Novinky H0 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2014

Příspěvekod George V. » stř 02 dub, 2014 12:02 pm

Ve srovnání s bardotkou MTB pro čmeláka od Piko hovoří asi tak poloviční hmotnost, ale nějaký extra zázrak, co se týká životnosti pojezdu, stejně nelze do budoucna očekávat...Hračkový motorek, atd...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod mlha » stř 02 dub, 2014 2:58 pm

Když srovnám dvě mašiny od Roco,sergeje a čmeláka,kde je rozdíl v ceně?Ještě loni se sergej dal koupit v analogu za cca 4000 tisíce,proč nárůst 1800 Kč v ceně modelu?Pojezdy by měly být shodné převody,jenom trochu jinak odlitý rám a samozdřejmě kapota.
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod George V. » stř 02 dub, 2014 3:09 pm

...a co takhle počet dílů a pracnost výroby? Srovnej obdobné - Bardotka a Kocour od MTB...

Podívej se třeba na toto:

http://www.roco.cc/en/product/178927-0- ... ducts.html

...o kolik je náročnější na výrobu než Sergej?

A taky ještě vezmi v potaz, v kolika mutacích a v jak velkých sériích se dá vyrobit sergej a v kolika čmelák...
A jen tak mimochodem, ještě loni stál sergej 194Eur (tedy jen o 5Eur méně, než dnes čmelák..). Že bylo Euro za jiný prachy je věc druhá :) .
George V.

Příspěvekod TTmili » stř 02 dub, 2014 4:16 pm

mikinko píše:......

Celkom nechapem, ako mozes davat do suvisu jazdne vlastnosti a kvalitu Cmeliaka PIKO a bardotky MTB. Nam zatial vsetky cmeliaky jazdia na kolajisku OK, aj ked je jasne, ze zatial toho vela najazdeneho nemaju.

No srovnávat Piko Hobby a MTB je poměrně na místě. Koncepce pojezdu je téměř shodná, až na jednu vyjímku. MTB nenechalo v pojezdu takřka žádné vůle, což mimo jiné vytváří i vcelku velký odpor převodovek.
Nadruhou stranu Piko už pochopilo, že tahle koncepce není pro klasické uživatele nejvhodnější, a tak ve svém programu Expert (v TT stále Hobby) používají určité důležité díly kovové.

Proto si myslím, že došlo k tomuhle srovnání.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod shodan » stř 02 dub, 2014 5:05 pm

TTmili píše:
mikinko píše:......

Celkom nechapem, ako mozes davat do suvisu jazdne vlastnosti a kvalitu Cmeliaka PIKO a bardotky MTB. Nam zatial vsetky cmeliaky jazdia na kolajisku OK, aj ked je jasne, ze zatial toho vela najazdeneho nemaju.

No srovnávat Piko Hobby a MTB je poměrně na místě. Koncepce pojezdu je téměř shodná, až na jednu vyjímku. MTB nenechalo v pojezdu takřka žádné vůle, což mimo jiné vytváří i vcelku velký odpor převodovek.
Nadruhou stranu Piko už pochopilo, že tahle koncepce není pro klasické uživatele nejvhodnější, a tak ve svém programu Expert (v TT stále Hobby) používají určité důležité díly kovové.

Proto si myslím, že došlo k tomuhle srovnání.

PIKO cmelak ale neni HOBBY ale EXPERT... v podani PIKO ale rozhodne to neni HOBBY
shodan

Příspěvekod shodan » stř 02 dub, 2014 5:12 pm

spise by melo zareagovat MTB a snizit ceny o 10% :mrgreen: :mrgreen: proste PIKO a MTB a ostatni CZ proti ROCO... :twisted:
shodan

Příspěvekod A2C » stř 02 dub, 2014 7:28 pm

MTB by malo znížiť cenu na úroveň Piko za tú ich "kvalitu" prístup k reklamáciam a dostupnostni náhradných dielov.
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod A2C » stř 02 dub, 2014 9:38 pm

vzhľadom k nákladom je to myslím nemožné, ale minimálne za cenu nákladov by sa týchto nepodarkov mohli zbaviť, avšak nie ak im to niekto bezducho bude kupovať za tie nehorázne peniaze.
Úprimne Nemci bojkotujú Roco tak my by sme mohli MTB nech sme in :D
Som rád že som nešiel do MTB Bardotky ale pekne si vzal Roco, pri tých problémoch čo s nimi je by som chytal neustále nervy.
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod George V. » čtv 03 dub, 2014 3:59 am

shodan píše: PIKO cmelak ale neni HOBBY ale EXPERT... v podani PIKO ale rozhodne to neni HOBBY

...co do konstrukce pojezdu se Expert od Hobby liší jenom tím, že má kovové osy dvojkolí. Ostatní je stejné :wink: . A srovnání s MTB je maximálně na místě. Plastové osy hovoří za vše.... :mrgreen:
George V.

Příspěvekod radeksindy » čtv 03 dub, 2014 6:22 am

Úprimne Nemci bojkotujú Roco tak my by sme mohli MTB nech sme in

Nevím kde se berou podobné nesmyly. Kdo bojkotuje ROCO? Samozřejmě, že zdražení je pro kupující nepříjemné, ale ROCO so ho může dovolit. Většina modelů mizí z pultů bez problémů. Rakušáci mrmlají zřetelně víc, ale modely ÖBB se prodávají slušně.
Navíc názor některých, že je to hrozně dráhé, je jenom neznalost prostředí a modelů. V oblasti parních lokomotiv je rozhodně levnější než Märklin, Trix, BRAWA i Fleichmann. Všechny ostatní firmy vyrábějící parní lokomotivy jsou na stejné úrovni, občas taky překvapí směrem nahoru, například nová P8 od Oskara stojí 330Euro. Ze srovnání čmeláků PIKO a ROCO nelze podobné věci vůbec odvozovat. Část lidí na čmeláka ROCO naopak čeká, protože s konstrukcí PIKO nějak nesouznějí. O bardotce MTB (albín) jsem přestal uvažovat v okmažiku, kdy jsem viděl rozebraný poddvozek :-)
radeksindy

Příspěvekod shodan » čtv 03 dub, 2014 7:08 am

George V. píše:
shodan píše: PIKO cmelak ale neni HOBBY ale EXPERT... v podani PIKO ale rozhodne to neni HOBBY

...co do konstrukce pojezdu se Expert od Hobby liší jenom tím, že má kovové osy dvojkolí. Ostatní je stejné :wink: . A srovnání s MTB je maximálně na místě. Plastové osy hovoří za vše.... :mrgreen:

já jsem snad řekl.... :mrgreen: :mrgreen: ne ale i provedeni detailu je jine... ale to je jedno... cizi výrobce dela podle predlohy jako ostatni, ale domaci krom predlohy jeste muzou naslouchat zakaznikum na jejich pozadavky (rady) a to se nedeje /MTB/ pluhy, zabradli na kocourech je jako z kinder vajicka
shodan

Příspěvekod shodan » čtv 03 dub, 2014 7:30 am

radeksindy píše:Úprimne Nemci bojkotujú Roco tak my by sme mohli MTB nech sme in

Nevím kde se berou podobné nesmyly. Kdo bojkotuje ROCO? Samozřejmě, že zdražení je pro kupující nepříjemné, ale ROCO so ho může dovolit. Většina modelů mizí z pultů bez problémů. Rakušáci mrmlají zřetelně víc, ale modely ÖBB se prodávají slušně.
Navíc názor některých, že je to hrozně dráhé, je jenom neznalost prostředí a modelů. V oblasti parních lokomotiv je rozhodně levnější než Märklin, Trix, BRAWA i Fleichmann. Všechny ostatní firmy vyrábějící parní lokomotivy jsou na stejné úrovni, občas taky překvapí směrem nahoru, například nová P8 od Oskara stojí 330Euro. Ze srovnání čmeláků PIKO a ROCO nelze podobné věci vůbec odvozovat. Část lidí na čmeláka ROCO naopak čeká, protože s konstrukcí PIKO nějak nesouznějí. O bardotce MTB (albín) jsem přestal uvažovat v okmažiku, kdy jsem viděl rozebraný poddvozek :-)

Drahe to je o tom zadna... nevim proc by si ho ROCO mohlo dovolit... posledni dobou je to u ROCO kvantita misto kvality
shodan

Příspěvekod radeksindy » čtv 03 dub, 2014 12:16 pm

Pánové zkuste někdy koupit nějaké modely v Něměcku přímo, nejen Roco, klidně i totožné, co se prodávají i u nás

A co bych měl zjistit? Kupuju 95% svých modelů v Rakousku a Německu, ale to má jiné důvody než kvalitu. Žádný rodíl nevidím.
radeksindy

Příspěvekod FloP » čtv 03 dub, 2014 12:55 pm

...mohu potvrdit, pár modelů jsem si také zakoupil na německých e-shopech a konkrétně modely Brejlovců Roco měly identické chyby jako modely dodané do CZ... (evidentně a stále opakovaná systémová chyba výstupní kontroly v Číně...) - i nádrže Brejlovců jsou instalovány na modelech "limitovaných" Bardotek pořízených v DE :roll: Modely Tillig a Brawa, které jsem koupil v DE a CZ jsou "kvalitou" zcela identické :shock:
FloP

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 03 dub, 2014 3:25 pm

FloP píše:...mohu potvrdit, pár modelů jsem si také zakoupil na německých e-shopech a konkrétně modely Brejlovců Roco měly identické chyby jako modely dodané do CZ... (evidentně a stále opakovaná systémová chyba výstupní kontroly v Číně...) - i nádrže Brejlovců jsou instalovány na modelech "limitovaných" Bardotek pořízených v DE :roll: Modely Tillig a Brawa, které jsem koupil v DE a CZ jsou "kvalitou" zcela identické :shock:

Potvrzuju - jediný u čeho je rozdíl je "stará" evropská roco produkce a ta čínská.
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)