Roco Čmelák T669.0

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Roco Čmelák T669.0

Příspěvekod ReichenbergW » čtv 01 kvě, 2014 9:52 am

To je nějaký národní sport všechno hned zpochybňovat a hledat na tom chyby? Když nevim tak se zeptám ,-) To že si Roco dá něco do katalogu a neví ani co, neznamená že to tak bude i ve výsledku. Když jsou po ruce podklady na něco, vaří se z toho. Logo ŽSR bylo na loko dolepeno později. Už jsem tu psal nejednou, katalogem se neřiďte. Jsou moc horliví a pak to takhle dopadá. Jak praví klasik "ještě něco nebo co?" :-)
Přílohy
IMG4959.jpg
ReichenbergW

Příspěvekod E27 » čtv 01 kvě, 2014 10:49 am

ReichenbergW píše:To je nějaký národní sport všechno hned zpochybňovat a hledat na tom chyby? Když nevim tak se zeptám ,-) To že si Roco dá něco do katalogu a neví ani co, neznamená že to tak bude i ve výsledku. Když jsou po ruce podklady na něco, vaří se z toho. Logo ŽSR bylo na loko dolepeno později. Už jsem tu psal nejednou, katalogem se neřiďte. Jsou moc horliví a pak to takhle dopadá. Jak praví klasik "ještě něco nebo co?" :-)

Nikto nič nespochybňuje. Skôr sa tu o tom diskutuje a pardon, mám právo povedať buu, keďže disponujem touto lokomotívou za 280Eur a musel som si vela vecí upravovať a dolepovať. Ja nepatrím medzi čumilov a kritiku spustím, až si ten stroj kúpim a sám si ho odskúšam a ohmatám. Samozrejme nekradnem a doma ŽSR cerziu nemám a ani mať nebudem. Roco sa prezentuje veľmi zaujímavo a preto sa netreba ani nič pýtať. Ja si pamätám na 52tku v zelenom nátere aj ako ŽSR. Je to také na hrane a Roco malo radšej zvoliť variantu zelenú pre toto číslo ako červenú. AK chcelo takúto červenú alternatívu, malo ponechať číslo ako T669.0052 ČSD.

Ale ok, z mojej strany planý poplach za čo sa ospravedlňujem, ale vrátim sa k ručnej brzde. Zrejme by bolo treba povedať, aby montovali druhý podvoz opačne alebo prehodili masky.
E27

Příspěvekod ReichenbergW » čtv 01 kvě, 2014 11:59 am

V pohodě, já jsem splachovací, ale lepší než spoléhat na vlastní paměť /to nedělám ani já/ je, si to nejprve ověřit. Nehledě na to, že Roco začalo házet slovenský věci na nás, což se mi moc nelíbí, protože se chci věnovat především věcem v ČSD, tedy tomu co mě hlavně zajímá. Nejsem jejich zaměstnanec a přesto se k nám s kolegy už tak chovají. Práce je požadována stylem, udělejte to a tohle, dodejte do týdne... Takže když chtěli červenou s pruhem, sáhnul jsem do archivu a udělal to co jsem sám fotil a viděl. To nový číslo na něm v roce 1999, ze kdy je fotka, už bylo hodně dlouho. Tedy takhle tedy vypadal min. v letech 1993 - 2000 (ca - nevím z hlavy kdy dostal nový nátěr v retro zeleno-krémové). K ostatnímu nejsem kompetentní se vyjářit, konstruktér lokomotivy je někdo jiný.

Každopádně viz příspěvěk MD v novinkách 2014, taky mě tohle tlachání o ničem, už dávno nebaví, takže končím s diskusí a raději se budu věnovat přípravě programu na rok 2015, se kterým teď výrobci začínají laborovat. Možná sem ještě někdy kouknu, ale psát už nebudu nic. Znám smysluplnější práci než pořád někomu něco vysvětlovat. Mějte se JW
ReichenbergW

Příspěvekod E27 » čtv 01 kvě, 2014 2:05 pm

Ja bohuzial neviem kto dava podklady alebo nie. Ja som naozaj konstatoval pretoze som velmi sklamany z tej verzie. Moc nesledujem cele vlakno a preto diskusie na natery a odtiene idu mimo mna. Niesom zas vrtal. Zaskocilo ma to nemilo. Preto som konstatoval. Ale kedze to mate na starost ok, ja to beriem. Vychadzalo sa z takych podkladov. Ale vratme sa k tej rucnej brzde prosim. :?
E27

Příspěvekod vlado.s » pát 02 kvě, 2014 12:33 pm

verzia ČD
Přílohy
roco_ro72776.jpg
III-IV-V, ČSD-ČD-ŽSR, 1950-2000.
vlado.s

Příspěvekod E27 » pát 02 kvě, 2014 4:15 pm

vlado.s píše:verzia ČD

To sa dalo čakať....
Je to úžas.... Nás Roco nakŕmilo dvoma červenými variantami a zelenú verziu Slovensko asi tak skoro neuvidí....
ReichenbergW píše:Nehledě na to, že Roco začalo házet slovenský věci na nás, což se mi moc nelíbí,

Ak to nechcete robiť, budem rád, keď to prenecháte mne a ja sa s tým vysporiadam. :wink: Spolu s inými kolegami samozrejme zo Slovenska.
E27

Příspěvekod A2C » pát 02 kvě, 2014 4:31 pm

myslím že Roco by s tým nesúhlasilo, i keď ja by som sa do toho tiež rád zapojil :)
mimochodom na tom zeleno bielom prevedení sa Vám nezdá tá "biela" dajako príliš do krémova až žlta?
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod vlado.s » pát 02 kvě, 2014 5:24 pm

Mne osobne je jedno pod aké farebné varianty rozdelia železničné správy, považujem to všetko za naše železnice. Mimochodom hodnotiť odtiene z fotky je zbytočné pretože naživo to vyzerá inak.
III-IV-V, ČSD-ČD-ŽSR, 1950-2000.
vlado.s

Příspěvekod ReichenbergW » sob 03 kvě, 2014 12:34 pm

A2C a ostatný bratia Slovenský .-) Pánové co tam s tím Číňani dělají netuším ale když, na váš popud, koukám na výkres tak jak byl odevzdán do Roca, tak je podvozek B (II.) s řetězem ruční brzdy pod malým představkem...
Jinak klidně si to tam domluvte a dodávejte jim ty vaše věci rovnou. Jsem zvědav jak budete ze spolupráce nadšení. Dejte mi pak vědět :-)
Jinak o loko 029 slyším prvně od vás, Roco v katalogu a dodnes na svých stránkách inzeruje 770 021-4 ŽSR http://www.roco.cc/de/product/179562-0- ... ducts.html
tedy věc je jasná, ovšem celkově neřešitelná .-) Každopádně za nějaké nepřesnosti se musím lidu omluvit. Pro TI, PIKO a ROCO jsem již načmáral 29 verzí (ve skutečnosti ještě o něco více, ale to už není v tabulce) - takže sám v tom už mám chaos. Kdo by si něco takovýho vůbec před pár lety pomyslel? Od jednoho typu tolik variant...
Označení správa depo dráha provedení výrobce vyrobena
T 669.0007 ČSD České Budějovice Jihozápadní zelená původní krémová střecha Techimage ano
T 669.0012 ČSD Nymburk Severozápadní zelená původní krémová střecha Piko ne
770 016-4 ČD Brno Maloměřice x červená s úzkým pruhem Techimage ano
T 669.0021 ČSD Zvolen Východná červená bez pruhu Techimage ne
T 669.0024 ČSD Praha Vršovice Severozápadní červená bez pruhu Roco ne
770 025-5 ČD Ostrava x červená bez pruhu Techimage ne
T 669.0035 ČSD Kralupy nad Vltavou Severozápadní červená bez pruhu Techimage ano
T 669.0037 ČSD Praha Vršovice Severozápadní červená bez pruhu Piko ne
770 038-8 ČD Praha Sever x zeleno-krémová Techimage ano
T 669.0039 ČSD Liberec Severozápadní červená s úzkým pruhem Techimage ano
T 669.0041 ČSD Praha Střed Severozápadní zelená původní krémová střecha Roco ne
T 669.0045 ČSD Most Severozápadní červeno-žlutá Techimage ano
770 052-9 ŽSR Filakovo x červeno-žlutá Roco duben 14
T 669.0060 ČSD Ostrava Střední zelená pův. zelená střecha Piko ano
770 063-9 ČD Most x zeleno-žlutá_krivky atyp. Techimage ne
770 066-9 ČD Ústí nad Labem PJ Most x červená s úzkým pruhem Techimage ne
770 066-9 ČSD Chomutov Severozápadní červená s úzkým pruhem Piko ano
770 069-3 ČD Ústí nad Labem x zeleno-krémová Roco duben 14
T 669.0085 ČSD Cheb Jihozápadní zelená pův. zelená střecha Techimage ano
770 088-3 ČD Louny PJ x červeno-žlutá Techimage ano
T 669.0103 ČSD České Budějovice Jihozápadní červená s úzkým pruhem Techimage ne
CME3-001 SŽD Moskva Moskevská modrá - prototyp Piko ne
ČME3-350 SŽD Moskva Moskevská zelená Piko ne
CME3-1068 SŽD Moskva Moskevská zelená Techimage ano
Jestli něco z těch nevyrobených bude nedokážu říct, proto to neberte jako bernou minci... Roco si barevný varianty určilo samo, v číslech byl výběr na nás. Víc nevím, neptejte se :-)
Přílohy
770 052-9 ŽSR.jpg
ReichenbergW

Příspěvekod Michal Dalecký » sob 03 kvě, 2014 8:06 pm

Obrázek
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod jirie123 » sob 03 kvě, 2014 8:29 pm

Docela barbarská otázka :oops:
Dal by se ten ROCO zelený předělat na verzi ČSD?
jirie123

Příspěvekod Barbucha » sob 03 kvě, 2014 8:46 pm

A co chvilku počkat? Třeba bude: T 669.0041 ČSD Praha Střed Severozápadní zelená původní krémová střecha Roco ne
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod ReichenbergW » sob 03 kvě, 2014 8:47 pm

Dal ale musel by se celej umejt a znovu potisknout. Navíc koukám že nějak zapomněli natisknout bílou barvu, resp. šrafování je nějak celý mimo...
S mytím bych počkal, snad řadí i další verze. Zelený ČSD mají připravený. Nemají pořád jen ten dílek formy na boční osvětlení.
Přílohy
770 069-3 CD.jpg
ReichenbergW

Příspěvekod mnitka » ned 04 kvě, 2014 5:25 am

ReichenbergW :arrow: Velmi děkuji za Vaši práci, kterou odvádíte ve prospěch české železničně modelářské veřejnosti. Výsledky někdy nedopadnou podle Vašich a naších představ nicméně i tak je Váš přínos obrovský.

ČSD čmeláka již mám na stole. model hodnotím jako velmi zdařilý rozhodně je zpracování o stupeňj lepší jako u brejlovců a bardotek.
Bohužel doplňky na střeše (houkačky a píšťala) jsou tak jemné že už v balení byly trošku pochroumané. Jeden z leptaných stěračů jsem až po důkladné prohlídce modelu nalezl až na dně krabičky. Není pro mě problém tyto věci dát do pořádku avšak doplňky na střese by si zasluhovaly být vyrobeny z pružnějšího plastu. A ještě jedna poznámka, kovová madla a zábradlí se zdají být dostatečně pevná avšak neopatrným uchopením se rády prohnou a do původního tvaru se nevrací. Model je proto vhodné chytat za nádrž.

Věnuji se páté epoše , vzpomínky z dětství na každodenní cesty ze školy přes tento přejezd
Obrázek

mě nutí kupovat i vozidla ČSD a právě čmelák každý den stával na čtvrté koleji se sudým bumlákem. Obrázky jsou ze stejného přejezdu z jiných pozic.

Obrázek
Obrázek

Mám trošku obavy že díky variantě se žlutým pruhem ŽSR se již této barevné kombinace ve verzi ČD nebo ČSD nedočkáme a budeme tak muset improvizovat.
Pozor také na identifikátor epochy - hvězdu na čelech první verze čmeláka ČSD, po jejich vyjmutí zůstane na čele dírka o průměru cca 1,5mm. toto znemožňuje posunout model časově do devadesátých let.

Zdroj obrázků http://www.zeleznicny.net
mnitka

Příspěvekod ReichenbergW » ned 04 kvě, 2014 7:52 am

mnitka: Zdravím a děkuju .-) Mám stejné vzpomínky a i když mám nejraději ČSD po druhé válce, kdy byl park hodně různorodý a jeho skladbě se pořád málo ví, nebráním se ani vozidlům novějším, kde zejména přelom 80. a 90. let je díky učení v libeňském depu je zakořeněný hluboko. Stejně tak nemám nic ani proti zajímavý kapitole po rozdělení ČSD ba i nejnovějším vozidlům které jsem si mohl vyzkoušet vlastní rukou, jen to prostě už díky množtví požadavků nejde stíhat. Problémem je pořád i to, že výrobci mají svůj rozum a přidělavájí nám hodně vrásek na čele. Pokud jde o varianty čmeláků, tak jak jsem už psal, mají v tom chaos. Buď si vezmou knihu o zamračených nebo brejlovcích a tam listují. Až narazí na co nejvíc barevnou fotku tak tu chtějí udělat jako model. Nedbají na rady ani usměrnění, takže třeba čtyřka (ač je zase v nabídkách na nové modely, které by jsme rádi protlačili do výroby) prostě nemá šanci. Myslí si že když bylo vyrobeno v první eufórii tuna trojek, tak čtyřka ČSD, ať už s pruhem nebo bez něj je prostě "to samý". To je problém. Snad teď co začaly s limitkama by se to mohlo zlěpšit. Jistá naděje tu ještě je. U čmeláků je umocněna tím že neměli ten dílek pro boční osvětlení, takže snad by se červený se širokým pruhem mohl časem ještě povést. Dírka na čele pro hvězdu je taky věc záměnná, takže ČD je nemá atd. Uvidíme co přinese čas. Modelů se chystá ještě hodně. Jen prosím některé uživatele aby se brzdili s tou kritikou která stejně nikam nevede, nebo sem opravdu přestanu chodit. Nemůžu říct všechno, s tím mají výrobci problém, ale nemyslete si, že vás spolu s kolegy nechceme poslouchat a chceme si to dělat jen podle sebe. To ne. Nejde se ale zavděčit všem. Vidíte sami, že rozdělit verze a čísla čmeláků mezi tři výrobce je už docela problém, a bude s tím i nadále problém, protože chtějí další. Každopádně myslím si, že kdo by si před deseti lety pomyslel, že budeme mít tolik průmyslově vyráběných modelů ČSD/ČD/ŽSR/ZSSK? A to je dobře. Není vše ideální a asi nikdy nebude, sám si spoustu modelů předělávám a dodělávám, ale je samozřejmě lepší to mít rovnou špígl-nýgl. Jak vidíte velkovýroba má i své stinné stránky, který sám nejsem schopen pochopit...
ReichenbergW

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)