T 669.0 od Techimage

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: T 669.0 od Techimage

Příspěvekod George V. » sob 04 úno, 2012 1:41 pm

...rusák je silně závislej na datu výroby. Vyráběly se někdy od r. 1964 až do počátku devadesátých let. Stroje z prvních serií jsou téměř totožné s našima, pro ty od čísla cca 4000 už potřebuješ úplně novou formu, protože se třeba liší i provedením hran čel představků...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod dnovy » pát 16 bře, 2012 1:04 pm

Ahojte vespolek. Neví někdo jak to vypadá se zelenou verzí?
dnovy

Příspěvekod medvidek » pát 16 bře, 2012 1:45 pm

Zelena bude ale chlapy mějte strpeni,zraje to jako hermelin a než to chytne tu spravnou zelenou tak to chvilku trva. Věřim že čekani přinese ovoce :D
HO 3-4 epocha čsd DCC začinam. Pořadna mašina ma kotel a komin
medvidek

Příspěvekod vypravecc » sob 17 bře, 2012 5:41 am

já na ni taky čekám, prej se zatím řešej předobjednávky. No, hlavně aby to pak z nějakejch technickejch důvodů nestopli.....
vypravecc

Příspěvekod medvidek » stř 28 bře, 2012 9:05 pm

Zdar ve spolek,tak i ja jsem od ponděli majitelem čmelaka. Pocit z něj neni nejlepši,za 7500kč jsem dostal model ktery ma tyto vady:
1) Nesviti jedna SMD dioda u čilsla mašiny
2)model je cely nakloněny na jednu stranu ( na pravou )
3) chybi dvě kličky na boku skřině
4) vybiral jsem z 3 čmelaku a vybral toho nejlepšiho
Model nebudu reklamovat a to z těchto duvodu: 1) zavady si odstranim sam a lepe než vyrobce
2)stejně bych dostal model s nějakou vadou atd.
Co z toho plyne: davat velky pozor na to co kupujete,dobře si vše prohlednout a vyzkoušet
Jinak model nema chybu a mam z něj radost,ale za 7500kč bych čekal 100% kvalitu a zaplat pan buh že jsem měl aspon možnost si vybrat ze tři modelu.
Přeju at se kvalita zlepši a chtělo by to vystupni kontrolu,pač mi přijde že žadna neni :roll:
medvidek

Příspěvekod Bald » pát 30 bře, 2012 12:45 pm

medvidek píše:...Model nebudu reklamovat a to z těchto duvodu:...

Nejsem si jist zda je tohle dobrá cesta. Pokud si budeme opravovat modely sami, bude něco tlačit výrobce, aby vůbec měl nějakou tu zmíněnou výstupní kontrolu? :roll: Já teda kupuju US modely vyrobený na Taiwanu či kde přes eBay (MTH, Walthers, Kadee...), tzn takřka nemožné reklamovat, ale zatim žádnej problém a o zpracování ani nemluvě. Připadá mi že pro tuhle zemi se rovnou vyráběj šunty, jinak to snad ani neni možný :shock: Jenom z toho co píšeš že ze tří kusů bylo nejlepší to, co má tyhle vady, je nehorázná drzost výrobce něco takovýho expedovat. Ale proč by se snažil, lidi jsou tu vycepovaný, že při reklamaci se může model ještě víc poškodit, tak si o radši opravěj sami. Reklamovat, reklamovat znovu když tam bude nepatrná oděrka navíc a bejt neoblomnej. Jinak se z nedodělků stane standard, pokud už se tak nestalo...
H0, ep. II-VI: DRG, DR, DB, MÁV, PKP, RŽD
USA
Digitrax - SCFXD8 Super Chief Xtra 8 Amp Duplex Radio
Bald

Příspěvekod ReichenbergW » pát 30 bře, 2012 1:53 pm

Bohužel problém je někde úplně jinde. A to v obalu. Lokomotivy v něm nejsou pevně uložené a dochází tudíž během přepravy k "rozlejzání" dílů. Výrobce reaguje velice pružně takže kolega už má chybějící kličky k vyzvednutí v místě bydliště, nesvítící dioda i naklonění lokomotivy plus drobný oděrky na drátkách (madlech) jsou bohužel způsobeny krabicí. Model je nakloněný protože je vycvaknutý mezi rámem a podvozkem = lze velice ryhcle srovnat. Krabice, resp. nová výstelka je už ve výrobě a situaci okolo přepravy velice choulostivého modelu by měla výrazně zlepšit. Mimo to bylo přepracováno uložení tišťáku, který je také celý přepracovaný tak aby se tam dal uložit zvukový dekodér a hlavně reproduktor Zimo 10x15, 8 ohm (známá krabička s ozvučnicí), tzn, že držáky motoru byly vyrobené nové - nižší. Výrobce je dodá i ke starším modelům, takže je lze vyměnit (je to vcelku jednoduchý - z modelu se sundá nádrž, odmotují se dva šrouby vpředu a sundá se karoserie lokomotivy včetně rámu. Pak se povolí další dva šrouby zespodu uprostřed pod nádrží a uvolní se motor. Vycvakne se tišťák a vysunou se jeho dva původní držáky. Na jejich místo se osadí dva nové snížené držáky /vysunutí starých a nasazení nových jde trošku ztuha, ale jinak bez problému/. Pak se celý postup opakuje a je to za pár minut hotové. Nahoru se zastrčí dekodér a na dvě plošky tišťáku se přiletují dva drátky k reprodukotru a jezdí se. Za chvíli to nafotím a dám sem. Mimo to u sériových modelů červený pětatřicítky osazuje jednoduché svěle šedé zábradlí, takže vzhled byl opět vylepšený. Z vlastní zkušenosti stojící na spolupráci s řadou výrobců je TI zatím nejpružnější firma, pokud o změny a reklamace jde....
ReichenbergW

Příspěvekod medvidek » pát 30 bře, 2012 2:07 pm

Maš pravdu,ale ja jsem na model čekal dost dlouho a kdybych se řidil tvoji radou tak to dopadne tak že doma nebudu mit nic. Čmelak je moje srdcovka a ty nedostatky si opravim svepomoci lepe. Už jsem přišel i na to proč je model nakloněny k jedne straně,přičina je v nalitku na ramu ktery jsem již zbrousil,nesvitici SMDčko je prkotina a kličky mi pošlou i nějaky navic. Hlavni problem je v krabičce ktera neni pevna,krouti se a model tim dost trpi. Dam vyrobci šanci a nebudu tu psat bludy a hanit ho i když bych mohl. Duvod proč jsem to tu uvedl je aby si dali pozor ostatni a ti kteři si takovyto zmetek nejsou schopni opravit samy a je na každem jak stim naloži. Vim že to co pišu neni pro Techimage moc dobra reklama,ale možna se z toho pouči a budou věnovat naležitou peči vystupni kontrole. Timto bych viděl tento problem jako uzavřeny.
Budu od nich brat i zelenou verzi tak si pořadně model prohlednu a vše ohlidam,to si mužou byt jisti :x
medvidek

Příspěvekod ReichenbergW » pát 30 bře, 2012 2:09 pm

Tak ještě pár obrázku (omlouvám se za kvalitu - u nás venku leje a doma je tma jak v ranci, takže rychlovka bleskem, a ktomu deformace způsobené dosažením co největší velikosti na úkor kvality, takže jen pro info).
Přílohy
DSCF3085.jpg
A rozdíl mezi prototypovou sérii (já si zesílené zábradlí nechal jen jsem ho přebarvil ze šedé na bílo) a dnes dodáváným upraveným provedením s jednoduchým světlounce šedým zábradlím...
DSCF3087.jpg
Pohled zhora, kde je dobře vidět místo pro reproduktor
DSCF3086.jpg
Pohled na upravnený držák motoru se sníženou základnou pro tišťák. Do levé volné plochy lze usadit hranatý Zimo reproduktor.
ReichenbergW

Příspěvekod Polabský » ned 15 dub, 2012 7:14 pm

Vážení,
mohu Vás ubezpečit, že nejmenovaná konkurenční firma učinila první hmatatelné kroky k tomu aby též mohla zahájit produkci T 669.0 a T 669.1, v reálném čase. Ale zase že by to bylo letos, nebo za rok, to se zase tak móóc netěšte!!
Teprve to očmuchávají. Hezký den.
Polabský

Příspěvekod stendy » pon 16 dub, 2012 4:55 pm

Polabský píše:Vážení,
mohu Vás ubezpečit, že nejmenovaná konkurenční firma učinila první hmatatelné kroky k tomu aby též mohla zahájit produkci T 669.0 a T 669.1, v reálném čase. Ale zase že by to bylo letos, nebo za rok, to se zase tak móóc netěšte!!
Teprve to očmuchávají. Hezký den.

že by Roco??? :D
stendy

Příspěvekod vypravecc » pon 16 dub, 2012 6:36 pm

ted aby se jeden stresoval, jestli má smysl kupovat tohodle, aby pak Roco přišlo ještě s něčím promakanějším....a byl nahranej... :?: :|
vypravecc

Příspěvekod medvidek » pon 16 dub, 2012 8:01 pm

Myslim že ROCO tak promakane nebude,ale cena bude asi přiznivějši,ja šel do Techimage a už nelituji a až bude i zelena verze tak ji pořidim a vic jak dva až tři čmelaky nepotřebuju takže ostatni pro mě pozbyva smysl :)
medvidek

Příspěvekod Polabský » pon 16 dub, 2012 8:43 pm

Já bych se možnou dodávkou od konkurence nestresoval, páč v tuto chvíli se jedná teprve o přípravy na první dokumentování reálného objektu.
To bude určitě ještě běh na welmi dlouhou trať.
Jak dlouho se jenom mudlej se Zamráčou. To všechno ještě není záruka, že vůbec model vznikne.
Pokud mohu posoudit, tak Čmelda již vyráběný má dost vysokou úroveň a navíc se postupně i lepší.
Navíc si i český výrobce si zaslouží naší pozornost, i když část věcí je z dovozu.
Hezký den.
P.S. Až budu tak za měsíc vědět více, ozvu se.
Polabský

Příspěvekod dnovy » čtv 26 dub, 2012 1:56 pm

Opětovný dotaz..Zelený čmelda bude nebo ne? Pokud ne abych si hned objednal červenýho:-)
dnovy

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)