od Barbucha » stř 02 dub, 2014 10:34 am
Mně taky nějak není jasné, co je tak zlodějského na cenách Roco. Když si hodím na hromadu dieselové lokomotivy různých výrobců, tak se Roco vejde do běžného průměru. Hobby program moc výrobců nemá, takže bych jej do srovnání nedával. Podle Petrovy teorie by firma Brawa musela být dávno v konkursu, protože jejich lokomotivy jsou v průměru o 50% - 100% dražší než konkurence (o vagonech nemluvě). Na domácí popojíždění bude PIKO asi OK, ale nevěřím, že vydrží zátěž na velkých kolejištích.
Přečtěte si komentář pana Wimmer ze Žďáru: "Jinak nás nemile překvapilo, že jsme zadřeli po roce a něco používání tři mašiny - Bardotky. Byly všechny od MTB a měly naježděno oproti ostatním pakatel motohodin. Docela nás to překvapilo, když za celou dobu provozu neodešel žádný jiný stroj a to jsem jich ještě velkou část přinesl z kolejiště na půdě". Takže o životnosti hobby modelů si já nedělám iluze. Nevěřím, že by něco takového Roco položilo a že by si lokomotivy nenašly kupce.
Já mám rád třeba Brawu a staré Liliputí páry. Ekonomicky si to zdůvodnit neumím.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.