George V. píše:Ad A2C: Potom nechápu, proč Piko udělalo zas S499.1. Navíc s podivným depem Brno-Maloměřice. Měl jsem vždycky za to, že všechny jedničky šly do Bratislavy.
Stačí si dohľadať info o laminátkach a nebude na tom nič podivné

Moderátor: Michal Dalecký
George V. píše:Ad A2C: Potom nechápu, proč Piko udělalo zas S499.1. Navíc s podivným depem Brno-Maloměřice. Měl jsem vždycky za to, že všechny jedničky šly do Bratislavy.
vlado.s píše:George V. píše:Ad A2C: Potom nechápu, proč Piko udělalo zas S499.1. Navíc s podivným depem Brno-Maloměřice. Měl jsem vždycky za to, že všechny jedničky šly do Bratislavy.
George V. píše:vlado.s píše:George V. píše:Ad A2C: Potom nechápu, proč Piko udělalo zas S499.1. Navíc s podivným depem Brno-Maloměřice. Měl jsem vždycky za to, že všechny jedničky šly do Bratislavy.
Výživný článek je tady:
https://www.railpage.net/rychlikove-laminatky-radu-s-499-1-20-rokov-od-zaniknutia-tohto-radu/
....do Brna dodané z výroby. Otázka je v jakém laku. Předpokládám, že v polomáčeném asi ještě ne. Po roce 1978 přesun všech jedniček do Bratislavy, ovšem zkratkou přes České Budějovice, kam byla předmětná S499.1019 přesunutá v roce 1976 mezi prvními. ... Je otázka, jestli v tomto laku vůbec pod Brnem jezdila.
Důvodem výroby řady S499.1 Pikem bylo zřejmě to zábradlíčko nad kabinou, které vypadá modelářsky efektněji. Mohli tedy aspoň zvolit předlohu po rekonstrukci a přeznačení na S499.0 nebo nějaký stroj s číslem vyšším než 070 (ad A2C)...
P.S. Jako Cargo udělali 106 a ne 139, která jako jediná bývalá jednička v ČR zůstala...
Mcx píše:Barva je ok pro dodání vozu, ale co je super, že celé provedení je o několik levelů lepší než vše předchozí - okna, jejich rámy, spodek - brzda, přestavovače, čelo vozu - světla, návalky, vnitřní stěny oddílů.......... je to parádní, konečně pořádný vagon.
Mcx píše:Barva je ok pro dodání vozu, ale co je super, že celé provedení je o několik levelů lepší než vše předchozí - okna, jejich rámy, spodek - brzda, přestavovače, čelo vozu - světla, návalky, vnitřní stěny oddílů.......... je to parádní, konečně pořádný vagon.
Michal Dalecký píše:Lehátko bude v setu Vindobona. Alespoň to tak podle obrázku vypadá.
Michal Dalecký píše:Lehátko bude v setu Vindobona. Alespoň to tak podle obrázku vypadá.
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků