní T478.1201, které v diskuzi též byla zmíněna, má taky lehce světlejší než jak TO jezdilo v 80.letech..., jen na okraj.
Svratka

Příspěvekod Barbucha » pát 03 črc, 2015 9:53 am

forex píše:Ja kdyz tedy vidim, ty fatalni rozdily mezi predavanymi podklady Rocu a tim, co od nich sjizdi z vyrobni linky. Tak mi to pripada, ze predavani podkladu je zbytecna instituce :)

Když je výrobce schopný dát české cedule na německou lokomotivu, která snad ani nepřekročila hranice, tak co se divíš? A stejně se to prodalo.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod A2C » pát 03 črc, 2015 10:15 am

No zrejme počkám na výpredaj a bude z toho s pár úpravami muzejná T478.1201 :)))
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)