Zamračená v H0 od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Zamračená v H0 od MTB

Příspěvekod Bobr4000 » sob 23 úno, 2013 6:15 pm

Leptík je perfektní nápad na oživení trochu mdlé střechy.. obzvlášť síta nad vetilátory vypadají dobře! Nicméně doufám že vzhledem k vynaložené práci a unikátnosti 089ky toto nejsou finální úpravy. Jak bylo zmíněno je to 1. serie, tzn že by ještě stálo za to obrousit okap na čele pod reflektorem a doladit partii písečníků..v rovině s rámem bez osazení a hlavně! ten dekl vedle solo ventilátoru je nesmysl!!! škoda, stačilo by zbrousit a ta podélná lišta na střeše mohla být až k vetilátoru místo toho deklu. (P.S. na 089ce jsem v Kralupském depu než ji odvezli do Budějek kolikrát měl šichtu a na tu střechu se opravdu lezlo velkým deklem nad kompresorem.. a pro zajímavost měla tato loko chronicky netěsný okruh hydrostatů :-) )
Bobr4000

Příspěvekod TomBart » sob 23 úno, 2013 7:37 pm

okapy jsou ubroušené a loko připravená na nástřik, barva světle šedá, červená, žlutá a černá, takže 089 to asi fakt nebude. George V. odfláknul hledání, takže písečníky a dekl na středše sedí. Psal jsem, že loko měla ke konci provozu atypický nátěr, ale ne jediný, protože takový nátěr mělo více loko z budějic...... :wink:

PS: některé loko z I. série měli i tento dekl dodatečně dodělávaný.
TomBart

Příspěvekod TTmili » sob 23 úno, 2013 10:58 pm

Takže barvy mě osobně sedí jen na tři stroje, přičemž dva můžu rovnou vyřadit protože jsou třetí série. Jde o 751.143, 177, a schématicky poněkud odlišnou 354. Poslední dvě jsou tedy vyřazeny svým původem a ta 751.143 skutečně velký plech a rám s přípravou na automatické spřahlo má. Tímto moje připomínka padá, a zůstává jen ta chvála.

Ale pozastavuji se nad tím že zrovna dvě lokomotivy (a věkově "tak daleko" od sebe) měli takto upravené rámy. Jestli to bylo už z ČKD nebo šlo o nějaké úpravy po nehodách nevím, co vím je že ta 143 i 089 má takovýhle rám na obou stranách. Kdysy jsem ale něco četl o jakýchsi zkouškách, snad v SSSR nebo tak někde, nevím ale jestli to může být pravda. Přinejmenším je to pozoruhodná anomálie, pro mě jako jihlaváka však naprosto jdoucí mimo mě :lol: .
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod George V. » ned 24 úno, 2013 7:23 am

TomBart píše:George V. odfláknul hledání...

...neodfláknul, nebyl čas a zdroje, jediné co jsem stihl najít, byla ta 089.

Jinak ještě jeden zajímavý detail k té 143 - má čtyři vzduchové hadice, takže čelník asi bude z nějakého brejlovce.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod TomBart » ned 24 úno, 2013 10:28 am

George V. píše:
TomBart píše:George V. odfláknul hledání...

...neodfláknul, nebyl čas a zdroje, jediné co jsem stihl najít, byla ta 089.

Jinak ještě jeden zajímavý detail k té 143 - má čtyři vzduchové hadice, takže čelník asi bude z nějakého brejlovce.

tak to jsem si ani nevšiml. to budu řešit až ve finále. Hadice budu dávat stejnak ČStrain, protože nevím čím to je, ale ty MTB jsou strašně křehký a praskaj při odřezávání z výlisku.

teď ale dělám 028 a tam ty úpravy dělám (poklop nahoře a písečáky), ale konkrétně ta 028 ten poklop měla dodělaný i s tlumiček. dělám ji ale v podobě červená se žlutým pruhem hned na rámu. Proto kdyby náhodou měl někdo detailní fotky, budu za ně moc rád. Hlavně mi jde o popisky.
TomBart

Příspěvekod Cermis » úte 26 úno, 2013 3:43 pm

[quote][/quote]
TTmili píše:
Vím, budu za hnidopicha a kdesi cosi, stejně tak vím že kritizovat umí každý, ale nedá mi to. Copak nějaká bardotka měla přípravu pro automatické spřahlo. Tuším že poprvé se příprava na automatické spřahlo objevila na rámu 13-tého brejlovce. A u bardotek nebyla tuším vůbec na zádné, takže velký plech kryjící díru a pojímající hák se šroubovkou je pro bardotku blbost. Ale třeba se pletu, nevím.

...jsem stejného názoru, také o žádné takové nevím.

Toho názoru nejsem a zde je důkaz.
1) Foto ze zastávky Velešin
2) Foto z DKV Č.Budějovice
Přílohy
11230021.jpg
11230006.jpg
Naposledy upravil Cermis dne úte 26 úno, 2013 3:53 pm, celkově upraveno 1
HO / TT vše co se dá rozjet
Cermis

Příspěvekod TTmili » úte 26 úno, 2013 3:51 pm

No takže jsou minimálně tři, a všechny tři jsou z Budějovic. Z toho plyne že jsem zcela zmaten a netuším co tam s nima vyváděli, dvě mašiny z první série a jedna z druhé, a navíc číselně tak daleko od sebe že víc už to nejde. Ví někdo kde je původ těhle čelníků (všiml jsem si že všechny mají dokonce čtyři hadice na čelníku)?
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Cermis » úte 26 úno, 2013 4:04 pm

Ahoj všem,
ty hadice jsou dodělávané a předělávané v depu. Pro některé hadice jsem vypaloval díry do rámu osobně.
HO / TT vše co se dá rozjet
Cermis

Příspěvekod ondras » úte 12 bře, 2013 6:35 pm

Nevím,jestli to zde padlo,ale 751 004-3 má loga ČD ? Co jsem se koukal,tak sem je nikde nenašel.
Na MB je
modely.biz píše:... Sériový model bude mít loga ČD a správný odstín rámu lokomotivy. ...

Díky za objasnění.
H0 , DCC , III. a IV. ep. , ČSD , Segmentovka
1:8 - SDŽ, o.s. 310.017 a 275.021
ondras

Příspěvekod vvitty » úte 12 bře, 2013 7:20 pm

Obrázek
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod 230.106 » úte 12 bře, 2013 10:32 pm

ondras: Lokomotiva 751.004 měla loga ČD pouze velmi krátkou dobu! Tedy s logy ČD to není její typický vzhled! Snad zřejmě z úcty k historii, také možná proto, že toho hlavně v posledním období toho moc nenajezdila, spíš jen jako záložní a potažmo historický stroj... Nějak mi přijde, že pan Báňa (přesto, že si jeho činnosti a dovednosti velice vážím) toho sice o modelaření ví jistě velmi mnoho, ovšem o skutečné železnici toho ví nějak podezřele pramálo... Poněvadž, barevný výtvor 749.257 ve dvou naprosto mimo realitu provedeních a teď ta 004 s avizovaným logem - to snad nejen, že ty mašiny nikdy neviděl, ale snad nesleduje ani internet? Další chybou, která se pravděpodobně vymstí je připravovaná 742 se silně nereálně zkosenými boky kabiny strojvedoucího, pokud to nevidí a přijde mu to reálné... Taktéž hektor 721.104 a jeho okna na kabině strojvedoucího... No, nevím..., tolik úsilí a všechno marné... Je mi z toho smutno...
Naposledy upravil 230.106 dne stř 13 bře, 2013 11:42 am, celkově upraveno 1
230.106

Příspěvekod vvitty » úte 12 bře, 2013 11:45 pm

Ale model MTB 751 004-3 NEMÁ loga ČD!
Mám ho tady před sebou na stole...

Předloha po nějakou dobu loga ČD měla. Takže jejich uvedení či neuvedení není chybou.
Obrázek
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod mikerichter » stř 13 bře, 2013 12:22 am

Pominu-li drobnosti, jako například 2 okapy na střeše na bocích strojovny, což je i u nekulaté bardotky a zapomenu-li na nevěrně ztvárněný pluh, je toto první model MTB, který se skutečně podobá své předloze.
mikerichter

Příspěvekod ReichenbergW » stř 13 bře, 2013 8:39 am

Ano loga na čtyřce byla - to je pravda, ale není to nijak typický jako na šestce, i když tady se dá předpokládat že si jí MTB šetří na řadu 749, bez závěsek, což bylo jediný provedení ze série 003 - 006. Problém ale vidím s totálně pomýlenými nápisy na celočervený T 478.1003. Základ je slušný, ale v detailech je to celkově ještě dost bída. Model mi přijde jako šitý horkou jehlou, což jsou ostatně i všechny ohlášený novinky MTB - a to je jistě škoda. Zatím si počkám jak se to vyvine dál. O spolupráci asi není moc zájem, jinak by nebyl ignorovaný obsáhlý elaborát k nátěrům ověřovací série který jsem VB předal (o Corelu s popisy na T 478.1003 - ovšem v červeno-bílém nátěru, ani nemluvě :-). Osobně bych zatím uvítal polostavebnice (jako je sériové provedení) k domácímu dodělání. Je na tom opravdu ještě hodně práce. A akce s vozy který nejsou vyrobený, navíc podmíněná nákupem lokomotiv, je na dnešní dobu dost podivným krokem. Až na nápisy nejvíc sama sobě je podobná 752 011... Bohužel je to všechno jedno kopyto a jen se mění tabulky (samozřejmě nepočítaje 3. sérii). To mi ale na limitku přijde dost málo... Toliko můj názor, který nikomu nevnucuju, pouze koukám na fotky skutečných lokomotiv a moc mi to do sebe nepasuje :oops:
ReichenbergW

Příspěvekod greenery » stř 13 bře, 2013 9:09 am

.... chtěl jsem si červenou koupit, ale řada prodejců už ji v nabídce nemá a u MTB svítí výroba ukončena. Díky za upozornění, už ji shánět nebudu.
greenery

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)