novinky 2012

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: novinky 2012

Příspěvekod vvitty » úte 07 srp, 2012 6:22 pm

REichW: oki, jsem to nejak spatne precetl nebo pochopil :) Rekneme, ze kazda ta varianta ma neco do sebe a ma svoje vyhody i nevyhody. Ale rozebirat je sem asi nepatri :)
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod E27 » stř 08 srp, 2012 5:50 am

Predpokladám, že čmeliak príde aj vo farbách nejakého dopravcu alebo priemyslové číslo. Záleží, kto z firiem si zaplatí za reklamu na modely.
Skorej ma trápi cena. Ono cez 10500 Sk alebo 345 Eur je pomerne dosť vzhľadom na ekonomickú situáciu na Slovensku. Ako som sa bavil s modelármi, tak idú skorej variantou čmeliaka z leptaného plechu a pojazd čo dom dal v "". Každý model má svoje muchy samozrejme. V Bratislavskej predajni sú modely dva. červený a zelený čmelda. A myslím si, že tam aj hodne dlho ostane. Pokiaľ sa samozrejme neocitne v rukách takpovediac zbohatlíka, ktorý to bude brať ako "model", ktorý jazdí na tratiach česko-slovenska bez toho, aby sledoval detaily, kvalitu a pod. A bolo by smutné, keby sa výrobcovia orientovali na takýchto kupujúcich, ktorým nevadí to alebo tamto. Ktorí doslova nerozoznajú hluk 6 valca od 12 valca rosničky :|

Samozrejme beriem každého názor, je to môj uhoľ pohľadu na tento model.
E27

Příspěvekod Starej » stř 08 srp, 2012 6:52 am

E27 píše:Predpokladám, že čmeliak príde aj vo farbách nejakého dopravcu alebo priemyslové číslo. Záleží, kto z firiem si zaplatí za reklamu na modely.
Skorej ma trápi cena. Ono cez 10500 Sk alebo 345 Eur je pomerne dosť vzhľadom na ekonomickú situáciu na Slovensku. Ako som sa bavil s modelármi, tak idú skorej variantou čmeliaka z leptaného plechu a pojazd čo dom dal v "". Každý model má svoje muchy samozrejme. V Bratislavskej predajni sú modely dva. červený a zelený čmelda. A myslím si, že tam aj hodne dlho ostane. Pokiaľ sa samozrejme neocitne v rukách takpovediac zbohatlíka, ktorý to bude brať ako "model", ktorý jazdí na tratiach česko-slovenska bez toho, aby sledoval detaily, kvalitu a pod. A bolo by smutné, keby sa výrobcovia orientovali na takýchto kupujúcich, ktorým nevadí to alebo tamto. Ktorí doslova nerozoznajú hluk 6 valca od 12 valca rosničky :|

Samozrejme beriem každého názor, je to môj uhoľ pohľadu na tento model.

To, že je model dražší, to víme. Ty chceš ale říct, že to je předražená nekvalitní hračka bez detailu, která neodpovídá skutečnému stroji a zvuk je tam z Prasete? No to snad ne...nedíval ses náhodou na dílo některého z těch modelářů?
Starej

Příspěvekod E27 » stř 08 srp, 2012 8:56 am

To, že je model dražší, to víme. Ty chceš ale říct, že to je předražená nekvalitní hračka bez detailu, která neodpovídá skutečnému stroji a zvuk je tam z Prasete? No to snad ne...nedíval ses náhodou na dílo některého z těch modelářů?

Ja som nikde nepísal a nespomenul o čmeliakovi ako o hračke. Spomínam len cenu a skupinu ľudí, čo nerozoznajú hluk 6 valca od rosničky. Je to samozrejme dobrý model, čo som spomenul, že má muchy je samozrejmé. Takže ak ten model vlastníš, je to ok, nechcel som ťa uraziť. Napísal som názor na cenu modelu a názor kolegov z okolia. A pozeral som dobre, ono neporovnám modelárov a ich čmeliakov a továrenský model. Dobrý modelár, ktorý postaví čmeliaka a dá si záležať, dá toho svoje srdce a teda ten model aj bude odpovedať kvalite. Továrenský model môže vynechať pár detailov, ktoré sa dajú samozrejme dopracovať.
E27

Příspěvekod radeksindy » stř 08 srp, 2012 9:14 am

Bohužel TI neodhadl dobře situaci. Každý ví (resp. počítá s tím), že běžná podvozková lokomotiva stojí mezi 100 a 200 Euro. Pokud čmelák stojí přes 300, tak se každý musí nutně zeptat, co je na něm tak super, že bych to měl zaplatit. Viděl jsem ho na vlastní oči, je to kvalitní model, ale odpovědět na tuto otázku jsem si také nedokázal. Za normálních okolností na českém trhu, by odpověď zněla "Dám 300, protože ho nikdo jiný nevyrobí". A tady bohužel/naštěstí *) existuje mlhavý příslib ze strany ROCO. Bohužel byla použita technologie, která se pro sériové modely moc nehodí a prodražuje to.

*) nehodící si škrtněte poté, co ROCO hodí svůj model na pult :D

gerenery: .... a já si myslím, že znamená. Neplatí to určitě paušálně, ale pokud bysme tohle tvrzení aplikovali ad absurdum, pak by postačilo vyrobit jeden kus a nabídnou ho za půldruhého mega.

Nemusíme jít do absurdních situací. Třeba u automobilek se zisky z jednotlivých modelů a jejich prodeje pravidelně zveřejňují. Mobilní telefony totéž. Nižší cena neznamená víc prodaných kusů a víc prodaných kusů neznamená vyšší zisk výrobce. Kdyby to fungovalo takto jednoduše, hodně lidí by přišlo o práci :lol:
radeksindy

Příspěvekod Starej » stř 08 srp, 2012 10:27 am

Já mám pocit, že tady pořád srovnáváte nesrovnatelné. Mluvíte o běžné lokomotivě. TI ale nedělá běžné modely. Když užiju tu paralelu z automobilového průmyslu, to je jako srovnávat Kia a BMW. Jsou prostě dražší, ale nabízejí něco jiného. Je tam spousta ruční práce a neni to dělané v Číně. Vždyť jen leptů je tam skoro 80 dílů!! Roco a MTB dělají velké levné série. TI se snaží nabídnout malosérii s doplňky, které jiný nemá. Tím chtějí oslovit lidi, kterým tu takové modely chyběly. Protože nechat si udělat od někoho krásný model a aby perfektně jezdil (to bych zdůraznil), je nadlidský výkon. Soupeřit s Roco v počtu prodaných kusů TI rozhodně nebude. Když se vrátím k těm autům, na rozdílu mezi Kia a BMW se všichni shodnou, u modelů se řeší hlavně cena. Technologie jako by nikoho nezajímala.
Starej

Příspěvekod TomBart » stř 08 srp, 2012 1:16 pm

.....a když řeknu za sebe a částečně i za kamarády, tak čmelák je moc hezkej, ale je to prostě moc peněz. Kdyby stál do 5 tis, tak mi doma jezdí min dva.
Mluví se tu, že jsou drahé lepty a ruční práce, ale zisk a celková režie TI se přeci musí projevit v ceně modelu. pokud počítám s tím, že prodám 2 ks za měsíc, tak tam musí být režie a zist všech rozpočítána pouze ve 2 ks, ale když budu uvažovat s prodejem 20 ks za měsíc, tak konečná cena modelu musí jít přeci dolů.

No, a že zrovna čeští modeláři jsou držgrešle, to bych ani tak netvrdil. Věřím, že i kdyby nebylo pomalu co do huby, tak si ten vagon spousta z nás koupí, ale mašina za 7,5 je asi už trochu moc.
TomBart

Příspěvekod mlha » stř 08 srp, 2012 1:53 pm

souhlas s Tomem,dám v průměru asi litr měsíčně za modely.S pojezdem od PG a s kastlí z leptu dám za čmeldu cca 5000
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod radeksindy » stř 08 srp, 2012 2:31 pm

Já mám pocit, že tady pořád srovnáváte nesrovnatelné. Mluvíte o běžné lokomotivě.TI ale nedělá běžné modely.

Tady je ten zakopanej pes. Pokud to není běžný model, tak nelze očekávat běžné prodeje. Pokud někdo chtěl rozjet sériovou výrobu, tak se někde stala chyba v plánu. Z reakcí modelářů nejen tady na fóru, ale mých kolegů mi neplyne to, že by si modeláři neuvědomovali rozdíl mezi TI a ROCO. Nikdo asi nezpochybňuje, že model TI je proveden v materiálu a kvalitě odpovídající ceně. Moc dobře vědí, že TI je BMW a ROCO je Kia. Jenom říkají, že většině na ježděni Kia stačí. Spíše jsem z některých informací pochopil, že se v TI čekali, že to bude lepší.
radeksindy

Příspěvekod greenery » stř 08 srp, 2012 3:10 pm

...tak já tedy budu konkrétní, když už se mluví o tom mercedesu. Jeden z důvodů váhání. Zarazilo mě na první pohled vysoké posazení karoserie na podvozcích. Když si srovnám tyto dva obrázky
http://www.masinky.cz/produkt/11967-H0- ... azek_4.htm
http://www.skd.cz/lokomotivy/gifs/VT6690.gif
tak tam cítím rozdíl, nelíbí se mi to. Je to dobře, nebo ne?
greenery

Příspěvekod E27 » stř 08 srp, 2012 3:57 pm

Samozrejme že nie. Je to pre niekoho detail na ktorý som poukazoval vyššie. Inak by som si ten stroj kúpil do hutného provozu NHKG ak by bol v tej verzií. Ale mám už doma lept, ktorý si pomaly dávam do kopy a sledujem dianie okolo tohoto stroja. U nás na Sk je oveľa drahší než u Vás a to nie len vďaka kurzu koruny a eura. Tú výšku kastle už spomínali viacerí modeláry. Ono taký prierez cez stroj jednoducho nie je. Viď obrázok nižšie zo zdorja spz.logo.
Je to každého názor, a to zrovnávanie cien, tak to je ozaj mercedes, ale v súčasnosti mercedes je len značka, kvalita už nie je to, čo to bývalo. Kľudne ma skritizujte, proste tento model nie je tip-top.

Obrázek
E27

Příspěvekod greenery » stř 08 srp, 2012 4:04 pm

.... je to srovnání fotky a výkresu. Samozřejmě nepřesné, ale rozdíl je patrný.
Klikni na obrázek, je to animace.
Přílohy
cmelak.gif
greenery

Příspěvekod Starej » stř 08 srp, 2012 4:17 pm

Ano, je tam rozdíl. Pokud ale vím, tak ty s červeným zábradlím byly z nějaké předsérie a u těch co se prodávají (světlé zábradlí) to je už posazené níž. Bylo to kritizováno a konstruktivní kritika opravdu dokáže divy :)
Chyby se opravdu najdou všude, o tom není pochyb. Chtěl bych žít v bezchybném světě :)
Starej

Příspěvekod greenery » stř 08 srp, 2012 4:25 pm

dobrá .... no pak by bylo dobré, aby si výrobce pohlídal, co servírují prodejci na webu. Ne každý má kamenný krám na dosah.
Mě se ty chyby platit nechce.
greenery

Roco 375.003

Příspěvekod aklman » stř 08 srp, 2012 7:34 pm

ReichenbergW píše:Jinak vykecám aktuální novinku, Roco rezignovalo i v případě hrbouna, takže na Vánoce by měla být 375.003 výtopna Masarykovo v Ep. II. Ta 022 byla z jejich strany fakt úlet, ale určitě by od věci nebyla reinkarnace nějakého čísla s dvoudílnými dvířky

Kde bude na té .003 označení výtopna Masarykovo? Bude to víceméně univerzální potisk pro 2. epochu?
aklman

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)