498.104 ČSD v H0 TRIX/MÄRKLIN

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: 498.104 ČSD v H0 TRIX/MÄRKLIN

Příspěvekod pavmar » pon 12 pro, 2022 10:42 am

Nepochopim ze vas tak drazdi cena albika na bazaru. Tuhle tam byl T478.4 celocerveny analog za 11tis... to byl kazdej v klidu kupoval jsem ho novy za 3800kc pred 10lety ... no tohle je drazdive vice
H0
Moduly a kolejiště
Epocha IV-V
DCC MINIBOX
pavmar

Příspěvekod mastanec » pon 12 pro, 2022 11:24 am

pavmar píše:Nepochopim ze vas tak drazdi cena albika na bazaru. Tuhle tam byl T478.4 celocerveny analog za 11tis... to byl kazdej v klidu kupoval jsem ho novy za 3800kc pred 10lety ... no tohle je drazdive vice

Ty brejle a roco barci za 11k jsem tam videl, toto je vsak diskuze o 498.1.
Vseobecne me drazdi ti prekupnici a lidi co jim to toleruji a koupi. Konec OT
ČSD EP 3-4, H0, Digi, blog: http://goo.gl/KMybUF
mastanec

Příspěvekod Kulsud » pon 12 pro, 2022 12:10 pm

Tohle jsou tak zbytečné diskuse mimo téma. To se přeci děje s každým zbožím. Vadí vám, když se spekuluje s nemovitostmi, se starožitnostmi, s obrazy nebo sběratelskými předměty? Prostě to někdo zkusí. A co jako? Když to někdo moc chce a koupí, tak win win. Už jsem psal, že když jsem rozprodával set se Sergejem, protože jsem chtěl zadara Z21, dostal jsem několik hanlivých anonymů, co jsem za dobytka. A set byl pryč do dvou dnů a centrála mi zůstala. Není to žádný podvod. Nikdo to nikomu nenutí. Neprodává fejk. Netlačí důchodcům předražený hrnce. Když mi nějaký trouba dá za Albatrosa těch 19, tak mu ho nadělím pod stromeček a na jaře si ho koupím znovu.
Kulsud

Příspěvekod pavmar » pon 12 pro, 2022 1:11 pm

Kulsud píše:Tohle jsou tak zbytečné diskuse mimo téma. To se přeci děje s každým zbožím. Vadí vám, když se spekuluje s nemovitostmi, se starožitnostmi, s obrazy nebo sběratelskými předměty? Prostě to někdo zkusí. A co jako? Když to někdo moc chce a koupí, tak win win. Už jsem psal, že když jsem rozprodával set se Sergejem, protože jsem chtěl zadara Z21, dostal jsem několik hanlivých anonymů, co jsem za dobytka. A set byl pryč do dvou dnů a centrála mi zůstala. Není to žádný podvod. Nikdo to nikomu nenutí. Neprodává fejk. Netlačí důchodcům předražený hrnce. Když mi nějaký trouba dá za Albatrosa těch 19, tak mu ho nadělím pod stromeček a na jaře si ho koupím znovu.

Naprosto souhlasim.... ja tech anonymu dostaal nekolik kdyz jsem druheho prodaval za 16900kc ze si ho muzou koupit v nemecku za xy... ale nikdy me anonym neposlal kontalt ale kdyz jsem dospal do inzeratu pozdrav pro nej do 10min odpovedel... nejaky chudak co si chce povidat nebo nevim.... uz to ignoruji
H0
Moduly a kolejiště
Epocha IV-V
DCC MINIBOX
pavmar

Příspěvekod vvitty » pon 12 pro, 2022 1:39 pm

Prekupnikum ten predpokladany zisk nejvic srazil Trix promptnim ohlasenim o tom ze bude dalsi serie. Nebyt toho tak ta "pevna cena" nezacina jednickou ale dvojkou. Nema smysl se nad tim rozcilovat, kdo specha a chce masinu na zimni sezonu tak si rad priplati, kdo nespecha tak si ji koupi levneji na jare.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Vik » pon 12 pro, 2022 5:25 pm

vvitty píše:Prekupnikum ten predpokladany zisk nejvic srazil Trix promptnim ohlasenim o tom ze bude dalsi serie. Nebyt toho tak ta "pevna cena" nezacina jednickou ale dvojkou. Nema smysl se nad tim rozcilovat, kdo specha a chce masinu na zimni sezonu tak si rad priplati, kdo nespecha tak si ji koupi levneji na jare.

100% pravda a buďme rádi za to, že Trix udělá další serii. Jsem taky jedním z těch, kteří si musejí počkat. Úplně se z toho nehroutím.

A s pánem co se mu ¨náhodou¨ sešli 4ks? Stačí za nabízenou cenu nekupovat.
H0
Vik

Příspěvekod VD.CSD » pon 12 pro, 2022 6:14 pm

vvitty píše:Prekupnikum ten predpokladany zisk nejvic srazil Trix promptnim ohlasenim o tom ze bude dalsi serie. Nebyt toho tak ta "pevna cena" nezacina jednickou ale dvojkou. Nema smysl se nad tim rozcilovat, kdo specha a chce masinu na zimni sezonu tak si rad priplati, kdo nespecha tak si ji koupi levneji na jare.

Nebol by som si tým tak istý. Aby nebol na jar plač a škrípanie zubov. Maerklin stále nepredal vyrobené albatrosy a pochybujem že bude robiť špecialne iba 2-leiter (Trix) a už duplom nie inú verziu (ČSD-ckejšiu). Jednoducho 3-leiter trh sa nasýtil a je velmi otázne či sa im pre tých 1000 kusov Trixu oplatí robiť reediciu niečoho čo deklarovali ako Limitku. Podla mňa min 1/4 predaných albatrosov príde v budúcom roku v nejazdenom stave na second hand trh. Ich cena sa bude odvíjať od realnosti reedicie (500-1000 eur).
VD.CSD

Příspěvekod Adam_B » pon 12 pro, 2022 6:28 pm

Normálně to dělají. I věci co jsou jako club model, “pouze” pro členy klubu následně (do 3 let) vyrobí jako normální model. Taky si klidně počkám až na ČSD. Nedělali formu, aby udělali jednu várku modelů a konec. 3-5 let a dočkáme se dalších variant.
Adam_B

Příspěvekod Matěj » úte 13 pro, 2022 4:25 am

Myslím, že reálná cena, vzhledek k cenám srovnatelných parních lokomotiv, přesahuje 20 000,-. Pokud je to pravda že AC verze (zejména pro němce) se neprodávají a DCC verzí (zejména pro nás) je silný nedostatek, tak to svědčí o velké marketingové chybě u Trixu. Přecenění západního a podcenění našeho trhu.
Matěj

Příspěvekod Raudnitzer » úte 13 pro, 2022 5:38 am

Dalsi serie muze realne stat i pres 20t, ted je koruna vysoko, 24,5 za euro. Ale pokud se propadne k 30 kc bude albik na pulte za 21t
Oni vyrobej dalsi serii,jen od cz obchodniku maji hromadu objednavek ktere neuspokojili, zadny obchodnik nedostal to mnozstvi co si objednal.
Raudnitzer

Příspěvekod Dusan » úte 13 pro, 2022 7:31 am

V dnešní době se hodně těžko plánuje úplně ve všem, to je ale známá věc. V roli výrobce, ponaučen z prbní serie, bych nechal německý trh němcům a čechům bych udělal, jak tu zmiňujete právě tu echt ČSD verzi za těch 2Otis.+, stejně by se prodala. A pak by se na MB tyto první prodávali "ve velkém" za původní nákupky a nakonec by byli spokojeni všichni.
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod M&T » úte 13 pro, 2022 8:20 am

No, pokiaľ je AC verzia kdesi na skladoch a DC je preč, je pre výrobcu asi ten najmenší problém upraviť AC na DC a predať tak všetko ...
A k výrobe všeobecne ... albík určite bude, a určite nie len budúci rok ... výrobca by bol hlupák, keby tú investíciu do projektovania, kreslenia, výroby foriem a pracovných pomôcok na montáž , ... nezúžitkoval v podobe ďalších sérií.
M&T

Příspěvekod A2C » úte 13 pro, 2022 8:52 am

M&T píše:No, pokiaľ je AC verzia kdesi na skladoch a DC je preč, je pre výrobcu asi ten najmenší problém upraviť AC na DC a predať tak všetko ...
A k výrobe všeobecne ... albík určite bude, a určite nie len budúci rok ... výrobca by bol hlupák, keby tú investíciu do projektovania, kreslenia, výroby foriem a pracovných pomôcok na montáž , ... nezúžitkoval v podobe ďalších sérií.

Presne tak, zužitkuje všetko. Tak sa môžeme tešiť aj na 556.0

A k tým predajom na MB, podobne ma to štve, ale biznis je biznis.
Aj keď sa priznám, že som už zvažoval pridať extra výhodnú ponuku pre všetkých mentálne znevýhodnených ktorý nevydržia čakať do mája 2023 a ponúkol toho svojho na predaj za 4999,99€
Akciovka... len jeden kus dostupný ;)
Faktom, ale je, že zrejme veľa z tých pacientov čo to kupujú nemajú potuchy, že ďalšia verzia príde už v máji.
Možno by bolo vhodné spraviť osvetu.
Nech si nabudúce páni špekulanti rozmyslia takéto drancovanie aby sa na ostatných nedostalo a zarobili si pár šušňov v Jude style...
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod hummus » úte 13 pro, 2022 9:24 am

Matěj píše:Myslím, že reálná cena, vzhledek k cenám srovnatelných parních lokomotiv, přesahuje 20 000,-. Pokud je to pravda že AC verze (zejména pro němce) se neprodávají a DCC verzí (zejména pro nás) je silný nedostatek, tak to svědčí o velké marketingové chybě u Trixu. Přecenění západního a podcenění našeho trhu.

Dusan píše:V dnešní době se hodně těžko plánuje úplně ve všem, to je ale známá věc. V roli výrobce, ponaučen z prbní serie, bych nechal německý trh němcům a čechům bych udělal, jak tu zmiňujete právě tu echt ČSD verzi za těch 2Otis.+, stejně by se prodala. A pak by se na MB tyto první prodávali "ve velkém" za původní nákupky a nakonec by byli spokojeni všichni.

Märklin už dávno není co býval. Jeho podíl na Německém trhu bude max. 60%. Většina Albatrosů se prodala na západních trzích.
Osobně si myslím, že jestli se v ČR a na Slovensku prodala 1/10 produkce TRIX, tak je to moc.
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod VD.CSD » úte 13 pro, 2022 9:45 am

A2C píše:
M&T píše:No, pokiaľ je AC verzia kdesi na skladoch a DC je preč, je pre výrobcu asi ten najmenší problém upraviť AC na DC a predať tak všetko ...

Presne tak, zužitkuje všetko. Tak sa môžeme tešiť aj na 556.0

A k tým predajom na MB, podobne ma to štve, ale biznis je biznis.
Aj keď sa priznám, že som už zvažoval pridať extra výhodnú ponuku pre všetkých mentálne znevýhodnených ktorý nevydržia čakať do mája 2023 a ponúkol toho svojho na predaj za 4999,99€
Akciovka... len jeden kus dostupný ;)
Faktom, ale je, že zrejme veľa z tých pacientov čo to kupujú nemajú potuchy, že ďalšia verzia príde už v máji.
Možno by bolo vhodné spraviť osvetu.
Nech si nabudúce páni špekulanti rozmyslia takéto drancovanie aby sa na ostatných nedostalo a zarobili si pár šušňov v Jude style...

To sa neda citat. Ked "obchodnikovi" pride bedna s 20 albatrosmi, on ju otvori prebali do 20 malych krabic, zavola spediciu a rozposle tym spravnym (nie priekupnikom), tak za 2 hodiny roboty zarobi 3-4 tisic eur. To je ako ze potom Master Race style?
VD.CSD

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)