Novinky H0 2021

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2021

Příspěvekod petrha » stř 01 pro, 2021 4:12 pm

look23 píše:
vorisekml píše:V pátek mě švagr přivezl od AMB modely Bix od MTB.
Z 8 kusů jsou pouhé 2 jakž takž. 100% nebyl ani jeden z 8ks.
Největší průser je balení.
Absence fólie mezi modelem a blistrem má za následek odření modelů. A to docela hodně...
Jinak lze model hodnotit pozitivně, ostrý popis, dokonce bych řekl že je popis i kompletní. Pokud není model odřený, je nutno pochválit odstín i sametové provedení laku. Revize je z 86.
Na některých kusech vidět přechod mezi červenohnědou a krémovou, hlavně v oblasti kde končí boky a začíná čelo. Tedy tam kde je model nejvíce zakulacen...
Také je u některých kusů vidět nezacisteny vtok na střeše...
Křivě nalepené nárazníky jsou u MTB standard...
Jízda klidná, KKK bez problémů.....

No nevím. Fotky, které jsem viděl od Vás na facebooku mi, tak super nepřijdou. Lakování mi přijde jako kdybych to barvil barvama ze spreje v garáži.

No nevím, ale takových garážových chlubilů jsem viděl nespočet, někteří pak stříkali pro MTB, a to byly prasárny neskutečné. Chtěl bych vidět na vlastní oči jak by jsi nastříkal pětiset kusovou sérii :o :o :o. Nejsem zastánce modelů MTB, ale tyhle blbý žvásty mi opravdu vadí. Nastříkat jeden model pro sebe za týden je něco jiného než stříkat seriovou výrobu!!!!!!
petrha

Příspěvekod mvck » stř 01 pro, 2021 4:58 pm

vvitty píše:mvck: model neni o par stovek drazsi ...

No tak to se pak vyplatí! Neosvětlený model za pomalu 2,5 táců, no pánové, kdo z vás to nechce mít? :roll:
mvck

Příspěvekod look23 » stř 01 pro, 2021 5:09 pm

petrha píše:No nevím, ale takových garážových chlubilů jsem viděl nespočet, někteří pak stříkali pro MTB, a to byly prasárny neskutečné. Chtěl bych vidět na vlastní oči jak by jsi nastříkal pětiset kusovou sérii :o :o :o. Nejsem zastánce modelů MTB, ale tyhle blbý žvásty mi opravdu vadí. Nastříkat jeden model pro sebe za týden je něco jiného než stříkat seriovou výrobu!!!!!!

Klídek
Hlavně si to přečti ještě jednou a pořádně.
Já bych si zase za takovou fušeřinu nedovolil říct 2300 Kč. On je rozdíl stříkat 5 kusů v garáži pro sebe a 500 kusů za peníze.
Ale tady je pořád generální pardon pro MTB.
Podle toho jak se tu vztekáš, tak mi přijde jak když to lakuješ ty.
Konec

Edit: oprava citace
Naposledy upravil look23 dne stř 01 pro, 2021 8:54 pm, celkově upraveno 1
TT/H0, ČSD epocha IV, V - z21+MM
look23

Příspěvekod vvitty » stř 01 pro, 2021 6:49 pm

mvck píše:

No tak to se pak vyplatí! Neosvětlený model za pomalu 2,5 táců, no pánové, kdo z vás to nechce mít? :roll:

To ma celkem jednoduche reseni, kdo to za ty penize mit nechce tak to holt nekoupi. Ale co jsem tak cetl v diskuzich tak to od prodejcu mizi pomerne rychle ...
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod frenkus » čtv 02 pro, 2021 5:43 pm

Roco již zveřejnilo foto, jak bude finálně vypadat set Ypsilonů. https://www.roco.cc/de/product/248007-c ... ducts.html
frenkus

Příspěvekod Jindra Charvat » čtv 02 pro, 2021 8:12 pm

a taky - dodání (I. čtvrtletí / 2022), ačkoli v aktualitách tvrdí do konce roku - tak uvidíme jestli Santa nebo děd Maroz... :)
Jindra Charvat

Příspěvekod petrha » pát 03 pro, 2021 10:06 am

look23 píše:
petrha píše:No nevím, ale takových garážových chlubilů jsem viděl nespočet, někteří pak stříkali pro MTB, a to byly prasárny neskutečné. Chtěl bych vidět na vlastní oči jak by jsi nastříkal pětiset kusovou sérii :o :o :o. Nejsem zastánce modelů MTB, ale tyhle blbý žvásty mi opravdu vadí. Nastříkat jeden model pro sebe za týden je něco jiného než stříkat seriovou výrobu!!!!!!

Klídek
Hlavně si to přečti ještě jednou a pořádně.
Já bych si zase za takovou fušeřinu nedovolil říct 2300 Kč. On je rozdíl stříkat 5 kusů v garáži pro sebe a 500 kusů za peníze.
Ale tady je pořád generální pardon pro MTB.
Podle toho jak se tu vztekáš, tak mi přijde jak když to lakuješ ty.
Konec

Edit: oprava citace

Omyl, já se vůbec nevztekám, a abych to lakoval, tak bych musel mít šikmý oči. Jenom to, že je pár kritiků, kteří to nakonec za ty peníze lakovali byly takové prasárny, že to co teď chodí je zlatý
Naposledy upravil petrha dne pát 03 pro, 2021 1:17 pm, celkově upraveno 1
petrha

Příspěvekod radula63 » pát 03 pro, 2021 10:51 am

look23 píše:Já bych si zase za takovou fušeřinu nedovolil říct 2300 Kč. On je rozdíl stříkat 5 kusů v garáži pro sebe a 500 kusů za peníze.

mvck píše:

Trochu odbočím... Vemu to od konce řetězce... On si z té prodejní ceny něco veme stát jako DPH a něco i prodejce (taky musí z něčeho žít). Na tuhle kalkulaci zdejší diskutéři rádi zapomínají. Někdy tato srážka (marže a DPH) může být i 50% (někdy víc, někdy míň) prodejní ceny. Mluvím teď všeobecně. Například : 2.300,- prodejní ceny je cca 19stovek cena bez DPH, a kolik je marže prodejce modelů nevím. A i z té ceny, za kterou to jde od MTB si něco sebere stát.... daně z platu zaměstnanců, daně za energie apod... To samé i prodejce. Musí zaplatit nájem, energie, zaměstnance atd. a krom jiného také chce mít nějaký zisk.
Tím jsem chtěl hlavně říci, že ti, co argumentují, že si to za zlomkovou cenu doma udělají sami, tak nekalkulují s tím, co jsem psal výše.
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod George V. » pát 03 pro, 2021 11:20 am

Tak já tedy nevím, ale v popisu je, že je vůz vybaven osvětlením. A je za stejnou cenu, jako vozy předešlé, včetně Btn a pod. Tak jestli tam osvětlení není, tak by snad měla být nějaká sleva, ne....
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod radula63 » pát 03 pro, 2021 11:27 am

George V. píše:Tak já tedy nevím, ale v popisu je, že je vůz vybaven osvětlením. A je za stejnou cenu, jako vozy předešlé, včetně Btn a pod. Tak jestli tam osvětlení není, tak by snad měla být nějaká sleva, ne....

Ano, sleva je. Je za předešlou cenu. MTB od července zdražilo. Vozy zůstaly za původní cenu, avšak bez osvětlení.
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod George V. » pát 03 pro, 2021 12:40 pm

Ještě že jsem zrušil objednávku 820 v TT. Třeba by za stejnou cenu byla bez motoru....
George V.

Příspěvekod look23 » pát 03 pro, 2021 12:41 pm

petrha píše:Omyl, já se vůbec nevztekám, a abych to lakoval, tak bych musel mýt šikmý oči. Jenom to, že je pár kritiků, kteří to nakonec za ty peníze lakovali byly takové prasárny, že to co teď chodí je zlatý

Docela smutné, že jde na dračku i zhoršená kvalita. Bohužel sám mám pár modelů MTB a vím o čem mluvím.

radula63 píše:No tak to se pak vyplatí! Neosvětlený model za pomalu 2,5 táců, no pánové, kdo z vás to nechce mít? :roll:

Trochu odbočím... Vemu to od konce řetězce... On si z té prodejní ceny něco veme stát jako DPH a něco i prodejce (taky musí z něčeho žít). Na tuhle kalkulaci zdejší diskutéři rádi zapomínají. Někdy tato srážka (marže a DPH) může být i 50% (někdy víc, někdy míň) prodejní ceny. Mluvím teď všeobecně. Například : 2.300,- prodejní ceny je cca 19stovek cena bez DPH, a kolik je marže prodejce modelů nevím. A i z té ceny, za kterou to jde od MTB si něco sebere stát.... daně z platu zaměstnanců, daně za energie apod... To samé i prodejce. Musí zaplatit nájem, energie, zaměstnance atd. a krom jiného také chce mít nějaký zisk.
Tím jsem chtěl hlavně říci, že ti, co argumentují, že si to za zlomkovou cenu doma udělají sami, tak nekalkulují s tím, co jsem psal výše.[/quote]

Když budeš vyrábět 1000 modelů, tak si můžeš dovolit udělat určité zjednodušováky. Např. šablony na vrtání zábradlí do kastle. Různé šablony na stříkání modelu, tak aby to mělo rovnou linii.
S tím se bastlit u mě pro 3-5 modelů prostě nemá smysl.
TT/H0, ČSD epocha IV, V - z21+MM
look23

Příspěvekod petrha » pát 03 pro, 2021 1:47 pm

look23 píše:
petrha píše:Omyl, já se vůbec nevztekám, a abych to lakoval, tak bych musel mýt šikmý oči. Jenom to, že je pár kritiků, kteří to nakonec za ty peníze lakovali byly takové prasárny, že to co teď chodí je zlatý

Docela smutné, že jde na dračku i zhoršená kvalita. Bohužel sám mám pár modelů MTB a vím o čem mluvím.

radula63 píše:No tak to se pak vyplatí! Neosvětlený model za pomalu 2,5 táců, no pánové, kdo z vás to nechce mít? :roll:

Tím jsem chtěl hlavně říci, že ti, co argumentují, že si to za zlomkovou cenu doma udělají sami, tak nekalkulují s tím, co jsem psal výše.

Když budeš vyrábět 1000 modelů, tak si můžeš dovolit udělat určité zjednodušováky. Např. šablony na vrtání zábradlí do kastle. Různé šablony na stříkání modelu, tak aby to mělo rovnou linii.
S tím se bastlit u mě pro 3-5 modelů prostě nemá smysl.[/quote]
Nevím tu zlomkovou cenu, 1.000 - 1.200 lept ( o odlitcích nemluvím, tam skvalitou se přiblížit alespoň trochu MTB je takřka nemožné) stříkání, maskování, ostrý přechod udělá málokdo, a co další - sedadla, nápravy ložiska, tmely apod. a to nejdůležitější: Práce - aby se dostali na cenu MTB, tak budou dělat za10 Kč/hod. a to možná ještě přeháním.
Jedno je ale jisté!!!!: Od té doby co se MTB takto rozjelo, zmizely z Aukra předražené paskvily modelů ČSD/ČD apod. Málokomu , spíš bych řekl, že nikomu se nepovede perfektní model hned na poprvé, a ty nepovedené ( které nedosahovali úrovně MTB ani z 50%) se prodávali na modelbazaru a nebo aukru. To jsou ty dnešní kritici, kteří několik modelů zkurví než udělají ten správný, a tím že je na bazarech neprodejný ani za materiál se značně prodraží. Pak to nevyjde na zlomek ceny, ale na pěkný balík peněz.
Mimochodem Asi před 15ti lety jsem si koupil el.lokomotivu RhB od BEMO stál v tu dobu cca 250€, po měsíci z ní opadala barva a měl jsem napůl holý černý výlisek, takže nehaním MTB, protože i ty které jsou na trhu 5 i více let mají také své mouchy!!
petrha

Příspěvekod wendycrx » pát 03 pro, 2021 2:17 pm

Jooo byly doby kdy člověk v TT tyhle Bixy dělal za 1800,bez osvětlení, bez interiéru, zasklední clearfixem nebo podlepení fólií a vozy byly okamžitě rozebrány zájemci....
Dnes jsou vozy s kinematikou, interiérem, doplňky,kvalitním zasklením,potisky...... za 2300kč a je to furt špatně... co je vlastně dnes v modelařině 2300..vždyť 2300 je jak plácnutí do vody. Za to nemám ani zvukový dekodér.
Prostě i když bych samozřejmě sám uvítal cenu kolem 1500kč za vůz, výrobce se na tuhle cenu dle mě nemá šanci dostat.Kdo chce koupí, kdo ne, má šanci postavit si sámodomo.
wendycrx

Příspěvekod George V. » pát 03 pro, 2021 2:27 pm

Ještě nedávno byly za 2300,- vynikající modely lokomotiv od Pika. S kinematikou a LED osvětlením....
George V.

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)