xmatejx píše: Samozřejmě, můžeme se tu celý večer dohadovat, co bylo dříve. Zda zvuk Artol & Jacek nebo lokomotivy českých předloh od Roco nejdříve s DSS a posléze i osazené Zimo, dnes již dokonce i s modulárním řešením Zimo. Jinými slovy, co podpořilo co. Myslím, že to byla taková vzájemná symbióza, nakonec i podpořená MTB, které se tak stalo vaší hardwarovou divizí, kde tu a tam zvuk zachraňuje to, co nemá fyzický model.
Pěkně napsáno. Ano, jedno bez druhého by asi nevzniklo a všechno začalo kolem roku 2010
stendy píše:Kolega, v mojom príspevku išlo len, a len o to poukázať na nezmyselnosť fabrickej inštalácie dekódera ESU do modelu ACME pokiaľ neexistuje do neho zvukový projekt príslušneho stroja!!!
Ono to asi nebude tak jednoduché. Výrobce modelů má zpravidla nějakou smlouvu s výrobcem dekodérů. Acme těžko kvůli jednomu modelu bude brát jiné dekodéry jen proto, že nějaký Jacek z nějakého Česka má do nich zvuk. Krom toho v jaké podobě by ten model měli prodávat, když jim ten Jacek nebude chtít jen tak za nic poskytnout zdrojové soubory. Ano, takový dotaz jsem obdržel po zveřejnění článků o zvukových projektech 150/151 a 350, způsobilo to tenkrát hromadné reklamace zvukových modelů, my Vám pak když tak něco za to dáme
Nebo má výrobce dekodérů/modelů nějakého "dvorního zvukaře", který je vázán smluvně. Ale to už ten člověk musí být obchodník se vší legislativou kolem toho. Pro mě neřešitelný problém. Na jaře jsem byl takto osloven kvůli zvukům M 152.0. Nápadů bylo několik, ale navrhl jsem jediný možný kompromis, dekodér Zimo se zvuky Artol, aby to bylo možné přes prodejce případně přehrát.