novinky 2012

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: novinky 2012

Příspěvekod Bald » stř 31 říj, 2012 11:53 am

ano, to tady odpadá, lokomotiva sedí na pásech či co to je. No, necháme se překvapit, třeba to někdy pustí i samostatně.
H0, ep. II-VI: DRG, DR, DB, MÁV, PKP, RŽD
USA
Digitrax - SCFXD8 Super Chief Xtra 8 Amp Duplex Radio
Bald

Příspěvekod jirkan » stř 31 říj, 2012 2:57 pm

Já bych řekl, že když už to mají, budou to dodávat i s jinejma "exklusiv" modelama, ale taky za "exklusiv" cenu.
Podle všeho tam má být zastavěna centrála Z21, takže - pokud budou zachovány její funkce, by to mohlo být použitelné i pro ty, kdo si chtějí někde nahrávat zvuky do ZIMO dekodérů. Ale asi to chce vidět až realitu...
jirkan

Příspěvekod mnitka » stř 31 říj, 2012 10:10 pm

mnitka

Příspěvekod t6791225 » ned 04 lis, 2012 8:54 pm

Ahoj, na stránkách Šikulů se objevila první fotka skoro dokončeného vozu Bai. Na tento model jsem se já i určitě spoustu dalších kolegů modelářů hodně tešilo. Bohužel však z první fotky mám z modelu tak nějak smíšené pocity :? Hlavně ta okna mě bijí do očí... Inu posuďte samy: http://www.sikulovesro.cz/pripravujeme/bai.aspx
ČSD III./IV. epocha (1956-1975)
t6791225

Příspěvekod Bald » ned 04 lis, 2012 10:42 pm

Taky jsme mívali špaletový okna... na vagónu to ovšem vypadá blbě :roll: :lol:
H0, ep. II-VI: DRG, DR, DB, MÁV, PKP, RŽD
USA
Digitrax - SCFXD8 Super Chief Xtra 8 Amp Duplex Radio
Bald

Příspěvekod greenery » pon 05 lis, 2012 9:34 am

... píšou, že je to ověřovací 3d tisk. Držel jsem něco podobného v ruce a je to děsně křehký. Proto má model asi zatím tlusté stěny (okna). Nechci mluvit za výrobce, ale stěny karoserie snad v plastu tlusté nebudou.
greenery

Příspěvekod George V. » pon 05 lis, 2012 12:25 pm

...naděje umírá poslední :) .
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod jirie123 » pon 05 lis, 2012 1:03 pm

greenery píše:... píšou, že je to ověřovací 3d tisk. Držel jsem něco podobného v ruce a je to děsně křehký. Proto má model asi zatím tlusté stěny (okna). Nechci mluvit za výrobce, ale stěny karoserie snad v plastu tlusté nebudou.

Sice se v technologii výroby nevyznám, ale jen logicky zdůvodněno: Jde zatím o přípravu masteru pro výrobu formy to ještě nic neznamená :wink:
Zmastit Baiku , to by se jim skutečně nevyplatilo. Je tu velká šance nasytit vyhladovělý trh tímto esenciálním typem osobního vozu. To, co jsem od nich viděl jen v těch domečcích mě naplňuje přesvědčením, že to budou výborné modely a z jejich prodeje by se mohla firma rozletět k závratným výšinám . Vdyť jsou to přeci Šikulové :mrgreen:
jirie123

Příspěvekod harttman » pon 05 lis, 2012 1:16 pm

Sakra, držím jim pěsti ať se jim to povede. Byla by to další domácí firma a velké plus pro nás česko-slovenské modeláře.
harttman

Příspěvekod Houmr » pon 05 lis, 2012 3:18 pm

Ahoj chlapi, můžu napsat jen to, že ty vozy jsem dělal já, byl jsem hodně překvapený, jak špatný povrch je z 3D tiskárny, věřte mi, že jsem na tom za týden skoro nechal všechny prsty a nakonec celé ruce, brousil jsem a brousil jako nikdy. :P . Nakonec si myslím, že se to celé povedlo, i přesto, jaký byl základ z 3D tisku, pokud si to někdo nezkusí neuvěří, materiál je podle mého názoru, velice zrádný, křehký, špatně se brousí, není na něm vidět co je obroušeno a co ne, celé karoserie jsem brousil celkem 4x. Co se týká oken, tak stěna modelu bude slaboučká, ta špaletová okna to dělá proto, že ten díl co se dává zevnitř jako okno, bude průhledný i s výplní okna i rámem, rám pak bude samozřejmě hlinikový potisk. Celá ta býlá špaleta tam nebude. Mě nic jiného nezbylo, než ten díl stříknout zevnitř bílou barvou, nic jiného se s tím opravdu dělat nedalo. Okénka jsem zasazoval jedno po druhém, jsou z fólie, což taky není ideální materiál jak na zpracování, tak lepení. Ale věřte, že uděláme vše pro to, aby byli modely co nejlepší, na kolejišti jsem zkoušel i jízdní vlastnosti, zdáli se dobré, ale vše se ještě musí prověřit i na malých poloměrech a drobné zádrhely, které se samozřejmě také ukázaly, co nejdříve odstranit a vše dotáhnout do zdárného konce. Sám se už těším až budou opravdové výlisky z forem, ale cesta je to ještě dlouhá a nevíme co nás na ní ještě čeká a věřte, že to už pak není jen o nás co na tom přímo pracujeme, ale i o firmách, které se na výrobě budou podílet a vše úspěšně sladit není jednoduché. Čím víc se na této práci podílím tím více poznávám i druhou stranu mince, kterou jsem, jen jako pouhý modelář neviděl. :roll:
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod Michal Dalecký » pon 05 lis, 2012 4:34 pm

Myslel jsem ze to vydrzim a nenapisu, ale Sikulaci na to jdou fikane :) V patek jsme byli vsichni tri chlapi od nas ve Znojme, modely jsme drzeli v ruce. Jedna se o modely z 3D tiskarny a uz ted je treba rict, ze to bude super. Dobre vyresene veci jako schudky, kulisy apod. Fotit jsme nemohli a sup uz maji foto na webu :) Vim i dalsi detaily, ale psat nebudu, protoze se proste nechte prekvapit a teste se.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod mariov8 » pon 05 lis, 2012 5:06 pm

Už teď mi tečou sliny. Mašina z třetí/čtvrté epochy, 4 Bai-ky, za ně DFa nebo Da a krásná ČSD soupravička...
H0 a H0e, analog (zatím), III a IV epocha. Lepty. Prototypy. Technika a její vývoj - historie.
mariov8

Příspěvekod V_Báňa » pon 05 lis, 2012 6:14 pm

Houmr píše:......ale cesta je to ještě dlouhá a nevíme co nás na ní ještě čeká a věřte, že to už pak není jen o nás co na tom přímo pracujeme, ale i o firmách, které se na výrobě budou podílet a vše úspěšně sladit není jednoduché. Čím víc se na této práci podílím tím více poznávám i druhou stranu mince, kterou jsem, jen jako pouhý modelář neviděl. :roll:

add prvni věta- nebojte se, s dodavateli ještě uvidíte a poznáte věci, kdy si budete přát být zpět pouhým modelářem a nebýt vevnitř problematiky 8) Mj ti se řídí pravidlem "když nejde o automotive tak jde o hovn." a podle toho to vypadá
add druhá věta- namalovat 3D obrázek je tech přijemnějších 4% počátku práce. :P a tech 96% nejde popsat moc vesele

tak at se podaří dorazit do konce bez infarktu
V_Báňa

Příspěvekod Zx1974 » pon 05 lis, 2012 6:41 pm

mikinko píše:No, ked uz sa Vita Bana tak rozbehol s tymi modelmi, mohol by urobit pilštyk. Za to 5x Bai a som uplne na vetvi .... toto som videl cele moje detstvo z okna ....

ještě to tak :lol: , a budu mít ve vitíně další nedokončený lept
Zx1974

Příspěvekod V_Báňa » pon 05 lis, 2012 7:02 pm

Zx1974 píše:
mikinko píše:No, ked uz sa Vita Bana tak rozbehol s tymi modelmi, mohol by urobit pilštyk. Za to 5x Bai a som uplne na vetvi .... toto som videl cele moje detstvo z okna ....

ještě to tak :lol: , a budu mít ve vitíně další nedokončený lept

714 a 735 je v planu na podzim 2013/jaro 2014, nekteré dily jsou již hotové, podle toho jak jsou mista ve formach. Ale plány a 3D maluvky jsou ošemetná věc.....
Přílohy
HO714_pict.jpg
V_Báňa

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)