Moderátor: Michal Dalecký
juroH0 píše:Ešte by som skúsil posunúť zotrvačník ďalej od ložiška, aby tam vznikla malá medzera, na foto to vyzerá, že sa oň trie.
Aleson píše:Taky už jsem tyto motory "vygooglil". Ze dvou typů v odkazech výše bych se jednoznačně klonil k motorům Mabuchi, protože jednak s motory tohoto výrobce mám výborné zkušenosti z minulosti, jednak mají výměnné uhlíky, šikmou kotvu .... Jen nedovedu pochopit, proč třeba právě takový motor nepoužilo Roco do svých modelů. Rozhodně by to nezvýšilo cenu a v porovnání s tím zmetkem, který je v modelech nyní, by to bylo o třídu výš....
radula63 píše:shodan píše:jak je to ted s dostupnosti motoru Mashima? nebo uz se nevyrabi?
Motory značky Mashima se už nevyrábí několik let. Byla to malá firmička v Japonsku. Po smrti majitele musel stát nějakou dobu držet výrobu a pak firmu uzavřel, když se nenašel nikdo, kdo by výrobu převzal (podle tamnějších zákonů - píšu co si pamatuju, že se před lety psalo). Jen ještě nějakou dobu motorky na trhu byly (doprodávání zásob), ale už se nevyráběly nové. Dnes sehnat motory Mashima je už skoro nadlidský výkon. Proto výrobci modelů museli od těchto motorů ustoupit a hledat náhrady. I Tillig několik let už tyto motory nepoužívá.
vvitty píše:No, vymenne uhliky maji no... akorat ze ty drzaky uhliku jsou zalisovane a nahradni uhliky stoji vic nez cely motorek, takze asi tak.
Pavel 152 píše:A ještě by mě zajímal názor z dřívějška, že motory se šikmou kotvou nejsou vhodné pro digitalizaci.
A2C píše: 21 říj, 2015Aleson píše:"V první řadě je potřeba říct, že motor je pouze třípólový, což jsem u modelu této cenové kategorie vcelku očekával. "
Prosím?! V modely za 180€ očakávaš 3 pólový motor? Tak prepáč ale 3 pólový motor tu nemá čo hľadať, už aj v Čmeliakovi a Ragulinovy od Pika je motor 5-pólový! Tu má byť 5-pólový motor a žiadne kecy okolo, naviac s rovnou kotvou, ani si nedali námahu aby to akože dobre jazdilo s šikmou kotvou ako to výrobcovia bežne robia. Jedna veľká hanba pre MTB je tento model!
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků