Novinky H0 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2014

Příspěvekod Netáhlo » stř 18 pro, 2013 12:21 pm

Již brzy.....

Celokovový špičkově provedený model za adekvátní cenu.
Od nově vzniklé polské firmy Train Model Factory.
Potisk bude zřejmě III. epocha.

Handmuster
Přílohy
3.jpg
2.jpg
1.jpg
Netáhlo

Příspěvekod hrboun » stř 18 pro, 2013 2:54 pm

Maji nějaké www stranky? Služebák vypadá perfektně.
hrboun

Příspěvekod radeksindy » stř 18 pro, 2013 8:53 pm

Velmi zajímavé. Nebyl by prosím nějaký odkaz nebo detailnější informace?
radeksindy

Příspěvekod greenery » stř 18 pro, 2013 10:04 pm

... co to je adekvátní cena ?
greenery

Příspěvekod jarnotrulli » stř 18 pro, 2013 11:07 pm

Tohle je přesně to co potřebuji :)
Otázka je, za jak dlouho bude v prodeji, a kolik bude stát....
jarnotrulli

Příspěvekod Netáhlo » stř 18 pro, 2013 11:13 pm

Všechno, co budu moct, zjistím. O stránkách zatím nevím, ale je možné, že již jsou. Zatím do toho pánové vrazili hodně peněz a tohle není jediný rozpracovaný model (např. jsou rozpracovány dvě typické, velmi běžné, české lokálkové parní lokomotivy a MMC se vedle nich bude stydět). Tenhle je však nejblíž k vydání a nebude to opravdu trvat dlouho a bude tu. Dodělávají se bateriové skříně, brzdové válce a plynojemy. Jinak vozy jsou již poskládány a nastříkány. Po první malé sérii bude snad i možno si předem objednat, jakou epochu, jaký popis i číslo vozu.
Adekvátní cena je za návrh, několik testovacích kusů, precizní ruční i strojní práci, jakou tady zvládne málokdo, špičkově odlévané doplňky z kovu, plně vybavený interiér a velmi kvalitní povrchovou úpravu se zárukou stálosti. A ta bude určitě přes 3000,-Kč. Stavebnice nebudou, z důvodu obav před zkopírováním.
Ale bude to konečně model podle vašeho gusta, na kterém se jen těžko najde nějaká chyba a bude kompletně z kovu, tím myslím ale úplně kompletně, a ta cena tam bohužel za tohle vše, je adekvátní. Mimo jiné je vůz i velmi odolný, takže se nemusíte bát jej vzít do ruky. Nic se jen tak neohne a neodpadne (měl jsem jej v ruce). Osazena budou velmi netradiční a hlavně funkční očková spřáhla, docela dobře napodobující skutečnost.
Podle informací však nebudou jen kovové modely, ale i modely z plastu. To se ovšem týká pouze vozů, popř. motoráků, parní lokomotivy budou výhradně a jen z kovu.
Co všechno bude, či nebude záleží na tom, kolik se tu toho prodá, o což však nemám obavu, neboť je tu dost modelářů, co si za špičkový a přesný model rádi připlatí. A bude to podstatně méně a v lepší kvalitě (především jízdní vlastnosti), než za onen zmiňovaný MMC. :wink:
Netáhlo

Příspěvekod Charlie » stř 18 pro, 2013 11:42 pm

Vypadá to pěkně, ale 3000,- Kč za vůz, je na mě moc. A to i kdyby měly v interiéru funkční kamínka na uhlí... Pár sběratelů si to zřejmě koupí... ale myslím, (jen můj názor), že toho moc neprodají.
ČSD, H0, H0e, DCC LENZ LZV200 z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Charlie

Příspěvekod jirkan » čtv 19 pro, 2013 12:06 am

Pokud se kvalita zaměří někam k MMK a navíc to bude slušně jezdit, tak budou mít problém především někteří naši malosérioví výrobci, kteří již na podobných cenách jsou, jen ještě ta kvalita nějak pokulhává.
jirkan

Příspěvekod radeksindy » čtv 19 pro, 2013 1:03 am

Aha, už vím odkud vítr fouká (Tomek M.?). Jednou z těch lokálkových lokomotiv bude 310.0.

Adekvátní cena je za návrh, několik testovacích kusů, precizní ruční i strojní práci, jakou tady zvládne málokdo, špičkově odlévané doplňky z kovu, plně vybavený interiér a velmi kvalitní povrchovou úpravu se zárukou stálosti. A ta bude určitě přes 3000,-Kč.

Těmi špičkovými odlévanými díly se myslí leptané ohýbané ložiskové domky odkoukané od Vlasty Lepieše? Nebo místo odlitků pružnic vrstvený lept? Kdyby to alespoň byly jednotlivé listy, ale opět zjednodušení pro modely z jiné kategorie. Také by mě zajímalo jak jsou provedeny příčníky na spodku vozu. Předloha je má totiž na konci ohnuté, protože podélník je 240mm vysoký, ale podélná výztuha s příčníkem mají 160+120mm. Na zobrazeném modelu je to prasácky udělané a mezi podélníkem a příčníkem je mezera. Navíc se zdá, že je použit rovný profil. Na špičkových modelech je takový díl frézovaný. Opravdu je na špičkových modelech negativní nýtování? Proč je na čele vozu bez plošiny mezera mezi sloupkem a čelní vaznicí? A proč je vaznice vystouplá oproti sloupku a kde je příslušné kování? A to už ani nekomentuji provedení brzdy, obzvláště spojení hřídele vřetene s úhlovou pákou je hnus. Možná by si měli kluci koupit alespoň odlitek od Weinerta, případně CN-model. Srovnání zde předvedeného modelu s třeba s firmou MMK je hodně velkohubé a neodpovídající skutečnosti.

Stavebnice nebudou, z důvodu obav před zkopírováním.

V tom případě přeji hodně úspěchů.
radeksindy

Příspěvekod hrboun » čtv 19 pro, 2013 11:33 am

Pro sběratele je nutné mít kola RP25. Jinak je pořád co vylepšovat, ale buťme rádi za každý model z I. a II.epochy.
hrboun

Příspěvekod jarnotrulli » čtv 19 pro, 2013 5:56 pm

Ta mezera mezi sloupkem a čelní vaznicí mě přijde že je díky tomu, že není správně docvaklá střecha.
Nicméně 3000,-Kč za služební vůz je opravdu celkem přeháňka :(
jarnotrulli

Příspěvekod radeksindy » čtv 19 pro, 2013 7:05 pm

Cena 3000Kč nemusí být přehanná, pokud tomu kvalita odpovídá. Sestavený vůz Bavaria stojí minimálně 200Eur, MM totéž. Stavebnice Weinert stojí minimálně 100Eur, pro dobré stavebnice je potřeba dalších 50 přidat. Před dvěma týdny jsem dal 100Eur za stavebnici spodku vozu (bez dvojkolí, spřáhel atd.). Jenomže tomu ty obrázky sahají sotva ke kolenům.
radeksindy

Příspěvekod rkwa » sob 21 pro, 2013 10:42 pm

zdar Radku
je moc hezké, co píšeš bez dostatku informací, při letmém pohledu na fotky lehce slozěného D. Chápu, že ty jako zarputilý purista budeš mít vždy výhrady k jakémukoli modelu - takový je život. Martin trochu neuváženě se chtěl podělit fotkama vozu, který se mu líbil a poprosil Tomka o nafocení i v tom rozdělaném stavu.
Teď k samotnému modelu a tebou vytýkaným vadám:
Předlohou je poslední verze vozu řady D vyráběná pro KKStB, který stavěl předtím pan Burget - majitel předlohy pro model umožnil jeho produkci.
Ano, je tam použita sestava ložiskového domku s pružnicí od Vlastíka Lepieše, protože byla v tuto chvíli dostupnější. Ostatně viděl jsem ten odlévaný domek s pružnicí, domek byl hezčí, ale listů pružnic jsem se nějak nedopočítal (slity dohromady) - až se povede zajistit kvalitní lití, nechá se klidně vytiskout předloha a odlije se.
Příčníky - vím že jsou spušteny pod dolní hranu podélníku o necelý 1mm a na koncích zalomeny - profil je v místě zlomu zbroušen, ale že by to bylo nějak výrazně poznat a tvořilo to hlavní dojem se nedá říct. Frézovaný profil příčníku - hm - hezké ale cena se samozřejmě dostane zase jinam, ani pan Burget nic takového tam nedával a navíc nevím, kolik lidí si při jízdě bude vychutnávat detailní prohlídku spodku vozu např. pomocí zubařského zrcátka.
Na fotkách je rozdělaný první kus, na kterém se dolaďuje vzhled a detaily,tak se nechám sám překvapit, až ho dostanu do rukou hotový.
rkwa

Příspěvekod radeksindy » ned 22 pro, 2013 10:32 am

Jsem rád, že seš tady :)

Ozval jsem se hlavně proto, že tu padala slova jako špičkové odlitky a na voze žádný nejsou. Pak taky kvalita MM, ale do té to má po mnoha stránkách daleko. Nekoukám se na to jako purista, mě se to líbí. Jenom se tomu musí dát správná jmenovka a cenovka. Za stávajícího stavu se jen těžko může vyslovovat souvislost s kvalitou MM (ačkoli mi ji Tomek zmiňoval už v souvislosti s vyvíjenou lokomotivou).

A ještě k provedení. Pokud to bude vůz vyšší kvality vybavený šroubovkou, tak se rozhodně nelze tvářit, že pod vůz není vidět. Takové vozy se častěji prohlíží zespoda než se s nimi jezdí. Nakolik je nebo není ohnutý příčník důležitý, si může každý prohlédnout tady

http://drake-model.rajce.idnes.cz/Vu_a_ ... .sk._1920/

Je mi jasné, že každý to vidí jinak. Ale předpokládám cenu za hotový vůz cca 200Eur, tj. minimálně 5500Kč. Za ty prachy se ti hodně zostří zrak :lol:
radeksindy

Příspěvekod rkwa » ned 22 pro, 2013 8:26 pm

Za to, že tento model je zde představen, mohu víceméně já. Bude konstruován tak jako u p. Burgeta a pravděpodobně bude i taková cena. Pokud by chtěl někdo něco navíc, Tomek určitě dokáže vyhovět, ale cena bude někde jinde. Pokud Tomek tvrdí, že tu 354.0 postaví lépe než MM, tak já mu věřím - viděl jsem dost jeho modelů, které stavěl či upravoval k spokojenosti zájemců - např. - http://ostramo.parostroj.net/vozidla/354_7/354_7.html
Dále budu o tom diskutovat, až dostanu hotový vůz.
rkwa

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)