Bardotka H0

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Bardotka H0

Příspěvekod A2C » sob 30 kvě, 2015 1:45 pm

Ja tam žiadny rok nemám :)
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod petr.klems » sob 30 kvě, 2015 9:33 pm

Aha.....
Tak to je od Roca hezké. A já sem si myslel, že by to tam mělo někde být napsané.
Tak mám hold smůlu.
Nebo ještě se optám takto. Nevěděl by někdo v kterých letech asi tak mohla + - v tomto nátěru jezdit?
Po roce 1977 už asi ani né, kvůli jednotnému barevnému nátěru hnacích vozidel, nebo se pletu?
petr.klems

Příspěvekod RadekTandler » ned 31 kvě, 2015 6:02 am

Nějaké informace ohledně barev jsou na konci článku
http://spz.logout.cz/vozidla/751/751.php
Model Roco má podle fotky kulaté nárazníky, o jejich výměně za obdélníkové je v článku taky zmínka.
Informace jsou podány obecně t.j. pokud je zavedeno nové barevné schéma, neznamená to, že je na všech lokomotivách hned. Pokud chceš modelovat konkrétní trať z konkrétního období, asi budeš muset zapátrat po datovaných fotkách.
RadekTandler

Příspěvekod sidlo » ned 31 kvě, 2015 1:55 pm

sidlo

Příspěvekod George V. » pon 01 čer, 2015 3:59 am

forex píše:V tomto nateru jezdi i v soucasnosti jako muzejni stroj VUK. jinak myslim,ze to byl nater hned po vyrobeni, tzn sedmdesata leta tipuji

...akorát, že ten nátěr je chybný; pro prvních pár sériových strojů by měla být oranžová na boku protažena o trochu výše, téměř až pod okna. Tento nátěr by mohl odpovídat až strojům vyšších čísel z první serie prvního výrobního bloku (do T478.1030). Jinak rok výroby - 1967; model by mohl odpovídat provedení stroje do prvních dílen, pak předpokládám dosazení hranatých nárazníků...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod ReichenbergW » pon 01 čer, 2015 7:55 am

George V. píše:
forex píše:V tomto nateru jezdi i v soucasnosti jako muzejni stroj VUK. jinak myslim,ze to byl nater hned po vyrobeni, tzn sedmdesata leta tipuji

...akorát, že ten nátěr je chybný; pro prvních pár sériových strojů by měla být oranžová na boku protažena o trochu výše, téměř až pod okna. Tento nátěr by mohl odpovídat až strojům vyšších čísel z první serie prvního výrobního bloku (do T478.1030). Jinak rok výroby - 1967; model by mohl odpovídat provedení stroje do prvních dílen, pak předpokládám dosazení hranatých nárazníků...

Ne nátěr s protaženou červenou měla jen osmička, další stroje už mají červenou po poslední prolis. Model je provedení z výroby, kde nebyly revize vyznačeny. Ty si tam dopsalo až depo. Do té doby byla lokomotiva v záruce výrobce. Jediný co pro model nepodařilo zajistit jsou tabulky, které sice byly zadány jako tištěné, ale Roco si je udělalo po svém, jako leptaný. Tabulky na bok se dodávaly později. Původně byl smalt jen čelech, ale protože byly bílé nápisy na šedém boku špatně vidět, doobjednalo ČSD u ČKD tabulky na bok. I tak jezdila řada lokomotiv bez nich. Po dílnách se pak někdy ještě malovalo ČSD červeně (původně taky bílé). Pár fotek to snad ozřejmí. Jinak desítka byla dodaná 15.09.1967, TBZ vykonala na trati České Budějovice - Plzeň dne 26.9.1967.
Přílohy
T 478.1008 ČSD_ČKD_sbírka J Wagner_.jpg
T 478.1010_Kamenný Přívoz_1969.jpg
T 478.1010_SPV_53724_f05 03 005_.jpg
ReichenbergW

Příspěvekod George V. » pon 01 čer, 2015 8:04 am

Jsou to fotky opravdu desítky? Já jen že desítka v současném nátěru má tu červenou na boku protaženou pod okna a údajně se dělala podle továrního nátěru... Tak kde je pravda? Jinak ten nátěr je stejně blbě, protože u modelu červená končí na prolisu, správně má končit až nad ním (odhadem tak 0.4mm v modelu - pro další seriové stroje).
George V.

Příspěvekod Pavel-HP » pon 01 čer, 2015 11:34 am

T478.1010 v roce 2013 ve Velimi, měla červenou až pod okna. Vyhledal jsem si v kalendáři VÚZ.
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

Příspěvekod TTmili » pon 01 čer, 2015 7:43 pm

George V. píše:

To s těmi dílnami taky není až tak pravda. První dílny lokomotivy absolvovaly ještě v garanci výrobce, ale už v domoském depu (aspoň v Jihlavě), to se neměnilo nic, maximálně pokud už nebyly dosazeny tabulky, tak se dostadily, a možná nějaká změna v popisech (popis navíc např. revize). Další revize byla dle potřeby (proběhu), v Jihlavě to na .1018 a .1019 vyšlo tuším někdy na přelomu roku 71 a 72, a minimálně tyhle dvě spolu s .1039 a .1042 dostaly při téhle revizi nový lak (první tři dle II. a III. série, .1042 měla poměrně zajímavý nátěr kombinující I. sérii z první várky a ověřovací sérii), ale žádná z nich neměla hranaté nárazníky, všem ještě zůstaly původní kulaté z výroby. U .1042 dokonce kulaté nárazníky byly i po dalších revizích i v roce 1977 kdy už dávno měla nátěr jako první tři jihlavské bardotky. Jak to bylo u ostatních ale nevím.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod JarPi » pon 01 čer, 2015 8:28 pm

Ty fotky desítky v původním stavu jsou skvělé. Zaujala mě na nich jiná věc - nemá na nich stupačky pro posunovače, ačkoliv na modelu jsou osazeny (a mimochodem moc dobře tam nesedí). Někdy jsem četl, že ty stupačky se na tyto lokomotivy dosazovaly až později. To by odpovídalo tomu, že je desítka ještě v roce 69 neměla, resp. že by tedy model představující desítku ve stavu z výroby stupačky mít neměl. Mohl by to někdo potvrdit?
JarPi

Příspěvekod George V. » úte 02 čer, 2015 4:45 am

Tak se omlouvám, fotky jsou opravdu T 478.1010 (stačí je zvětšit :mrgreen: ). Ale je otázkou, z které jsou doby - tedy hlavně ta druhá. Je tady totiž jeden zajímavý detail - elektrický náhon rychloměru, který měly z výroby až brejlovci. Ten musela dostat až v dílnách; ale je to zajímavé, že ho dostala tak brzo. Spousta bardot dojezdila s mechanickým... Až teď mi začíná docházet, jak je vlastně ten model od Roca přesný... :D
George V.

Příspěvekod Svratka » stř 03 čer, 2015 5:42 am

Nebyla by prosím fotografie zachycující stroj T478.1042 ve zmíněném atyp.nátěru v 70.letech? Příp. ostatní jihlavské (018, 019, 039) v té době? Jsou vhodnou inspirací k ztvárnění na modelu, ovšem není dostupných fotografií... Děkuji.
Svratka

Příspěvekod TTmili » pát 05 čer, 2015 7:20 pm

Fotografie existují, bohužel jsou ale soukromé. Konkrétně tu .1042 v "zajímavém" nátěru podle fotek mám už nějaký pátek rozpracovanou v TT, až bude trochu volnějc, můžu jí nějak zkusit nafotit a vystavit. Nicméně i na ní je spousta chyb a neodpovídá plně skutečnosti.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod tusakvlasta » úte 12 črc, 2016 9:54 pm

Mám dotaz na zkušené. Hodlám si koupit ozvučenou Roco Bardotku T 478.1096 a zajímalo by mě jestli zvukový dekoder který do ní dávají není nějaký zastaralý typ který jim zbyl. Tedy jestli není lepší si koupit dekoder a reproduktory samostatně. Zvuk si nechám stejně nahrát od Jacka. Dík za info.
tusakvlasta

Příspěvekod vorisekml » stř 13 črc, 2016 2:16 am

Zvukové dekodéry tam Roco dává Zimo. Záleží kolik chceš investovast - pokud bereš tovární Roco vyjde tě to cca na 50,-€. Dekodér je aktuální době vydání modelu. Pokud chceš to nejnovější je lépe investovat do samostatně do nejnovějšího dekodéru. A u zamračené doporučuji i rekostrukci na 22pin a využít všech možností tohoto provedení. Pokud si netroufáš - viz. JBR sound.
H0
vorisekml

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)