Novinky 2009

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Příspěvekod Michal Šuhajda » pon 09 úno, 2009 10:34 pm

Na modelbazar jsem se kouknul. Zajímavé, dost lidí se snaží ještě "chytit poslední vlnu" a prodávat za poměrně vysoké ceny :? (rozhodně vyšší než jsou za nové brejlovce v nabídce na modely.biz :D ) Zdá se, že podobní prodejci uznávají pouze vlivy, které pohybují cenami směrem nahoru. Chudáci Ti, kteří se do podobných obchodů vrhnou a za čas zjistí za kolik se prodávají nové....
Dík zprávě od PMT jsem taky rád, že jsem se onehdá na Aukru udržel a nešel přes svůj limit do mírně ojetého Hektora (který byl nakonec za 8500,-)
Taky neuvažuju, že bych se svých lokomotiv jich zbavil, přestože zdaleka nedosahují profesionální úrovně. Už proto, že kromě jednoho jsou ze stavebnice nebo z odlitku a nechal jsem na nich kus práce. Spíš se dočkají (doufám že dřív než budu v důchodu) aspoň částečné remotorizace (ne na 753.7 :D, ale výměny pojezdu Pleticha nebo některých jeho hodně hlučných součástí za jiné) a digitalizace, i když by to pro někoho mohla být "zbytečná" práce.
Ale abych se vrátil k tématu Už se těším nejan na "němku" ale i na "Falls" :)
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod Michal Dalecký » pon 09 úno, 2009 10:49 pm

Jo, jo. Zprava ze budou cca do 14 dnu (7. kal. tyden) nas nepotesila. Musime hodne maknout prave na vagonech :oops:
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod George V. » úte 10 úno, 2009 8:08 am

Já si naopak myslím, že ze strany Roco byl výběr Brejlovce ve čtyrkové verzi dobrý marketingový tah. Český a slovenský trh je dost malý a o tyto brejlovce bude i velký zájem v Německu a Rakousku, protože tam sem tam i zajížděly. Jenom doufám, že použijou i avizované barevné schéma a nakonec necuknou...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod JBr » úte 10 úno, 2009 8:41 am

Ja bych nezustal jen u Rakouska a Nemecka, az me prekvapilo, jak moc kvitovany byl brejlovec (po jejich goggles, nebo jsem dokonce uz videl i prezdivku Bender podle postavy z Futuramy) na anglickem a dokonce i na jednom americkem modelarskem foru.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Sandy » úte 10 úno, 2009 1:28 pm

Michal Šuhajda píše:.....
PS: Ještě by mě zajímalo jak naplnily očekávání Sergeje, kde se o prodej podobných modelů též podělili Roco a Gützold. Mimochodem nechápu, proč Roco doposud nenasadilo "Sergeje" v klasickém celočerveném nátěru ala 70-tá léta, pokud pominu T679.1006, který ovšem už dávno na pultech není, Zřejmě mají na mysli blaho těch, kteří by se bez přestříkávání hotových modelů na jiná barevná schémata nudili :twisted: . :cry:

Já osobně jsem docela rád. :oops:
Jednak jsem pro malý zájem o model sehnal nového "Sergeje" od Roco v bíločerveném provedení za cenu pod 3000.- a jednak jsem se jeho přestříkáním na T679.13xx posunul na žebříčku "patlalů" :roll: o stupínek výš. :lol:
Sandy

Příspěvekod Michal Šuhajda » stř 11 úno, 2009 11:19 pm

Já se nějak nedokážu přinutit přestříkávat model za 3 tísíce. :( V tomhle jsem srab a radši bych si ho koupil hotový.
Jinak už se už tšímna Fallsy, koukal jsem do magazínu a vypadá fakt dobře i bez nástřiku.
Jinak ty akce mě asi zruinujou. 555.1 byla ve výhledu ke koupi, a teď se zdá, že si budu muset s koupí pospíšit. Ach jo, jenže abych dal dvanáct litrů měsíčně za modely, to asi neklapne...
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Michal Šuhajda

Příspěvekod F. Placheta » čtv 12 úno, 2009 6:38 am

Michal Šuhajda píše:... že si budu muset s koupí pospíšit. Ach jo, jenže abych dal dvanáct litrů měsíčně za modely, to asi neklapne...

Presne, taky tomu tempu uvadeni novych modelu prestava stacit moje penezenka.... :?
HO - Digital - CSD IV

www.kolejiste.wbs.cz
F. Placheta

Příspěvekod Michal Šuhajda » pon 16 úno, 2009 9:34 am

Už jsem si musel vytvořit "hospodářský plán na letošek" Bohužel , to že bych šel třeba do téhle "Šlechtičny" :shock: si můžu nechat jen zdát. Sice jsem v ceníku zatím cenu neobjevil, ale podle ostatních cen bude hodně přes můj roční rozpočet na modely. :( :( Navíc bych se s ní snad pak bál vyjet z vitríny.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Michal Šuhajda

Příspěvekod JBr » pon 16 úno, 2009 9:47 am

Michal Šuhajda píše:Už jsem si musel vytvořit "hospodářský plán na letošek" Bohužel , to že bych šel třeba do téhle "Šlechtičny" :shock: si můžu nechat jen zdát. Sice jsem v ceníku zatím cenu neobjevil, ale podle ostatních cen bude hodně přes můj roční rozpočet na modely. :( :( Navíc bych se s ní snad pak bál vyjet z vitríny.

Ve STC magazinu je o ni clanek, kde se pise mj. toto:

Takže ještě jednou k ceně, model 475.1 je ve variantě bez linek lokomotivy a tendru, za cenu 1.520,- EURO a varianta modelu s linkami, za cenu 1.820,- EURO což jsou extrémní tři stovky za linkování? No budíž!
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Michal Šuhajda » pon 16 úno, 2009 10:06 am

Že bych obětoval rodinnou dovolenou na dva roky dopředu? To asi neprojde...
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Michal Šuhajda

Příspěvekod Sandy » pon 16 úno, 2009 2:17 pm

Michal Šuhajda píše:Já se nějak nedokážu přinutit přestříkávat model za 3 tísíce. :( V tomhle jsem srab a radši bych si ho koupil hotový.
Jinak už se už tšímna Fallsy, koukal jsem do magazínu a vypadá fakt dobře i bez nástřiku.
Jinak ty akce mě asi zruinujou. 555.1 byla ve výhledu ke koupi, a teď se zdá, že si budu muset s koupí pospíšit. Ach jo, jenže abych dal dvanáct litrů měsíčně za modely, to asi neklapne...

Michale !
1./ To jde jen o poprvé .... :lol:
2./ Když něco chceš a nikdo to nenabízí, tak nemáš jinou možnost.
3./ Když si koupíš odlitek nebo lept za 500.- až 1000.-, hračkový model na přestavbu za 1500.-, k tomu pár doplňků, tak se dostaneš na cenu blízkou té mé :cry: A úspěch je (alespoň v mém případě) ve hvězdách. A Sergej byl na přestříkání dost jednoduchý.
4./ Sám víš, že vlastní práce je o třídu výš než sebelepší komerční model.
5./ Přehodnotit rozpočty na letošní rok budeme muset asi skoro všichni, ať už z důvodů osobních dopadů krize nebo z důvodů změny směnných kurzů.
Sandy

Příspěvekod radeksindy » pon 16 úno, 2009 2:49 pm

Michal: Bohužel , to že bych šel třeba do téhle "Šlechtičny" si můžu nechat jen zdát.

Jestli je na webových fotografiích sériově dodávaný model, tak není o co stát. Pomineme-li detaily rozvodu a další drobnosti, tak i základní tvary jsou naprosto mimo (např. kouřové plechy, budka). Stačí si vzítl nedávno vyšlé výkresy 475.1 a hned se člověku udělá mdlo, když si uvědomí, že pod 40000Kč to nepůjde.
radeksindy

Příspěvekod Zippich » pon 16 úno, 2009 5:47 pm

radeksindy píše:Michal: Bohužel , to že bych šel třeba do téhle "Šlechtičny" si můžu nechat jen zdát.

Jestli je na webových fotografiích sériově dodávaný model, tak není o co stát. Pomineme-li detaily rozvodu a další drobnosti, tak i základní tvary jsou naprosto mimo (např. kouřové plechy, budka). Stačí si vzítl nedávno vyšlé výkresy 475.1 a hned se člověku udělá mdlo, když si uvědomí, že pod 40000Kč to nepůjde.

Koukám na ty plechy a podle mě tvarově odpovídají pořadovým číslům 56 až 82, což je v souladu s označením lokomotivy. Myslím, že je to dost dobrý model, jehož hlavním nedostatkem bude cena, vzhledem k aktuálnímu kurzu CZK. Proč už nemáme Euro...
Zippich

Příspěvekod radeksindy » pon 16 úno, 2009 6:38 pm

Ano, ten patvar má reprezentovat plechy s dvojitým ohybem. Ale rozměry nebo poloměry zaoblení neodpovídají. Hlavně si srovnej hranu horního ohybu. Ta na skutečné lokomotivě odpovídá asi 5/6 délky plechu, ale ne půlce jako na modelu. Vypadá to děsně.
radeksindy

Příspěvekod Michal Dalecký » pon 16 úno, 2009 6:56 pm

Od tehle firmy se snazim dovezt nejaky model u dva roky a zatim bez uspechu a hlavne s nulovym zajmem vubec komunikovat. Chtel jsem uz nemky a v prosinci jsem psal i ohledne novinek. Zrejme neni zajem prodavat :twisted:
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)