Čouďák: Foto je lehce zavádějící, to je přelakovaný vůz a popis tuším od Jardy Jirana (moc velký písmo, nesedí font, popisový chaos - tak to nevypadalo). Ten skutečnosti neodpovídá. Taky mám jeden předělaný, ale s obtiskem z Parostroje (perfektní práce Bohouše Voříška - koupil jsem ho z druhý ruky). Ten je podstatně věrnější - nese inventární číslo 003, který ten vůz měl v určitém období taky měl. Nicméně Piko bude (je) natištěný a lak lepší takže každý má na výběr jak se s tím popasuje. Zrovna včera se orig. vozy v DRB verzi dražily na e-bay a byla o ně těžká řež. Cenově vylezly pomalu na původní cenu, takže to "počítání z Česko-Slovenska" výrobcům asi moc vrásek nenadělá .-)
Nahoru lezou všechny ceny všude, takže když nechytnete nějakou akci, lepší cenu je třeba hledat v konkurenci prodejců. Ta u nás moc nefunguje, v Německu ty vozy jsou levnější. Ale zase buď si proto musíš dojet nebo poslat a to jsou zase náklady... Dobrý je Modellbahnshop Sebnitz, který díky blízkosti hranice ČR posílá za naše poštovný ,-) Tam je aktuální cena 62,09, takže si stejně moc nepomůžete. Piko má ceny v Classicu vysoký, to je marný, na druhou stranu v Expertu jsou ceny zase hodně nízko. Něco je hold dražší, něco zase levný. Myslím ale, že něž pořád remcat nad cenami je lepší si koupit to co se mi líbí a zbytek nechat ladem. Jen stres člověka zabíjí