Novinky H0 2013

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2013

Příspěvekod TTmili » pát 30 srp, 2013 5:26 pm

Dá se říct že to je povedené. Až na tu střechu, fakt by mě zajímalo co je k tomu vedlo a proč si nedošli oměřit skutečný vagon. Každopádně už aby byly v TT.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod mastanec » pát 30 srp, 2013 6:00 pm

ReichenbergW píše:http://www.sikulovesro.cz/produkty/zeleznice/vagony/bai-8dv.aspx

A teď debatujte .-)

Tak tomu rikam slovo do pranice!
Od kazdeho cisla aspon jeden tak jak prijdou na trh. Strecha se opravi.

Obrázek
ČSD EP 3-4, H0, Digi, blog: http://goo.gl/KMybUF
mastanec

Příspěvekod adamovka » pát 30 srp, 2013 7:17 pm

Dobrý večer,
ale proč opravovat vagon za patnáct stovek.Dovolím si nesouhlasit ,že se to snadno napraví.Barva na ploše se velice špatně napojuje ,pokud tam samozřejmě není nějaká hrana.A ani trefení odstínu není jen tak.Jinak moc pěkně provedený model.
adamovka

Příspěvekod radeksindy » pát 30 srp, 2013 7:59 pm

Kromě střechy je také poměrně dost zvláštní provedení dveří, resp. nevím co má představovat ten "překlad" nade dveřmi. Uvidíme co zbytek, ale zatím to vypadá na polotovar k dodělaní a předělávkám. Za 60Eur je od Fleischmanna, Trixe nebo Brawy jiné kafe.
radeksindy

Příspěvekod petrha » pát 30 srp, 2013 8:08 pm

To že se něco nepovedlo jsem četl akorát v TT u Kuehna a to až po dvou letech slibování

mlha píše:
petrha píše:převážně se mluví o osmidveřákách, ale problémy jsou všude. Žádný výrobce si nevyrábí úplně vše, má různé dodavatele komponentů, a když mu třeba nedodají nápravy nebo nárazníky
(je to jen příklad), tak na termín může dát do distribuce akorát neúplnou stavebnici. :)

Myslím si,že výrobce vozů má dost komponentů vozu na skladě na to,aby ukázal jeden až pět kusů vozů složených.Snad mě tady nechcete tvrdit,že se v této republice objednávají díly pro výrobu až týden před finální montáží.Taky si nemyslím,že by Šikulové pustili na trh vozy bez zkoušek prototypů.Můj názor je,že je zakopaný pejsek někde jinde než ve skladě pro montáž.Ale to už je jiná věc.Při trochu seriózním přístupu budu své prodejce informovat o nastalých problémech.Proč nepřiznat,že se něco nepovedlo tak jak mělo,pro mě by to bylo lepší,než posouvat termín.Při každém vývoji něčeho nového se vždycky něco pokazí,vím sám ze svých zkušeností při najíždění nové výroby.
K pravidelným dodávkám podle smlouvy,jsme totiž v kategorii dodavatelů A,to znamená,že dodáváme načas,nikoho nezajímá,jestli má firma celozávodní dovolenou,jestli se pokazí stroj,zákazníka zajímá,jestli je zboží v určenou hodinu na skladě,jinak platíme i parkování jeho zaměstnanců,ale to už je trochu off topic
petrha

Příspěvekod petrha » pát 30 srp, 2013 8:14 pm

několikrát jsem dal do diskuze u šikulů, aby zodpověděli zda už mají alespoň prototyp a o jakém poloměru projíždí oblouky, šlo to přes cenzuru a do dneška to v jejich diskuzi není, natož odpověď na tuto otázku.
petrha

Příspěvekod dnovy » sob 31 srp, 2013 7:27 am

petrha píše:několikrát jsem dal do diskuze u šikulů, aby zodpověděli zda už mají alespoň prototyp a o jakém poloměru projíždí oblouky, šlo to přes cenzuru a do dneška to v jejich diskuzi není, natož odpověď na tuto otázku.

Když se podíváš na ty fotky tak mi přijdou jako vytvořený uměle. Jak tady kluci už psali, na netu je poptávka šikulů na výrobu forem a pod. Pokud tam sedí ty termíny co uvádí na uzávěrky výběrových řízení tak podle mě nejsou schopni mít výlisky dřív než koncem roku. Ale třeba je vše jinak. Ale aspoň tady máme o čem diskutovat:-)
dnovy

Příspěvekod jirkan » sob 31 srp, 2013 10:49 am

Trochu si dovolím změnit téma. Nevím, kam to napsat, ale je to vlastně taky "novinka", tak snad sem.
ROCO i Flm nabízejí SW update pro multimaus (červenou resp. šedivou), takže už teď umí zvládat CV až do 1024. Nutný pro nahrání je ale systém připojený na PC a internet. Ale věřím, že těm, kdo mají jen běžný systém, pomohou prodejci.
jirkan

Příspěvekod Houmr » sob 31 srp, 2013 11:13 am

No tak to je také dobrá zpráva a snad Michal Dalecký nám napíše něco bližšího a update bude možný u něho v obchodě to by bylo super.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod jarnotrulli » sob 31 srp, 2013 4:41 pm

2: jozo_cz
"Snadno odstranitelné" - no z mého pohledu, na modelu za 1500,-Kč ještě dělat nějaké úpravy je celkem masochizmus.
Tohle je problém českého národa - všichni jsou na Baiky natěšení, tak je pak koupí za dost velký peníz s tím, že si je doma nějak dodělají. Jinde ve světě by si tohle výrobce nemohl dovolit, protože by to zákazníci nekupovali. Jo holt my jsme z jiného těsta :(
O mlžení ohledně termínu už vůbec nemluvím. Poku mají nějaký problém s výrobou, asi by většina lidí uvítala, kdyby se tomu postavili čelem a řekli rovnou že bude spoždění o tolik a tolik.... ale takhle? u mě teda šikulové začali silně ztrácet kredit. Ne kvůli zpoždění, ale kvůli mlžení a matení zákazníka.
jarnotrulli

Příspěvekod Jozo_cz » sob 31 srp, 2013 9:21 pm

milan ferdián píše:Třesoucíma rukama jsem dnes opatrně vzal do rukou Bai/osmidvéřovou a nevěřícně koukal na její zpracování, na její ladné křivky, vyřešení pojezdu pro jízdy i na poloměrech domácích kolejišť. Kulisa kinematiky, vnitřní vybavení......N-kař držel v rukou model HO a jen se kochal ,kochal a kochal. Až bude Michal Dalecký připravovat a zveřejní pro vás recenzi na tento osobní vůz,máte se skutečně nač těšit. Musím podotknout, že jsem vůz strašně nerad vracel, ale díky i za to majiteli firmy, že jsem měl možnost jej jako první vidět :wink: Samozřejmě, že velké poděkování si zaslouží všichni co se na projektu podíleli. Víc neprozradím :D

dnovy: Tady máte důkaz, že forma na vůz Bai už musí existovat :wink: Výběrovky na tamponový tisk a stříkací box už mohou mít vliv na uvedení modelu na trh. Uvidíme, jak to nakonec dopadne. Osobně Šikulům fandím a děkuji jim za výběr těch správných předloh modelů vozidel.

jarnotrulli: To máte těžké. Tyhle vozy jsou mou srdeční záležitostí a na jejich slušný model čekám už dost dlouho. Pokud budou modely připomínat skutečné vozy Bai, Da připomínat, tak si jich určitě pár pořídím. A zatím tenhle model vypadá přesvědčivěji, než 742 jisté tuzemské firmy (já věděl, že to nevydržím :oops: ). Protože nechci čekat, až si spojení mezi Libercem (pochopil jsem správně, že Jarda dodává podklady pro popisy?) a Znojmem všimne, že tyto vozy brázdily dost dlouho i okolí Ostravy, Opavy, Bruntálu a Jeseníku, mají už nyní naplánovánu "ozdravnou" kůru při níž se změní ve vozy té správné příslušnosti :wink: Při té příležitosti nebude těžké upravit i tu nešťastnou střechu v čelní partii.
A matení zákazníka? Nejsme ho náhodou svědky i u jistého nejmenovaného výrobce Zamračených? Čím barevnější stroj, tím víc Adidas :twisted: Co z toho, že se mezi těmi "Papoušky" objeví i fantazie autora? :roll:
PS: Ty zmínky o tuzemském, nejmenovaném výrobci vidím na ban :mrgreen:
Jozo_cz

Příspěvekod ReichenbergW » ned 01 zář, 2013 10:09 am

Ano spolupracujeme. Je to možná smutný ale nikomu jinýmu se do toho nechtělo. Alespoň neznám náznak. Mám samozřejmě raději práci na popisech lokomotiv a tak jsem to konzultoval s Ivo Mahelem, kterému ještě jednou veřejně děkuji, neboť popisový chaos z té doby mě nejednou ozřejmil. Dělá se to ale vždy podle fotek vozů, zařazení podle dep atp. Na vozy ze všech koutů samozřejmě určitě dojde a Morava je už i nyní odevzdaná nad zveřejněný plán. V ostatním dělám už automaticky vždy 1x Čechy, 1x Morava, 1x Slovensko. 2x Praha je v provedení popisu rozdílná a vznikla ještě v době něž jsme si vyjasnili co a jak. Ale myslím že se to neztratí a snad budou všechny končiny vlasti spokojeny :-) Nicméně fotky modelu jsem viděl stejně jako vy ve stejný den. Ono se to časem vyladí a doufejme že nové modely budou přibývat. Ono pustit se do takového projektu je vždy věc víc než náročná, chyby se doufejme odladí,..
ReichenbergW

Příspěvekod Ronoath » ned 01 zář, 2013 7:35 pm

Nemohu si pomoci, ale úplně mě fascinuje, jak všichni nadšeně píší u modelu vagonu za cca 1 500Kč, jak si jej opraví, přestříkají, ale u lokomotivy, která se dá sehnat za dvojnásobek (tedy Zamračené) je spousta věcí natolik nepřekousnutelných, že MTB určitě ne.

Asi budu divný, ale koupil jsem si raději tu lokomotivu.
Obrázek

Ano, dle informací, co jsem nashromáždil, neměla v tomto laku odlévané tabulky, které jsou přiloženy jako doplňky, "mapy" barvy na podvozcích mi vadí a interiér mohl být detailnější, ale za ty prachy se mi líbí; žádné úpravy zatím neplánuji. :wink:

Osobně jsem hledal dlouho nějakou fotku modelu na netu. (rozumějte ne od výrobce nebo místního e-shopu.) Takže něco pro případné rozmýšlející.
H0, se zamračenými někde mezi roky 2001 - 2005 na Šumavě. V digitálu.
Ronoath

Příspěvekod TommyH » ned 01 zář, 2013 8:51 pm

Dobrý den všem,

rád bych jako designer Bai osvětlil proč je to tak či onak, ohledně konstrukce, designu. Nejprve ovšem chci poděkovat "zatím" za kladné a vychvalující ohlasy, které samozřejmě potěší ;-)
Co se týká konce střechy tohoto vozu, pečlivě jsem hledal a sháněl různé podklady a samozřejmě Šikulové mi poskytli jen ty nejlepší, tak je právě několik verzí a jedna z nich je takto jak je navržena. Je to právě typ, který hned zaujme a vyvolá diskuze, tak to bylo zamyšleno :-D Natěrači, kteří pracovali na tomto zakončení nikdy nepoužívali nějaké šablony, vždy to bylo dělané dle "toho jak to vyšlo", proto na první pohled připadá, že to je blbost, ale pokaždé zakončení střechy bylo jiné(jiný negativní úhel) a nikdy nebylo vodorovné se zbytkem střechy. Je mi jasné, že spousta modelářů bude protestovat, ale jistě vědí, že se nejde nikdy zavděčit každému...
Budu velice rád, když budou ohlasy jak pozitivní tak i negativní, ale prosím o věcnost a pádnou argumentaci.

Děkuji

Ing.Tomáš Heřmanský

Ps.: Může mi prosím prozradit dotyčný co napsal v diskuzi, že je poznat rukopis mé maličkosti i na tomto modelu, jak to poznal? ;-) Děkuji
TommyH

Příspěvekod VikyV » pon 02 zář, 2013 5:21 am

Dobrý den,

chtěl jsem si koupit tři vozy Bai, ale uvedené zakončení střechy a "překlad" nad dveřmi jsou pro mě natolik nepřekonatelný problém, že po zveřejnění snímků finálního modelu, který bude tyto artefakty obsahovat, objednávku zruším. Nikde na internetu jsem snímky Bai s takovýmto zakončením střechy nenašel. Netvrdím, že neexistují, ale domnívám se, že pokud chtějí Šikulové vyrábět vozy všech zamýšlených inventárních čísel podle jakési ojedinělé anomálie, je to špatně. Spíše by se, podle mého názoru, měl model vyrábět podle většinového provedení, ne každý se s vašim provedením dokáže ztotožnit. Např. já. Píšete o pádné argumentaci. Předložte tedy, prosím, jako pádný argument svého tvrzení snímek předlohy vašeho návrhu, kde budou patrny i dveře s podivným "překladem", jak bylo psáno v jednom z příspěvků výše. Pokud to tedy bude z hlediska autorských práv možné. Děkuji.
VikyV

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)