Zamračená v H0 od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Zamračená v H0 od MTB

Příspěvekod t6791225 » ned 14 říj, 2012 1:35 pm

...souhlas, ale M262 je také nutná :lol:
ČSD III./IV. epocha (1956-1975)
t6791225

Příspěvekod George V. » ned 14 říj, 2012 4:33 pm

Tak, tak. Souhlasím.

Do toho ještě přijdou malé hektory od PMT, Baiky od Šikulů a kdoví, jestli se Roco nerozhoupe k T 478.4 ČSD.

Po shlédnutí fotek z Lipska jsem stornoval bardotky od Roco, takže momentálně 2:0 ve prospěch MTB :mrgreen: . Výhledově zvažuju ještě verzi 749. Ale ještě nevím jakou. Jako patriot bych chtěl 234, ale III. serie na sloupcích se dvěma vzduchojemy by taky nebyla marná...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Sukafon » ned 14 říj, 2012 5:11 pm

George V. píše:Tak, tak. Souhlasím.

Do toho ještě přijdou malé hektory od PMT, Baiky od Šikulů a kdoví, jestli se Roco nerozhoupe k T 478.4 ČSD.

Po shlédnutí fotek z Lipska jsem stornoval bardotky od Roco, takže momentálně 2:0 ve prospěch MTB :mrgreen: . Výhledově zvažuju ještě verzi 749. Ale ještě nevím jakou. Jako patriot bych chtěl 234, ale III. serie na sloupcích se dvěma vzduchojemy by taky nebyla marná...

Čím Vás bardotka od Roca tolik zklamala?
Sukafon

Příspěvekod George V. » ned 14 říj, 2012 5:35 pm

Ta bočnice vypadá divně. A akvárka místo okýnek. Navíc, jak už jsem zmiňoval v patřičném vlákně, špatný nátěr T478.1010. Není vyloučeno, až uvidím definitivní seriovou verzi, že ji vezmu, ale zatím.... :|
George V.

Příspěvekod Sukafon » ned 14 říj, 2012 5:59 pm

Já se lekl, že tam je nějaký větší kiks, kterého jsem si nevšiml. Tyto mouchy má, ale ten předek lokomotivy se jim fakt povedl. Já vezmu modely od obou výrobců, ale mnohem více od MTB, protože ROCO leniví a ze začátku těch verzí bardotek do světa moc nevypustí.
Sukafon

Příspěvekod Hanysek » ned 14 říj, 2012 6:12 pm

Do tohoto vlákna to sice nepatří, ale předek jim spíše nějak utekl, ne?
Stačí porovnat fotku níže (pozorně se dívejte na zelenou svislici :!: ) s dostupnými fotografiemi Zamračené od Roca. Já vím, je to jenom pár centimetrů... :D
http://www.q3.cz/view.php?filename=76Skutecnost.jpg
Hanysek

Příspěvekod t6791225 » ned 14 říj, 2012 7:38 pm

Asi máte pravdu, podle té fotky to vypadá, že by hrana budky měla být v jedné rovině se skosením na rámu. Což na plat... Ale i přes tento nedostatek se mi model Roco líbí a koupím si jej (alespoň podle fotek mi dílenským zpracováním přiadá lepší). U roca jsou mnohem lépe provedeny masky, naftová nádrž, pluh, nechybí zde ani stupačka pro posunovače..., u MTB jsou zase super závěsky. Před modelaří tedy bude stát nelehký úkol, který model si pořídí. Nejlepší asi bude mít oba modely doma :lol:
Já ještě přidávám pro úplnost fotku skutečné loko z I. série:
Přílohy
DSC_2383.jpg
T478.1008
t6791225

Příspěvekod Sukafon » ned 14 říj, 2012 7:43 pm

Milý kolego Hanýsku, na váš komentář s ironickým dodatkem odpovídám třemi fotografiemi, kterými dokládám, co jsem myslel tím povedeným předkem u Roca. Vaše svislice ukazuje odchylku modelu od reálu, ale na fotografii modelu s "mou :)" svislicí, kterou najdete v odkazu na album na rajčeti, je jasně vidět, že ta odchylka není tak markantní. No a to povedené ukazují další 2 fotografie v albu. Na fotce s vaší svislicí jsem zeleně vyznačil úhly prsou, které Roco trefilo. Pak jsem tam červeně zakroužkoval pluh, který se jim také povedl. A nakonec v posledním červeném kroužku kolem konce střechy kabiny jsou 2 čáry. První zleva ukazuje, kde začíná střecha po křivce klesat a druhá čára ukazuje na bod střechy, od kterého již střecha šikmo padá dolů. Toto Roco také provedlo správně. A na poslední fotečce bardotky zepředu jsem zakroužkoval část střechy kabiny strojvedoucího, která je také tvarově správná. Jak jsem psal již dříve, Některé části modelu se mnohem lépe povedly Rocu a naopak jiné zase MTB. Sečteno a podtrženo = Roco vs. MTB nerozhodný stav. Toto srovnání uvádím jen proto, aby můj komentář nevypadal jako protěžování modelu od Roca, jen panu Hanýskovi vysvětluji to, co on záměrně nechtěl v mém předchozím komentáři pochopit.

http://ivymike.rajce.idnes.cz/bardotka
Sukafon

Příspěvekod Hanysek » ned 14 říj, 2012 8:12 pm

Podle této fotky mi prostě Roco přijde dost mimo (Zamračená s push-upkou, ale rýha mezi jejími ňadry je hodně nevýrazná :) ). Souhlasím pouze s tou střechou nad stanovištěm strojvedoucího. Ale jak jsem již jednou psal, sto lidí, sto chutí (je to pouze můj názor, příště snad Barči domaluju tykadla :D).
Obrázek
Hanysek

Příspěvekod Sukafon » ned 14 říj, 2012 8:22 pm

Ta nevýrazná rýha bude nejspíš fotkou a bílou barvou modelu. Na fotkách nakloněné bardotky v e-shopu je v pohledu zespodu vidět, že prsíčka jsou do šípu a že tam rýha asi bude.
Sukafon

Příspěvekod t6791225 » ned 14 říj, 2012 8:23 pm

Pokud se do toho mohu také vložit... Tak mě připadá, že je to do značné míry ovlivněno také povrchovou barvou, přeci jen ta bílá při fotografování vypaluje mnohem více než ta červená a tím pádem přelom není vidět. Také jsem se nad tímto zastavi, ale nakonec jsem došel k závěru, že když to na této fotce (viz níže) je do tvaru šípu, tak proč by čelo nemělo být lomené?
2769.jpg
t6791225

Příspěvekod t6791225 » ned 14 říj, 2012 8:24 pm

Tak kolega byl rychlejší :D
t6791225

Příspěvekod George V. » pon 15 říj, 2012 5:33 am

Za mne - "nedokonalost" čela a kabiny modelu MTB u mne není tak závažného charakteru jako provedení bočnice u Roco, kde mám pochybnost o správné výšce "lemu" střechy, z čehož vyplývá velká plocha nad oknem, které je nepřirozeně široké a navíc bídně zasklené. Toto je i z dálky poměrně dobře patrné... Co vyzdvihuji u Roco je dokonalé provedení masek podvozků (kdyby na tomto chtěli u MTB zapracovat, vůbec bych se nezlobil; co se zkousne u TT, u H0 být tak dobré nemusí...), pluhy, no a stupačka pro posunovače je už jen třešnička na dortu...
George V.

Příspěvekod Sukafon » pon 15 říj, 2012 7:52 am

Ano je to tak. Lem střechy by měl sahat více dolů a okna by měla být vyšší, proto je tam ta mezera mezi lemem střechy a vrškem oken. I spodek oken strojovny by měl být více níže od spodku okna kabiny. Ale čert to vem, beru od obou výrobců, protože nelze jinak. :) Chybky zamrzí, ale když si vzpomenu, jak jsem před mnoha lety slintal nad brejlovcem od ČS Trainu, tak si dnešní časy velmi pochvaluji. :)
Sukafon

Příspěvekod George V. » pon 15 říj, 2012 8:03 am

...tak jestli zapracují na nátěru a dotáhnou boční oranžovou až těsně pod okna a střechu natřou až k lemu, tak 1010 od Roco vezmu taky. Ale jen tuhle jednu :) .
George V.

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)