LOCOLAB diskuse

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: LOCOLAB diskuse

Příspěvekod juroH0 » čtv 02 bře, 2023 5:34 pm

Páni, zaujímal by ma Váš názor a skúsenosti s pojazdami, teda lepšie povedané prevodovkami od Locolabu. Videl som ich len na foto ale jeden kolega už nejaké skúseností má. No zaujímal by ma názor viacerých z Vás. Po prípadných odpovediach rozvediem svoje dojmy a kolegove skúsenosti. Ďakujem.
H0(e), DCC, epocha II-III
7", 1:4
juroH0

Příspěvekod Antonín PicMaus » pát 03 bře, 2023 9:40 am

stavitel91 píše:zajímavá reakce, pokud se kritizují ostatní tak je to kritika, ale když se to otočilo tak je to navážení :) Všiml sem si toho už i na sociálních sítích, že tyto praktiky sou asi v pořádku. No řekl jsem i kritiku na vás. Vidím, ale ani jeden jste ji neunesli a kopete kolem sebe. A vlastně ani k tomu na co jsem poukázal jse nikdo nevyjádřil. Moc to dobrý dojem na mě jakožto na potencionálního zákazníka neudělalo..

Rovněž jsem z HO modulů rozpačitý. Před nedávnem jsem uvažoval nad objednávkou, odradila mě ale prezentace výrobce na sociálních sítích. Prachsprosté plakátování informačním balastem ze zákulisí výroby a distribuce ve skupinách zaměřených na modelovou železnici mi nepřišlo přínosné a vkusné. Reakce pana Divíška a pana Cekra na mé upozornění příliš prozákaznická nebyla. Ostatně tady jsme toho opět svědky. Pochvaly přijímáme rádi, kritiku a podněty ke zlepšení přehlížíme. Možná by to chtělo do týmu vzít někoho kdo se jim bude starat o PR.
Antonín PicMaus

Příspěvekod vvitty » pát 03 bře, 2023 11:32 am

Opravdu vas odrazuje to ze si vyrobce na SVUJ facebook dava fotky z pozadi provozu - vyroby, distribuce atd ?? A mohu vedet kdo vas nuti ten profil sledovat ??

----- pomijim ze v diskuzi o Locolabu to fakt nema co delat.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod hoenig » pát 03 bře, 2023 3:10 pm

Toto vlákno je konkrétně o LOCOLAB, nicméně také zareaguji... tento týden mi přišla první objednávka od H0 Moduly a mohu říct, že dojem Stavitel91 na ne-rovnost modelů je neopodstatněná. Díly jsem přiložil k úhelníku a jsou perfektně rovné. Další, zatím krátká, zkušenost je, že díly jsou opravdu křehké a náchylné na odlomení při neopatrném zbavování se podpěr. Co se týká kvality tisku a detailů - tak klobouk dolů... takto propracované nejsou ani vozy od Excact Train :)
hoenig

Příspěvekod Matěj » pát 03 bře, 2023 3:50 pm

Za mě - Locolab už nikdy více! Dva polomodely stačily, abych vystřízlivěl.
Matěj

Příspěvekod nebel » pát 03 bře, 2023 3:56 pm

hoenig píše:Co se týká kvality tisku a detailů - tak klobouk dolů... takto propracované nejsou ani vozy od Excact Train :)

Tohle je myšleno jako ironie? :) Mně se třeba vozy od Exact Train líbí, několik jich mám a nepřijdou mi ošizené na pohledových částech. Tak teď nevím, zda Locolab je na tom dobře s detaily či není, jak je to myšlené.
V budoucnu H0, variace na téma ČSD a IV. epochy v nezávislé trakci.
nebel

Příspěvekod Ivan » pát 03 bře, 2023 3:58 pm

nebel píše:
hoenig píše:Co se týká kvality tisku a detailů - tak klobouk dolů... takto propracované nejsou ani vozy od Excact Train :)

Tohle je myšleno jako ironie? :) Mně se třeba vozy od Exact Train líbí, několik jich mám a nepřijdou mi ošizené na pohledových částech. Tak teď nevím, zda Locolab je na tom dobře s detaily či není, jak je to myšlené.

Chlapi (teď nemyslím nebla) , děláte z tohoto vlákna dobrý chaos.

Příspěvek o vozech byl k h0moduly. Prostě pár posledních příspěvků sem nepatří a pak je to bordel.
Nemyslím, že hoenig chtěl hanit exact train.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod nebel » pát 03 bře, 2023 4:00 pm

Tak se omlouvám, špatně jsem se zorientoval v diskuzi. Díky za vysvětlení.
V budoucnu H0, variace na téma ČSD a IV. epochy v nezávislé trakci.
nebel

Příspěvekod stavitel91 » pát 03 bře, 2023 6:48 pm

hoenig píše:Toto vlákno je konkrétně o LOCOLAB, nicméně také zareaguji... tento týden mi přišla první objednávka od H0 Moduly a mohu říct, že dojem Stavitel91 na ne-rovnost modelů je neopodstatněná. Díly jsem přiložil k úhelníku a jsou perfektně rovné. Další, zatím krátká, zkušenost je, že díly jsou opravdu křehké a náchylné na odlomení při neopatrném zbavování se podpěr. Co se týká kvality tisku a detailů - tak klobouk dolů... takto propracované nejsou ani vozy od Excact Train :)

ono se to pokroucení neobjeví ihned. na podporách se to málo kdy objeví, ale dejte tomu chvíli...
H0 IV-V epocha
stavitel91

Příspěvekod Milan.D. » sob 01 úno, 2025 1:32 pm

Docela nerad se vracím k dokončeným modelům, ale v případě vozu Wa mi nic jiného nezbylo. Nejen že se zdeformovala i krátká kinematika a obě spřáhla už ležela na pražcích, ale začala se deformovat i vedení kinematik a uložení podvozku. Částečně to bylo i mou vinou, protože jsem při stavbě nepoužil přiloženou podlahu, ale kinematiky by se zkroutily i tak. Vyjmutí deformovaných částí z modelu se naštěstí podařilo jen s jednou zlomeninou. Uložení kinematik jsem přilepil k podlaze a tímto je srovnal, zkroucená táhla a uložení spřáhel jsem odříznul a nahradil částí kinematiky Bramos. Nakonec to funguje bez problémů. Na fotce je vidět i deformace horní části bočnic, s tím ale nic neudělám, navíc jsem ve voze nechal náklad, který už teď nejde vyjmout. Trochu se děsím, co to ještě do budoucna udělá a to ne jen u téhle stavebnice, ale obecně u všech modelů vyrobených technologií 3D. :roll:
Přílohy
IMG_20250131_220634820.jpg
IMG_20250131_183924826.jpg
IMG_20250131_183906847.jpg
Milan.D.

Příspěvekod Jelen_Sika » pát 04 dub, 2025 8:01 pm

Po jak dlouhý době se to takhle zdeformovalo? Mám od Locolabu pár výtisků tak si říkám je to má cenu stavět.
Jelen_Sika

Příspěvekod Milan.D. » sob 05 dub, 2025 8:34 am

Jelen_Sika píše:Po jak dlouhý době se to takhle zdeformovalo? Mám od Locolabu pár výtisků tak si říkám je to má cenu stavět.

Ta delší kinematika se zdeformovala cca. do roka a druhá asi do dvou nebo tří let. Řešením by asi bylo nahradit kinematiky, nebo alespoň táhla, třeba částí od Bramosu už rovnou při stavbě. Mě se jinak ten Wa docela líbí, když pominu provedení spodku, teda spíš neprovedení. :D Nehledě k tomu, že u tohoto typu moc možností není.
Milan.D.

Příspěvekod Jelen_Sika » ned 06 dub, 2025 5:31 pm

Děkuji za odpověď. Takže to nechám ještě tak 2 - 3 roky odležet a když se nic nezdeformuje tak se do toho pustím. :D
Jelen_Sika

Příspěvekod George V. » pon 07 dub, 2025 3:46 am

Můj synátor se zabývá 3D tiskem a když jsem mu říkal o těchto problémech, doporučil nechat díly odležet na sluníčku... :D
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Ivan » pon 07 dub, 2025 9:53 am

Já zas dostal radu uchovávat v temnu a po stavbě hned nastříkat. Co je prosím obecně správný postup?

Ono bude asi záležet hodně i na použitém materiálu k tisku.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)