novinky 2012

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: novinky 2012

Příspěvekod ReichenbergW » úte 10 led, 2012 11:01 am

hummus píše:Tak to je super zpráva. Už abych si pomalu začal odkládat :) Tento rok bude dost náročný. Hrboun a bardotka, pak patra a nakonec malý bejček.

Já vám to vloni říkal :oops: Ale ještě to není ani zdaleka vše. Jen budou větší rozestupy i když chvílema ani to :-)) Po Norimberku budete mít v plánování jasno...
ReichenbergW

Příspěvekod flopik » úte 10 led, 2012 11:18 am

Měl bych ještě dotaz, jestli máte někdo info k Bardotce, budou v budoucnu i jiné barevné mutace v ČSD?

Ideální kombinace je pro mě právě Zamračená + 4 dílný patra :D
[ H0 | ČSD III-IV epocha | digitál ]
flopik

Příspěvekod George V. » úte 10 led, 2012 11:21 am

...tak mne by k bardotce zajímalo hlavně to, jestli bude mít správnou nádrž :) .
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 10 led, 2012 2:41 pm

http://www.fleischmann.de/produkteshop/ ... utsch.html
Tak tu máme nový katalog také od FLM.Pro mě díky bohu pouze 2 klaničáky,2 uhláky a 4 vozy z vojenskou technikou.I tak budu mít hoňky to dostat do baráku.
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod ReichenbergW » úte 10 led, 2012 3:11 pm

George V. píše:...tak mne by k bardotce zajímalo hlavně to, jestli bude mít správnou nádrž :) .

No co vám mám povídat, poslední informace je pořád stejná, tedy nádrž z brejlovce a pak teprve nádrž z bardotky a když si jim napíšete tak vám jí prý zdarma vymění. To bohužel není vtip, ale holá realita kterou já absolutně nejsem schopen pochopit. Lieferung udajně "už" v lednu...
S patráky to bude naprosto ideální souprava i když s takovou mazutkou nebo malým hektorem je to taky klasika. Další verze mají být časem... Ovšem ten tragikomický rozjezd?
U těch novinek vagónů je to taky většinou jejich práce, o který nikdo z nás neví. Číslo na hrbouna je taky tajný (no bodejď by ne, když ani nikdo z nich neví jaká lokomotiva s jakým tendrem jezdila?). Jen to nesmí být sedmička. No ono taky proč taky, když sedmička v provozu dojezdila s tendrem 815.025 a 818.039 patřil po válce devítce, která se ovšem nezachovala a připojeny k sobě byly až v hale NTM :roll:
ReichenbergW

Příspěvekod George V. » úte 10 led, 2012 4:10 pm

ReichenbergW píše: No co vám mám povídat, poslední informace je pořád stejná, tedy nádrž z brejlovce a pak teprve nádrž z bardotky a když si jim napíšete tak vám jí prý zdarma vymění.

...a teď by to chtělo hromadně zrušit předobjednávky... :mrgreen:
George V.

Příspěvekod hummus » úte 10 led, 2012 4:41 pm

ReichenbergW píše:No co vám mám povídat, poslední informace je pořád stejná, tedy nádrž z brejlovce a pak teprve nádrž z bardotky a když si jim napíšete tak vám jí prý zdarma vymění. To bohužel není vtip, ale holá realita kterou já absolutně nejsem schopen pochopit.

No tak to už by se chtělo pomalu domluvit s prodejcema, že když jim přijdou bardotky s nádrží z brejlovce, tak aby jim to rovnou poslali komplet nazpět, ať to opraví :evil:
Ne, vážně. Pokud mi ta bardotka přijde s nádrží z brejlovce, tak to na prodejně nepřevezmu, ať to pošlou Rocu nazpět.
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod George V. » úte 10 led, 2012 4:46 pm

...tak, tak. Jak budu vědět, že ta nádrž opravdu není OK, tak objednávku ruším (nebo nepřevezmu balík, když prodejce nebude komunikovat...) :) .
George V.

Příspěvekod ReichenbergW » stř 11 led, 2012 10:16 am

George V. píše:...tak, tak. Jak budu vědět, že ta nádrž opravdu není OK, tak objednávku ruším (nebo nepřevezmu balík, když prodejce nebude komunikovat...) :) .

Pánové zatím klid, nechci šířit poplašné zprávy aby mě pak někdo nepopotahoval, ale ofic. zpráva mě takto tlumočená je bohužel zatím taková. Nechápu jen proč to neudělají pořádně když původní ohlášený termín byl až mnohem později, takže by si i ušetřili práci. Anebo si opravdu myslí že jsme tak blbí a koupíme všechno?
ReichenbergW

Příspěvekod George V. » stř 11 led, 2012 10:23 am

Zatím jsem v klidu. Oni se fotky, nebo info o skutečném provedení modelu objeví dříve, než se model dostane k prodejcům. Každopádně letos už neudělám tu chybu, že bych nějaký model objednával dopředu; pěkně si počkám, až bude vyroben a budou o něm dostatečné informace...
George V.

Příspěvekod Jirka » stř 11 led, 2012 2:53 pm

Po zkušenosti s rakouskou verzí Hrbouna kterou jsem si předobjednal 4 dny po tom co se objevil v nabídce a už se na mě nedostalo sem udělal stejnou chybu s novým "skoročeským". Sem zvědavej jak to dopadne a jak bude vypadat. Nepředpokládám že by to nějak dolaďovali, předpokládám cs dvířka a popisy, doufám v tyčový nárazníky. Trošku mě zarazilo že inzerují hnaný 4 nápravy tendru, mám rakouskýho zelenýho a ten má jen dvě. Překvapil dekodér, předpokládám že je tam kvůli náročnosti montáže. Taky by mě zajímalo jak se tam vejde zvuk. Uvidíme. Nemáte někdo solidní fotky původního českýho Roco hrbouna?
Naposledy upravil Jirka dne stř 11 led, 2012 6:47 pm, celkově upraveno 1
H0
Jirka

Příspěvekod Rudolf » stř 11 led, 2012 3:08 pm

Rudolf

Příspěvekod radeksindy » stř 11 led, 2012 3:20 pm

Nemáte někdo solidní fotky původního českýho Roco hrbouna?

Fotek můžu udělat bezpočet, ale na otázky kolem místa pro dekdér a zvuk neodpoví. Původní české verze (375.007 a 033) jsou postaveny na úplně první verzi lokomotivy, která měla vestavěný dekodér. Ten bohužel neumí 128 rychl. kroků a dlouhou adresu. Je součástí PCB v kotli lokomotivy (tam, kde je dnes jen rozhraní) a jeho náhrada za nový je velice komplikovaná, protože součástí PCB jsou i konektory pro světla atd. U pozdějších verzí (včetně té poslední) se změnil tento plošňák, místo dekodéru je rozhraní a v kotli připravené místo na dekodér. Dávat tam dekodér není úplně jednoduché. Mě celkem v katalogu překvapuje informace o vybavení dekodérem, protože lokomotiva je za stejnou cenu jako předchozí ÖBB verze.
radeksindy

Příspěvekod Rudolf » stř 11 led, 2012 6:53 pm

Na těch fotkách, co jsem posílal odkaz, je taky původní 375.007, ale plošňák v kotli je už nové verze. Je stejný jako je v loňské podzimní verzi ÖBB.

Rozebírání je poměrně složité ale ne neproveditelné. Hlavně se musí opatrně vyndat některé detaily na kotli. Tu verzi ÖBB jsem digitalizoval teď v neděli a právě v těch detailech se lišila od té mé původní 375.007. Je to tak na půl hodiny práce. Dával jsem tam normální dekodér (ne zvukový), ale myslím, že i na ten je tam místa dost. Na šířku tam pasuje tak akorát Lenz Gold, délku může mít větší. Reproduktor by asi šel dát do topeniště.

Co se týká nové verze ČSD s vestavěným dekodérem - doufám, že se Roco nechce zbavit starých plošňáků s vestavěným dekodérem. Chtělo by to ověřit předem, zda-li je v lokomotivě dekodér s konektorem nebo ne.
Rudolf

Příspěvekod radeksindy » stř 11 led, 2012 7:24 pm

Model na odkazu vypadá jako malosériová přestavba, nikoli originální 375.007. Nejvíce je to vidět na detailech jako tabulka revizí, která má původní velice lesklý podklad, ale okolo je černá barva jiného lesku. Další drobností je třeba mosazný kroužek na komíně (ČSD verze ho neměla) atd. Takže vnitřek může být novější.
radeksindy

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)