Moderátor: Michal Dalecký
mikinko píše:......
Celkom nechapem, ako mozes davat do suvisu jazdne vlastnosti a kvalitu Cmeliaka PIKO a bardotky MTB. Nam zatial vsetky cmeliaky jazdia na kolajisku OK, aj ked je jasne, ze zatial toho vela najazdeneho nemaju.
TTmili píše:mikinko píše:......
Celkom nechapem, ako mozes davat do suvisu jazdne vlastnosti a kvalitu Cmeliaka PIKO a bardotky MTB. Nam zatial vsetky cmeliaky jazdia na kolajisku OK, aj ked je jasne, ze zatial toho vela najazdeneho nemaju.
No srovnávat Piko Hobby a MTB je poměrně na místě. Koncepce pojezdu je téměř shodná, až na jednu vyjímku. MTB nenechalo v pojezdu takřka žádné vůle, což mimo jiné vytváří i vcelku velký odpor převodovek.
Nadruhou stranu Piko už pochopilo, že tahle koncepce není pro klasické uživatele nejvhodnější, a tak ve svém programu Expert (v TT stále Hobby) používají určité důležité díly kovové.
Proto si myslím, že došlo k tomuhle srovnání.
shodan píše: PIKO cmelak ale neni HOBBY ale EXPERT... v podani PIKO ale rozhodne to neni HOBBY
George V. píše:shodan píše: PIKO cmelak ale neni HOBBY ale EXPERT... v podani PIKO ale rozhodne to neni HOBBY
...co do konstrukce pojezdu se Expert od Hobby liší jenom tím, že má kovové osy dvojkolí. Ostatní je stejné. A srovnání s MTB je maximálně na místě. Plastové osy hovoří za vše....
radeksindy píše:Úprimne Nemci bojkotujú Roco tak my by sme mohli MTB nech sme in
Nevím kde se berou podobné nesmyly. Kdo bojkotuje ROCO? Samozřejmě, že zdražení je pro kupující nepříjemné, ale ROCO so ho může dovolit. Většina modelů mizí z pultů bez problémů. Rakušáci mrmlají zřetelně víc, ale modely ÖBB se prodávají slušně.
Navíc názor některých, že je to hrozně dráhé, je jenom neznalost prostředí a modelů. V oblasti parních lokomotiv je rozhodně levnější než Märklin, Trix, BRAWA i Fleichmann. Všechny ostatní firmy vyrábějící parní lokomotivy jsou na stejné úrovni, občas taky překvapí směrem nahoru, například nová P8 od Oskara stojí 330Euro. Ze srovnání čmeláků PIKO a ROCO nelze podobné věci vůbec odvozovat. Část lidí na čmeláka ROCO naopak čeká, protože s konstrukcí PIKO nějak nesouznějí. O bardotce MTB (albín) jsem přestal uvažovat v okmažiku, kdy jsem viděl rozebraný poddvozek
FloP píše:...mohu potvrdit, pár modelů jsem si také zakoupil na německých e-shopech a konkrétně modely Brejlovců Roco měly identické chyby jako modely dodané do CZ... (evidentně a stále opakovaná systémová chyba výstupní kontroly v Číně...) - i nádrže Brejlovců jsou instalovány na modelech "limitovaných" Bardotek pořízených v DEModely Tillig a Brawa, které jsem koupil v DE a CZ jsou "kvalitou" zcela identické
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Ivan a 1 návštěvník