ACME ŠKODA X62, X63, X71, X72

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: ACME ŠKODA X62, X63, X71, X72

Příspěvekod xmatejx » čtv 17 pro, 2020 9:06 pm

stendy píše: bol rád že sa mi ušiel model so zvukom nepodarenej gorily. Uznajte sám že pri tak malom reproduktore rozoznávať HIFI kvalitu je asi scestné a oveľa vačsiu váhu má charakter a vernosť zvukového projektu ako takého !!!

S tím samozřejmě nelze než souhlasit a proto jsou zvukové projekty od pana Smutka v ČR bezkonkurenčně nejpopulárnější.
xmatejx

Příspěvekod xmatejx » čtv 17 pro, 2020 9:14 pm

stendy píše:jedna technická poznámka - bitová hĺbka ovplyvňuje maximálne tak dynamický rozzsah sily zvuku, nie však frekvenčné spektrum prenášaného zvuku!!!

a ještě doplnění, aby to nezapadlo: což právě hluboké dunivé zvuky potřebují, protože nepotřebujete rychlý sampling, ale naopak velký dynamický rozsah kvůli pozadí (různé typy nf šumu). Proto to s 8b nikdy nepůjde, i kdyby jste měli třeba 96 kHz. Kdo nevěří, zkuste si to. Proto mají moderní ADC pro seismická měření virtuální dynamický rozsah až 31 bitů (vyrábí TI), aby bylo po prohnání FFT možné vytahat frekvence jinak pro 16b hluboko pod úrovní šumu.
xmatejx

Příspěvekod stendy » čtv 17 pro, 2020 9:32 pm

xmatejx píše:
stendy píše:jedna technická poznámka - bitová hĺbka ovplyvňuje maximálne tak dynamický rozzsah sily zvuku, nie však frekvenčné spektrum prenášaného zvuku!!!

a ještě doplnění, aby to nezapadlo: což právě hluboké dunivé zvuky potřebují, protože nepotřebujete rychlý sampling, ale naopak velký dynamický rozsah kvůli pozadí (různé typy nf šumu). Proto to s 8b nikdy nepůjde, i kdyby jste měli třeba 96 kHz. Kdo nevěří, zkuste si to. Proto mají moderní ADC pro seismická měření virtuální dynamický rozsah až 31 bitů (vyrábí TI), aby bylo po prohnání FFT možné vytahat frekvence jinak pro 16b hluboko pod úrovní šumu.

je to len o počte úrovní 8bitov=256 dynamických hladín , 16bitov=65535 hladín >>> takto veľká dynamika je naozaj nezmysel a zbytočnosť v 15mm reproduktore. Aby ste dokázal šíriť nizke frekvencie pod 150Hz s dostatočnou dynamikou, najprv by ste musel pokoriť akustiku a z nej vyplývajúce zákonitosti o hmotnosti a rýchosti pohybujúcej sa masy vzduchu.

Jednoducho , keď malý DCC reproduktor pripojím aj na HiEnd zosilovač triedy D, a pustím do neho sampel dunivého motora okuliarnika zaznamenaný 24bitovou hlbkou 192kHz profi samplerom ROLAND, nikdy s neho basy počuť nebude! Proste je to moc malé :D
stendy

Příspěvekod Vik » čtv 17 pro, 2020 9:49 pm

xmatejx píše:
kuyon píše:Foto album z unboxingu : https://photos.app.goo.gl/dsuHm13bhLUgraCu5

Vizuálně krásný model, krásné fotky. Pokud máte Bastarda od Piko, zkuste je hodit proti sobě na kolej a nafotit...

Dnes mi volal jeden prodejce, že má mou předobjednávku na kterou jsem úspěšně zapomněl. Naštěstí jsem měl i cestu do města tak jsem si ji rovnou vyzvedl.
Pár fotek je zde https://drive.google.com/drive/folders/17i44jGaXm-2kajwk_6FzHD--QAvl5vFF?usp=sharing focené jen na mobil
H0
Vik

Příspěvekod Jacek » čtv 17 pro, 2020 10:03 pm

xmatejx píše: Samozřejmě, můžeme se tu celý večer dohadovat, co bylo dříve. Zda zvuk Artol & Jacek nebo lokomotivy českých předloh od Roco nejdříve s DSS a posléze i osazené Zimo, dnes již dokonce i s modulárním řešením Zimo. Jinými slovy, co podpořilo co. Myslím, že to byla taková vzájemná symbióza, nakonec i podpořená MTB, které se tak stalo vaší hardwarovou divizí, kde tu a tam zvuk zachraňuje to, co nemá fyzický model.

Pěkně napsáno. Ano, jedno bez druhého by asi nevzniklo a všechno začalo kolem roku 2010

stendy píše:Kolega, v mojom príspevku išlo len, a len o to poukázať na nezmyselnosť fabrickej inštalácie dekódera ESU do modelu ACME pokiaľ neexistuje do neho zvukový projekt príslušneho stroja!!!

Ono to asi nebude tak jednoduché. Výrobce modelů má zpravidla nějakou smlouvu s výrobcem dekodérů. Acme těžko kvůli jednomu modelu bude brát jiné dekodéry jen proto, že nějaký Jacek z nějakého Česka má do nich zvuk. Krom toho v jaké podobě by ten model měli prodávat, když jim ten Jacek nebude chtít jen tak za nic poskytnout zdrojové soubory. Ano, takový dotaz jsem obdržel po zveřejnění článků o zvukových projektech 150/151 a 350, způsobilo to tenkrát hromadné reklamace zvukových modelů, my Vám pak když tak něco za to dáme :D

Nebo má výrobce dekodérů/modelů nějakého "dvorního zvukaře", který je vázán smluvně. Ale to už ten člověk musí být obchodník se vší legislativou kolem toho. Pro mě neřešitelný problém. Na jaře jsem byl takto osloven kvůli zvukům M 152.0. Nápadů bylo několik, ale navrhl jsem jediný možný kompromis, dekodér Zimo se zvuky Artol, aby to bylo možné přes prodejce případně přehrát.
Stránky o modelové železnici TT, digitál, zvuky http://www.jacek-modely.cz
Jacek

Příspěvekod xmatejx » čtv 17 pro, 2020 10:57 pm

Vik píše:Pár fotek je zde ... focené jen na mobil

prosím, šlo by je dát proti sobě na kolej, přesně jako druhá fotografie zleva? Určitě taková fotka zaujme nejenom mě :)
xmatejx

Příspěvekod Pawlik » pát 18 pro, 2020 8:23 am

Na všech zatím zveřejněných fotkách jsou křivě umístěné lávky na čele.
Počítám, že jsou přilepené a těžko s tím půjde něco udělat. Má někdo zkušenost?
Pawlik

Příspěvekod cíba » pát 18 pro, 2020 10:43 am

Pawlik píše:Na všech zatím zveřejněných fotkách jsou křivě umístěné lávky na čele.
Počítám, že jsou přilepené a těžko s tím půjde něco udělat. Má někdo zkušenost?

U 151 to myslím přilepené nebylo a i tak se to dalo ohnout nahoru opatrně.
H0-DCC-III/IV
cíba

Příspěvekod Michal Dalecký » pát 18 pro, 2020 1:36 pm

IMG_2378.jpg

IMG_2383.jpg
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod JaroHo » pát 18 pro, 2020 2:24 pm

Pěkné, díky za foto.Tak snad na mě jedna zbyla když jsem objednal myslím hned z kraje. ovšem jestli se nepočítá s objednávkami před léty :mrgreen:
Tak objednával jsem 4.12. Už se těším.
Naposledy upravil JaroHo dne pát 18 pro, 2020 2:54 pm, celkově upraveno 1
DR5000, Z21app,2x myš, kolejiště ve výstavbě
JaroHo

Příspěvekod Michal Dalecký » pát 18 pro, 2020 2:31 pm

elvis.jarous píše:Pěkné, díky za foto.Tak snad na mě jedna zbyla když jsem objednal myslím hned z kraje. ovšem jestli se nepočítá s objednávkami před léty :mrgreen:
Pokud to bylo kolem toho 6.12. tak to vyjde :)
Michal Dalecký

Příspěvekod xmatejx » pát 18 pro, 2020 3:39 pm

Krásné fotky, krásné modely!

Mohl byste hodit, pane Dalecký, proti sobě na kolej jednu z nich a Bastarda od Piko. Zajímá mne, jak dopadla skříň proporčně i jak vysoko je model posazený na pojezdu. Případně díky.
(Srovnání s MTB prosím ne, zbytečně by tu vznikly vášně.)
xmatejx

Příspěvekod xmatejx » pát 18 pro, 2020 3:47 pm

a ještě bych se chtěl zeptat přítomných obchodníků nebo kupujících, kteří mají silný vliv na obchodníky. Ta otázka zřejmě každého již napadla - ACME tvrdí, že udělá rychlé Eso - Najbrt II a CD Cargo, tj. dva nejlukrativnější nátěry vůbec nebyly ve hře? Nikdo objednání takových modelů nezmínil? Jsem "tu" krátce, vůbec netuším, co se v roce 2017 odehrálo, proč vznikla poptávka právě po těchto barevných kombinacích.
xmatejx

Příspěvekod Michal Dalecký » pát 18 pro, 2020 3:48 pm

xmatejx píše:Krásné fotky, krásné modely!

Mohl byste hodit, pane Dalecký, proti sobě na kolej jednu z nich a Bastarda od Piko. Zajímá mne, jak dopadla skříň proporčně i jak vysoko je model posazený na pojezdu. Případně díky.
(Srovnání s MTB prosím ne, zbytečně by tu vznikly vášně.)
Zítra dopo. nafotím a bastardem a ČS Trainem.
Michal Dalecký

Příspěvekod rendo » pát 18 pro, 2020 4:07 pm

Michal Dalecký-Pokym je moznost. Tak by bola dobra fotka aj spolu z MTB. Nech si urobi nazor kazdy sam. Keby boli vsetky 4 vedla seba(ACME,PIKO,CS Trian,MTB)myslim ze by to bolo zaujimave porovnanie..
rendo

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)