Moderátor: Michal Dalecký
pavmar píše:Nepochopim ze vas tak drazdi cena albika na bazaru. Tuhle tam byl T478.4 celocerveny analog za 11tis... to byl kazdej v klidu kupoval jsem ho novy za 3800kc pred 10lety ... no tohle je drazdive vice
Kulsud píše:Tohle jsou tak zbytečné diskuse mimo téma. To se přeci děje s každým zbožím. Vadí vám, když se spekuluje s nemovitostmi, se starožitnostmi, s obrazy nebo sběratelskými předměty? Prostě to někdo zkusí. A co jako? Když to někdo moc chce a koupí, tak win win. Už jsem psal, že když jsem rozprodával set se Sergejem, protože jsem chtěl zadara Z21, dostal jsem několik hanlivých anonymů, co jsem za dobytka. A set byl pryč do dvou dnů a centrála mi zůstala. Není to žádný podvod. Nikdo to nikomu nenutí. Neprodává fejk. Netlačí důchodcům předražený hrnce. Když mi nějaký trouba dá za Albatrosa těch 19, tak mu ho nadělím pod stromeček a na jaře si ho koupím znovu.
vvitty píše:Prekupnikum ten predpokladany zisk nejvic srazil Trix promptnim ohlasenim o tom ze bude dalsi serie. Nebyt toho tak ta "pevna cena" nezacina jednickou ale dvojkou. Nema smysl se nad tim rozcilovat, kdo specha a chce masinu na zimni sezonu tak si rad priplati, kdo nespecha tak si ji koupi levneji na jare.
vvitty píše:Prekupnikum ten predpokladany zisk nejvic srazil Trix promptnim ohlasenim o tom ze bude dalsi serie. Nebyt toho tak ta "pevna cena" nezacina jednickou ale dvojkou. Nema smysl se nad tim rozcilovat, kdo specha a chce masinu na zimni sezonu tak si rad priplati, kdo nespecha tak si ji koupi levneji na jare.
M&T píše:No, pokiaľ je AC verzia kdesi na skladoch a DC je preč, je pre výrobcu asi ten najmenší problém upraviť AC na DC a predať tak všetko ...
A k výrobe všeobecne ... albík určite bude, a určite nie len budúci rok ... výrobca by bol hlupák, keby tú investíciu do projektovania, kreslenia, výroby foriem a pracovných pomôcok na montáž , ... nezúžitkoval v podobe ďalších sérií.
Matěj píše:Myslím, že reálná cena, vzhledek k cenám srovnatelných parních lokomotiv, přesahuje 20 000,-. Pokud je to pravda že AC verze (zejména pro němce) se neprodávají a DCC verzí (zejména pro nás) je silný nedostatek, tak to svědčí o velké marketingové chybě u Trixu. Přecenění západního a podcenění našeho trhu.
Dusan píše:V dnešní době se hodně těžko plánuje úplně ve všem, to je ale známá věc. V roli výrobce, ponaučen z prbní serie, bych nechal německý trh němcům a čechům bych udělal, jak tu zmiňujete právě tu echt ČSD verzi za těch 2Otis.+, stejně by se prodala. A pak by se na MB tyto první prodávali "ve velkém" za původní nákupky a nakonec by byli spokojeni všichni.
A2C píše:M&T píše:No, pokiaľ je AC verzia kdesi na skladoch a DC je preč, je pre výrobcu asi ten najmenší problém upraviť AC na DC a predať tak všetko ...
A k výrobe všeobecne ... albík určite bude, a určite nie len budúci rok ... výrobca by bol hlupák, keby tú investíciu do projektovania, kreslenia, výroby foriem a pracovných pomôcok na montáž , ... nezúžitkoval v podobe ďalších sérií.
Presne tak, zužitkuje všetko. Tak sa môžeme tešiť aj na 556.0
A k tým predajom na MB, podobne ma to štve, ale biznis je biznis.
Aj keď sa priznám, že som už zvažoval pridať extra výhodnú ponuku pre všetkých mentálne znevýhodnených ktorý nevydržia čakať do mája 2023 a ponúkol toho svojho na predaj za 4999,99€
Akciovka... len jeden kus dostupný![]()
Faktom, ale je, že zrejme veľa z tých pacientov čo to kupujú nemajú potuchy, že ďalšia verzia príde už v máji.
Možno by bolo vhodné spraviť osvetu.
Nech si nabudúce páni špekulanti rozmyslia takéto drancovanie aby sa na ostatných nedostalo a zarobili si pár šušňov v Jude style...
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků