Jakého výrobce kolejiva doporučíte?

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Jakého výrobce kolejiva doporučujete?

Fleischmann
26
14%
Roco
20
11%
Tillig
49
27%
Peco
70
39%
Jiný
16
9%

Celkem hlasů : 181

Příspěvekod Jarda H. » pát 30 říj, 2009 8:15 pm

George V. píše:...nevíš, kdo u nás Weinerta prodává?

Zkus to u plzeňského e-shopu modeltrain - jednak mají v nabídce nějaké zboží od Weinerta a hlavně ceník jejich zboží, více než 70 stránek ! Myslím, že se tam nějak domluvíš :!:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod cipisekmp » sob 31 říj, 2009 7:25 pm

Ahoj, chtel bych se zeptat kde se da ten rost na tu W3 od tilliga koupit za tech cca 50KC. Kdyz se clovek podiva na net tak to vsude je tak kolem 100KC.
Diky Cipisek
cipisekmp

Příspěvekod Yarda » sob 31 říj, 2009 7:38 pm

cipisekmp píše:Ahoj, chtel bych se zeptat kde se da ten rost na tu W3 od tilliga koupit za tech cca 50KC. Kdyz se clovek podiva na net tak to vsude je tak kolem 100KC.
Diky Cipisek

třeba tady http://www.zeleznicni-modelarstvi.cz/p/ ... -w3-9.aspx
v balení jsou 2ks, oba za 102Kč.
Yarda

Příspěvekod cipisekmp » sob 31 říj, 2009 7:47 pm

:oops: Pardoon, myslel jsem, ze je tam jen jeden ks. Diky za rychlou odpoved.
cipisekmp

Příspěvekod Radek » sob 31 říj, 2009 7:51 pm

A jaké zkušenosti máte s Peco Code 75?
HO-II.-Ve stádiu oťukávání
Radek

Příspěvekod michal_n_cz » sob 31 říj, 2009 10:01 pm

greenery píše:Pochopil jsem to dobře, že mi po objednání a zaplacení předem přijde pražcové pole, stáhnu pdf-ko, nakoupím profily CODE 83 a postavím si výhybku? Vypadá to zajímavě....
Máš (nebo někdo další) s tímto výrobcem zkušenosti? Přece jen, posílat peníze předem aníž dotyčného znám....

Přesně tak. Nebo můžeš koupit formu a přažcová pole si odlévat sám. Kolejnice můžou být Elite Code 83 ale i Peco Code 75. Pro představu jak vypadá stavba:
http://www.rbd-breslau.de/71-tips/117-g ... vorab.html
Ohledně té důvěry v tomto případě nemám obavy - pokud je někdo podvodník, tak to nebude dělat tak složitě. Já osobně uvažuji o jedné DKW - jen se rozhoduji zdali 10° nebo 9°. Kolegové taky něco asi budou chtít, tak se to spojí do jedné zásilky a platby. Je třeba počítat s poštovným 8,05 EUR za pár kousků doporučeně nebo více kusů Paket 17EUR, což se samozřejmě rozpustí do jednotlivých položek.
Michal N.
michal_n_cz

Příspěvekod michal_n_cz » sob 31 říj, 2009 10:31 pm

Yarda píše:Zajímavé, ale zajímavější mi připadá stavba výhybek přímo z flexi podloží Tillig Elite, viz http://www.muekubahn.de/dokumente/model ... eiche.html
Tillig vyrábí 2 druhy flexi podloží: pro úhel srdcovky 9° a 11°, výhodou je, že si můžeš tvar výhybky přizpůsobit, což weller neumožňuje... A cenově jednoznačně vítězí Tillig (cca 50Kč/ks) oproti Welleru (od 6€/ks výše).

Pěkný názorný odkaz.
Tillig to fakt dává docela levně. Ani jsem to nevěděl - je to velice přijatelné - asi to budou rošty s tím starším provedením srdcovky. Jen upozorním, že to flexi podloží je docela gumové a v amatérských podmínkách se nedají kolejnice fixovat tak jak to má Tillig u těch smontovaných - cca na 8 místech přibodované. Nenamontovaná vyhýbka prakticky nedrží tvar. Chce to důsledně předtvarovat profily a kontrolovat při montáži, aby přímá větev obyčejné vyhýbky byla opravdu přímá.
Weller není vůbec o ceně, ale o sortimentu, kterým se systém Elite šikovně doplní. Zároveň je třeba vzít v úvahu že na ty štíhlejší vyhýbky W5 a W6 Tillig pražcová pole samostatně zatím nedodává. Pak je tu i rozdíl v geometrii, až na W6 od Tilliga pokračuje oblouk u standartních i za srdcovkou, což se ve skutečnosti zřídka vyskytuje. Většinou vyhýbka má v obloukové větvi oblouk jen po srdcovku. Přes srcovku včetně a dál je to přímka. Samozřejmě i ty Tilligovy se dají těsně za srdcovkou "narovnat" a s té 9°/12° udělat cca 10°.
Michal N.
michal_n_cz

Příspěvekod greenery » ned 01 lis, 2009 4:35 pm

michal_n_cz píše:Kolegové taky něco asi budou chtít, tak se to spojí do jedné zásilky a platby.

Tak stačí dát vědět, třeba na SZ, rád se přidám. Mám dva kousky vytipované.
greenery

Re: Jakého výrobce kolejiva doporučíte?

Příspěvekod tusakvlasta » pát 01 lis, 2013 7:04 pm

Zdravím.
Trochu to oživím. Plánuji si ve Wintracku větší kolejiště s kolejivem ROCO, ale chci to předělat na Tillig, a teď jsem kápnul na kolejivo od Weller.de. Moc se mi líbí možnosti výběru dlouhých vyhýbek atd. Rád bych věděl jestli máte někdo s Weller praktické zkušenosti, kvalita a podobně. Trochu ve mě budí neduvěru že jsou pražce odlity z pryskyřice. Mám trochu obavy jestli to nepraská a pruty držejí pevně.
Plánuji se výhledově zastavit u výrobce osobně až pojedu poblíž a jen mě zajímá s čím mám počítat, abych si to moc nemaloval. :?:
Dík za zkušenosti.
tusakvlasta

Příspěvekod milan ferdián » pát 01 lis, 2013 8:28 pm

tusakvlasta píše:Zdravím.
Trochu to oživím. Plánuji si ve Wintracku větší kolejiště s kolejivem ROCO, ale chci to předělat na Tillig, a teď jsem kápnul na kolejivo od Weller.de. Moc se mi líbí možnosti výběru dlouhých vyhýbek atd. Rád bych věděl jestli máte někdo s Weller praktické zkušenosti, kvalita a podobně. Trochu ve mě budí neduvěru že jsou pražce odlity z pryskyřice. Mám trochu obavy jestli to nepraská a pruty držejí pevně.
Plánuji se výhledově zastavit u výrobce osobně až pojedu poblíž a jen mě zajímá s čím mám počítat, abych si to moc nemaloval. :?:
Dík za zkušenosti.

Kolejivo velmi zajímavé,hlavně trojcestné výhybky jednostranná nesouměrná odsazená tvar II.
Odkaz http://www.g-weller.de/
Co se týče zkušenosti s tímto kolejivem,sám budu zvědavý kolik lidí se ti ozve :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod michal_n_cz » pát 01 lis, 2013 9:31 pm

tusakvlasta píše:Zdravím.
Dík za zkušenosti.

Někdo ze Zababova nějakého angličana sestavoval, memám o tom podrobnější reference. Asi jestli kolem jezdíš tak osobně získáš přehled nejlépe. Co ke mně došlo tak má prý docela dlouhé dodací lhůty. Já to vidím stále stejně, jak jsem psal výše jen bych tím doplnil to co např. Tillig nedělá.
Jinak pěkné kolejivo teď dělá Weinert:
http://www.mein-gleis.de/images/stories ... r-2013.pdf

Michal n.
michal_n_cz

Příspěvekod milan ferdián » ned 03 lis, 2013 9:13 am

Ve Staré Pace jsou angličani od Shihonora.Nevím o tom,že by někdo v Zababově se pokoušel skládat anglickou.Já jsem pokoušel o sestavení anglické v měřítku N/1:160,jednalo se o typ CT6°.Dostal jsem se jen k výkresové formě a šabloně.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mlha » ned 03 lis, 2013 10:42 am

My ve Slovácku máme funkční samodomo
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod radeksindy » ned 03 lis, 2013 10:48 am

Kolejivo od Wellera dával dohormady Martin K. pro Kvítečkov, kde dojde právě k náhradě Shinohary. Dodací lhůty byly opravdu dost dlouhé. Pokud máte dost místa, tak doporučuji Weinert. Dnes už jsou i stavebnice, několik typů výhybek a brzy bude v obchodech i angličan vhodný pro česká nádraží.
radeksindy

Příspěvekod milan ferdián » ned 03 lis, 2013 12:55 pm

radeksindy píše:Pokud máte dost místa, tak doporučuji Weinert. Dnes už jsou i stavebnice, několik typů výhybek a brzy bude v obchodech i angličan vhodný pro česká nádraží.

Tak to je velmi dobrá zpráva do budoucna,protože navrhovat kolejiště bez angličana,to prostě není ono :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)