"RYBÁKY" EL-HO/ROCO

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: "RYBÁKY" EL-HO/ROCO

Příspěvekod mlha » ned 26 dub, 2026 8:38 am

T000.0 píše:Uvažuje se i o výrobě Daad v podobě bateriového vozu?
https://www.strojvedouciplzen.cz/index. ... enu&id=129
Já jen kvůli tomu, jestli má smysl pustit se do stavby.

Nepočítá se s tímto vozem.
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Jindřich Bek » ned 26 dub, 2026 9:53 am

Dovi píše:Tady jsou když tak první cenové nástřely 5dílných setů Rybáků.

Obě epochy jsou nastaveny shodně na 10.950,- Kč pro oba analogově-digitální (v DCC on-line volitelně osvětlené) pětidílné sety:

H0-Rybáky-ČSD_5dílné-sety_Roco_stav-2026-04-23.png

Detailní popis produktu

Verze s osvětlením včetně DCC dekodéru, možno použít i na analog.

Novinka 2026 / Model v měřítku H0 1:87.
Termín vydání léto 2026.
Bez možnosti dalších slev.

Verze s žlutými popisy, epocha IV. Sada obsahuje 5 vozů
  Be 50 54 24-20 145-5
  Be 50 54 24-22 202-2
  Be 50 54 24-22 129-7
  Be 50 54 24-22 246-9
  Dsd 50 54 93-21 170-8

Verze s bílými popisy, sada obsahuje 5 vozů
  Be 2-0344
  Ce 3-3365
  Ce 3-3369
  Ce 3-3373
  Dsd 6-6453

Je to aktuální informace z webu itvlaky.cz.

Ale je tam asi nesmysl (překlep?) v Roco číslech - uvedena jsou šestimístná čísla 260051 a 260052, přičemž Roco již několik let používá 7místnou číselnou nomenklaturu.
Pánové zkuste věcí vzít tak jak jsou. Už to tady někdo psal. ROCO "Rybáky" mají čísla ROCO a je jich vyroben omezený počet , který už je ostatně předprodán. "Rybáky" EL-H0 mají kat.čísla šestimístná jak jste si všimli. Jsou nabízeny v předprodeji v sadách po 5 vozech. A tak to prostě je. Diskuze není třeba. A jaké modely "Rybáků" budou následovat po těchto modelech? Určitě nebude služební vůz první série kterých si přál. A také bateriový vůz jak se v dalším příspěvku ptají z Plzně. Není to našich přáních ale o financích.
__

Pro info,
zkoušel jsem ještě i různé 7místné kombinace s 261 i 621 na začátku a s 051, 052, 251 a 252 na konci (inspirace 4dílným Roco setem), ale zatím nic.
Je to aktuální stav dnes dopoledne na roco.cc, čili může se časem změnit.

Ještě by mohlo být jedno vysvětlení (krom překlepu u itvlaky.cz) - že ty 5dílné sety bude obchodu dodávat ne přímo Roco, ale EL-H0, takže se u nich zavedlo 6místné označení.. (?)
Ale to už je čirá spekulace a dost divočina; nemá tedy asi moc cenu takovéto úvahy dál rozvíjet.

Nejspíš se to brzy vyjasní.
Jindřich Bek

Příspěvekod Jindřich Bek » ned 26 dub, 2026 5:55 pm

Jindřich Bek píše:
Dovi píše:Tady jsou když tak první cenové nástřely 5dílných setů Rybáků.

Obě epochy jsou nastaveny shodně na 10.950,- Kč pro oba analogově-digitální (v DCC on-line volitelně osvětlené) pětidílné sety:

H0-Rybáky-ČSD_5dílné-sety_Roco_stav-2026-04-23.png

Detailní popis produktu

Verze s osvětlením včetně DCC dekodéru, možno použít i na analog.

Novinka 2026 / Model v měřítku H0 1:87.
Termín vydání léto 2026.
Bez možnosti dalších slev.

Verze s žlutými popisy, epocha IV. Sada obsahuje 5 vozů
  Be 50 54 24-20 145-5
  Be 50 54 24-22 202-2
  Be 50 54 24-22 129-7
  Be 50 54 24-22 246-9
  Dsd 50 54 93-21 170-8

Verze s bílými popisy, sada obsahuje 5 vozů
  Be 2-0344
  Ce 3-3365
  Ce 3-3369
  Ce 3-3373
  Dsd 6-6453

Je to aktuální informace z webu itvlaky.cz.

Ale je tam asi nesmysl (překlep?) v Roco číslech - uvedena jsou šestimístná čísla 260051 a 260052, přičemž Roco již několik let používá 7místnou číselnou nomenklaturu.

__

Pro info,
zkoušel jsem ještě i různé 7místné kombinace s 261 i 621 na začátku a s 051, 052, 251 a 252 na konci (inspirace 4dílným Roco setem), ale zatím nic.
Je to aktuální stav dnes dopoledne na roco.cc, čili může se časem změnit.

Ještě by mohlo být jedno vysvětlení (krom překlepu u itvlaky.cz) - že ty 5dílné sety bude obchodu dodávat ne přímo Roco, ale EL-H0, takže se u nich zavedlo 6místné označení.. (?)
Ale to už je čirá spekulace a dost divočina; nemá tedy asi moc cenu takovéto úvahy dál rozvíjet.

Nejspíš se to brzy vyjasní.

Pánové zkuste věcí vzít tak jak jsou. Už to tady někdo psal. ROCO "Rybáky" mají čísla ROCO a je jich vyroben omezený počet , který už je ostatně předvyprodán. "Rybáky" EL-H0 mají kat. čísla šestimístná jak jste si všimli. Jsou nabízeny v předprodeji v sadách po 5 vozech. A tak to prostě je. Diskuze je zbytečná. A jaké modely "Rybáků" budou následovat po těchto modelech? Určitě nebude služební vůz první série kterých bych si přál. A také bateriový vůz jak se v dalším příspěvku ptají z Plzně. Není to o našich přáních ale o rentabilitě výroby. ROCO má totiž špatné zkušenosti s návratností nákladů na modely dvounápravových osobních vozů ex KMB Spantenwagen. Takže je na nás abychom dokázali , že záměr obohatit trh o tyto pěkné modely by správný.

__
Jindřich Bek

Příspěvekod Dovi » ned 26 dub, 2026 9:00 pm

Jindřich Bek píše:...
Dovi píše:Nejspíš se to brzy vyjasní.

Hereš, staniž se!
  - a ono už se stalo, a to brzy nastalo brzičko brzo :-)
- v dětství H0 a potom N
- teď už si jen občas hraju (nemodelařím) s H0, H0e, H0f, N a TTm, DC+DCC
Dovi

Příspěvekod fousek » pon 27 dub, 2026 11:34 am

Dovi píše:
Dovi píše:Nejspíš se to brzy vyjasní.

Hereš, staniž se!
  - a ono už se stalo, a to brzy nastalo brzičko brzo :-)

Přimlouval bych se, aby se sem psaly věcné příspěvky a ne takopvýto balast, kde ještě dotyčný cituje sám sebe.
fousek

Příspěvekod Dovi » pon 27 dub, 2026 2:32 pm

Balast,
původně odnímatelná mrtvá váha, přítěž, neužitečné zatížení,
dnes přeneseně zbytečnost, hloupost, nesmysl, věc navíc apod.

Ano, bylo to v reakci na mnohem větší, kde doprostřed citace mého textu byl vsunut text někoho jiného.

Proto jsem tady (v tomto zatím již 5stránkovém a 2týdenním rozkrývání mlžného závoje okolo Rybáků) ocitoval krátkou předpověď (naději) ze začátku minulé stránky, která se po jednom až dvou dnech splnila.
- v dětství H0 a potom N
Dovi

Příspěvekod Dovi » pon 27 dub, 2026 2:45 pm

A k tomu balastu obecně - přiznejme si, že většinu obsahu skoro jakýchkoliv diskuzí by vlastně šlo prohlásit za balast. Skutečně cenného v nich bývá jen malý zlomek z celkového objemu, ale to je normální a lidské.

Ale já Vás chápu, kolego fousku, taky bych se raději dozvěděl podstatu rovnou od pramene a na první dobrou. A ne, že si tady budeme skládat základní informace jak mozaiku z různých střípků, často si vzájemně odporujících:
- naneštěstí velký renomovaný obchod itvlaky uváděl (a zřejmě stále uvádí) 5vozové sety jako Roco 2600xx
- a tento velký obchod itvlaky taky uvádí (uváděl) tyto 5vozové sety jako limitované
- ale podle EL-HO nebo jeho mluvčích či dalších obchodníků jsou/budou limitované naopak ty tři (DC, DCC a AC) 4vozové sety Roco 62x0282
- naneštěstí na webu výrobce jsou (byla) jen kat. čísla jejich samostatných vozů, ale ne jejich 5vozových setů

A tak by se dalo pokračovat dál a dál. Takže je toho tady teď už pátá stránka a desítky a desítky různých příspěvků, jelikož bylo nutno postupně rozehnat tu informační mlhu, mj. i EL-HO neEL-HO a Roco neRoco. Naštěstí nakonec úspěšně, a třeba i díky tomu, že někteří z kolegů se znají s majiteli nově založené české firmy, mají od nich informace a podělili se tady o ně s ostatními.

Na začátku nebylo většině z nás nezasvěcených jasného skoro nic a byla zde spíš jen spousta dohadů a nejasností.
Nyní už jsme na tom - společnými silami - podstatně lépe.

__

Jinak ještě snad malé doplnění ohledně názvu té nové, v únoru 2026 založené nadějné firmy.

Není to EL-H0, s.r.o, jak jsem se nejenom já ze začátku domníval, ale EL-HO, s.r.o.
Čili foneticky ne EL-HáNula, ale EL-HáÓ

P. S.
Abych tady nepřispíval jen k "balastu", firmu EL-HO i firmu Roco jsem podpořil objednávkou dvou setů vozů (DC a DCC) seskládaných z jejich společně vyrobených Rybáků.
- v dětství H0 a potom N
Dovi

Příspěvekod Matěj » úte 28 dub, 2026 1:53 am

Příliš mnoho zbytečných keců.
Matěj

Příspěvekod Dovi » úte 28 dub, 2026 6:07 am

Dík, že ses zapojil a něčím přispěl.
Stačí zasmradit a je splněno :--)
- v dětství H0 a potom N
Dovi

Příspěvekod Kulsud » úte 28 dub, 2026 6:28 am

Když mě to přijde takové roztomilé zase. To snění, ty špekulace, dezinfo a hoaxy. Uznejte, že ty Rybáky (včetně Papoucha teda), trošku rozvířily ten náš malý rybníček plný x variant Bardotek, Brejlovců a jinak očíslovaných 555.0 a 555.1. Ale chápu, že někomu to milé nepřijde a chce jen fakta.
Kulsud

Příspěvekod Jindra Charvat » úte 28 dub, 2026 1:04 pm

Přesně tak, navíc jestli se nepletu, tak toto skvělé fórum se jmenuje DISKUZNÍ, no a tak se diskutuje, povídá a krásně sní :D.
Mám rád obsáhlejší příspěvky, kde se něco dozvím nebo nahlédnu z jiné strany pohledu a trochu mne iritují pohledy jednostranné či dokonce ... pomlouvačné. Hanobí se snadno, ale vytváří těžko :)
p.s. velmi se těším na mé AC rybáky :D
Jindra Charvat

Příspěvekod mastanec » úte 28 dub, 2026 6:40 pm

Jindra Charvat píše:Přesně tak, navíc jestli se nepletu, tak toto skvělé fórum se jmenuje DISKUZNÍ, no a tak se diskutuje, povídá a krásně sní :D.
Mám rád obsáhlejší příspěvky, kde se něco dozvím nebo nahlédnu z jiné strany pohledu a trochu mne iritují pohledy jednostranné či dokonce ... pomlouvačné. Hanobí se snadno, ale vytváří těžko :)
p.s. velmi se těším na mé AC rybáky :D

Jenže ony sáhodlouhé příspěvky jsou zavádějící a ještě se jejich autor osočuje na ostatní diskutéry že jeho zavádějící příspěvek nepřečetli dost důkladně, pak to misinfo svede na obchod ze kterého to opsal jak kdyby to bylo slovo boží, zřejmě aniž by si přečetl předchozí 3 strany protože vše co tam napsal už zde bylo řečeno a pak se uráží že jeho příspěvky někdo nazývá balastem namísto míti trochu soudnosti a ty nesmysly smazat.

Když jsem byl mladší tak starší mi často říkali že "to není o kvantitě, ale o kvalitě".
ČSD EP 3-4, H0, Digi, blog: http://goo.gl/KMybUF
mastanec

Příspěvekod mastanec » úte 28 dub, 2026 6:42 pm

Dovi píše:Dík, že ses zapojil a něčím přispěl.
Stačí zasmradit a je splněno :--)

Just more ballast mate. Quality, not quantity...
ČSD EP 3-4, H0, Digi, blog: http://goo.gl/KMybUF
mastanec

Příspěvekod Dovi » úte 28 dub, 2026 8:41 pm

Just more ballast mate.

I'll think about it buddy.

A díky za nakopnutí /nemyslím to ironicky/.
Své výhody má i jen občas nakouknout a pasivně sosat.
Bez práce, bez rizika zbytečných třenic, a bere to sakra míň času.

EDIT (DOPLNĚNÍ) ve středu dopoledne 29. 4. 2026

Prošel jsem celou diskuzi a omlouvám se Janu Ryvolovi - nevšiml jsem si tehdy, že jeho upřesňující dotaz je jeho vůbec první příspěvek zde na fóru..

Kdybych si toho všiml, tak bych mu BEZ PROBLÉMU věnoval ještě další čas a to porovnání čísel vozů v 5dílných setech bych KLIDNĚ udělal za něho a za ostatní zájemce o 5vozové sety a konstatoval, že to souhlasí s oznámenými čísly vozů EL-HO.

Na zavádějící rozpor (šestimístné označení "Roco") v oficiálním oznámení obchodu itvlaky*) jsem upozornil ne až ex post, kdy je každý po bitvě generálem, ale bezprostředně už hned v tom prvním obsáhlém příspěvku.

Hlavně jsem v něm ale přispěl informací o již aktuální 'dostupnosti' a oficiálně vyvěšených cenách 5dílných digitálních setů.

Rovněž tak jsem si zde potom ještě dovolil informovat (ve druhém obsáhlejším příspěvku) kolegy modeláře o oficiálním (ne soukromém) čerstvém emailu z itvlaky ohledně situace okolo Rybáků a o právě od toho dne nově nabízených, nyní již i analogových 5dílných setech - opět včetně jejich dostupnosti a nastavených cenách.

Tím se v tomto vlákně loučím
a zároveň se už preventivně omlouvám za další jistě sáhodlouhý příspěvek a balast.

__

*)
Pan Dalecký to má ve svém obchodu ambmodely.cz uvedeno správně, ne jako sety Roco 26xxxx, ale jako sety EL-HO 26xxxx.
Občas se tam sice na webu v názvu té nové firmy ještě střídá 0 s 0 (nula s Ó), ale to je drobnost, která se časem usadí. Ono to nás hánulkáře láká psát tam skoro automaticky tu nulu :--)
- v dětství H0 a potom N
Dovi

Předchozí

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)