Novinky H0 2020

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2020

Příspěvekod Rudolf » sob 31 říj, 2020 3:25 pm

jirie123 píše:Mám pocit, že už jsem něco podobného pořídil. Nechce se mi hrabat v krabicích na půdě.

No já to měl jako odlitky z burzy, ale tohle na první pohled vypadá lépe.

Ruda
Rudolf

ČSD Hadgs

Příspěvekod sidlo » sob 31 říj, 2020 3:51 pm

Já mám doma toto
Obrázek
sidlo

Příspěvekod George V. » sob 31 říj, 2020 4:57 pm

Jedná se o model z forem VDV. Pár kusů se dostalo do prodeje, než to zabalili a prodali Bramosu.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod jirie123 » sob 31 říj, 2020 6:27 pm

George V. píše:Jedná se o model z forem VDV. Pár kusů se dostalo do prodeje, než to zabalili a prodali Bramosu.

Jo díky.
To je ono.
Jen nevím jestli čísla pokračují nebo je to redice.
jirie123

Příspěvekod Michal Šuhajda » stř 04 lis, 2020 7:55 am

Modely Gags už jsou vyprodané? Viděl jsem je jako novinku na modely.biz, ale než jsem stačil říct Ježíškovi, o Vánoční dárek, už ze stránek zcela zmizely.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod richardisko » stř 04 lis, 2020 8:22 am

Já bych o tyto vozy rozhodně taky stál. Pár vozů s ČD a byl bych v sedmém nebi. Tyhle vozy na trhu sakra chybí. Kdyby alespoň byly stavebnice...
www.zeleznicepodbaba.cz
richardisko

Příspěvekod Michal Šuhajda » stř 04 lis, 2020 8:46 am

Což o to já už jich pár mám, z odlitků od p. Máši, ale byl to dobrá dopověď na dotazy co bych si přál. (v rozumné cenové relaci).
Při letmém pohledu na stránky před víkendem jsem viděl tři verze, ale když jsem chtěl poslat odkaz pro objednání, ukázala se mi prázdná stránka.
Zřejmě platí: "Kdo zaváhá, nežere!" vlastně nekoupí. Bohužel je tenhle systém omezených sérií velice oblíbený u výrobců (okamžitě prodají), asi méně mezi prodejci (nemají ležáky), ale mě fakt štve. Když si neobjednám při první zmínce (nejlépe předobjednávka), mám smůlu, nebo v lepším případě sháním model po všech čertech.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod Rudolf » stř 04 lis, 2020 1:32 pm

Michal Šuhajda píše:Což o to já už jich pár mám, z odlitků od p. Máši, ale byl to dobrá dopověď na dotazy co bych si přál. (v rozumné cenové relaci).
Při letmém pohledu na stránky před víkendem jsem viděl tři verze, ale když jsem chtěl poslat odkaz pro objednání, ukázala se mi prázdná stránka.
Zřejmě platí: "Kdo zaváhá, nežere!" vlastně nekoupí. Bohužel je tenhle systém omezených sérií velice oblíbený u výrobců (okamžitě prodají), asi méně mezi prodejci (nemají ležáky), ale mě fakt štve. Když si neobjednám při první zmínce (nejlépe předobjednávka), mám smůlu, nebo v lepším případě sháním model po všech čertech.

Když jsem ty modely na stránkách našel, objednal jsem je a až pak jsem posílal info do konference :-)

Pokud si pamatuji, bylo jich v tu chvíli skladem 5 + 9 + 9. Asi druhý den tam už nebylo nic.

Jinak u modelů je přiložená informace, že jsou to novinky (tak předpokládám, že to byla jen 1.série a budou další) a také aršík obtisků s dalšími nápisy a různě barevnými (hnědými) obdélníky pro znázornění oprav nátěru na vozech.

Ruda
Rudolf

Příspěvekod Mcx » stř 04 lis, 2020 6:53 pm

Je to lisováno z forem VDV, jak již zde bylo řečeno, Ale popis je nějaký divný, na Gags 10. sk. nepatří nápis "Jen pro potraviny", aspoň já tedy nevím, že by na těchto vozech byl, to je doména Hadgs, což je v podstatě podobný vůz jen měl výsypné klapky, ale to bude oříšek - to neměli u VDV uděláno moc dobře :D
Ještě má ten model lávku na střeše trochu moc vysoko nad střechou.
Mcx

Příspěvekod Svratka » čtv 05 lis, 2020 8:01 am

U skutečného vozu lávka ve své horní hraně téměř ležela na střeše vozu. Třeba by ji na modelu bylo možné víc "zatlačit", ale asi budou nožičky ve střeše tenčí...
Vozy Gags (Za) 10.sk. nebyly určeny na potraviny/obilí. Vyrobce asi sází na atraktivitu nápisů, bohužel na jiném voze... Příp. v tom má zmatek... :-(
Číslo vozu patří umístit níže, ve skutečnosti to patří až pod táhlo klapky, ale na modelu to nějak divně prostorově nevychází. Přesto by stačilo číslo vozu posunouti dolů cca o polovinu výšky číslice. Ovšem to bude boj vměstnat ČSD k rukojeti táhla! Zřejmě to je problém, kvůli kterému výrobce číslo vozu nesprávně umístil. Bohužel to dost bije do očí. Samozřejmě, prostor pod číslem přes mřížku na nálepky má být černý.
Svratka

Příspěvekod kapalin » čtv 05 lis, 2020 10:53 am

Svratka píše:U skutečného vozu lávka ve své horní hraně téměř ležela na střeše vozu. Třeba by ji na modelu bylo možné víc "zatlačit", ale asi budou nožičky ve střeše tenčí...
Vozy Gags (Za) 10.sk. nebyly určeny na potraviny/obilí. Vyrobce asi sází na atraktivitu nápisů, bohužel na jiném voze... Příp. v tom má zmatek... :-(
Číslo vozu patří umístit níže, ve skutečnosti to patří až pod táhlo klapky, ale na modelu to nějak divně prostorově nevychází. Přesto by stačilo číslo vozu posunouti dolů cca o polovinu výšky číslice. Ovšem to bude boj vměstnat ČSD k rukojeti táhla! Zřejmě to je problém, kvůli kterému výrobce číslo vozu nesprávně umístil. Bohužel to dost bije do očí. Samozřejmě, prostor pod číslem přes mřížku na nálepky má být černý.

Přikládám info z parostroje, kde je použití vozu Gags i pro obilí, pokud vezmeme v úvahu to, že vozy pro potraviny byly primárně pro potraviny a ne další jiné zboží - jedovaté látky, kyseliny, výbušniny atd. tak ten nápis na dveřích by tam mohl klidně být, sice jsem nenašel zatím fotku vozu s tímto nápisem.

P.S. ono paletizované zboží by po podlaze s výsypnými klapkami šlo špatně manipulovat
Přílohy
gags.png
gags.png (21.86 KiB) Zobrazeno 4051 krát
kapalin

Příspěvekod Svratka » čtv 05 lis, 2020 6:01 pm

Je třeba rozlišovati dle nomenklatury zboží. Vůz Gags (Za) se hodí na obilí pytlované, zatím co Hadgs (Zav) na obilí volně ložené. Není obilí jako obilí... Ovšem nápis "Jen pro obilniny a potraviny" se skutečně vyskytoval jen na "zéávéčkách". Pytlované obilí je spíš záležitost doby, která předcházela sledovanému období...
Svratka

Příspěvekod A2C » pát 06 lis, 2020 3:05 am

Svratka píše:...se skutečně vyskytoval jen na "zéávéčkách"...

Nie tak celkom :roll:
Přílohy
i-CMnz2gp-XL.jpg
i-4N7R8bt-XL.jpg
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod zaplef » pát 06 lis, 2020 5:55 am

A2C píše:
Svratka píše:...se skutečně vyskytoval jen na "zéávéčkách"...

Nie tak celkom :roll:

Pozor! Na fotce je Gags 51. sk. z let 1987 - 90. Bramos vyrábí modely Gags 10. sk. z let 1976 - 1978, tedy úplně něco jiného.
zaplef

Příspěvekod Svratka » pát 06 lis, 2020 9:16 am

Je třeba rozlišit:

Gags (Za) 10.sk - Vagónka Česká Lípa 1976 - 1978 - podv. 26-2.8 - model Bramos - vozy celý svůj život v přibližně stejném vzhledu, rušeny v 90.letech.
Číselný interval 195 1 - 195 5.

Gags (Za) 51.sk - Vagónka Poprad 1987 - 1988? - podv. Y25Rs - konstrukce vozu vychází z předchozího typu 10.sk
Číselný interval 196 0 - 196 1 202

Gags (Za) 51.sk. - Vagónka Poprad 1988? - 1990 s podv. Y25Rs - nový typ rámu vozu se vzpínadly
Číselný interval 196 1 203 - 196 3, dále interval 199 1

Vozy Gags (Za) 51.sk. z výroby měly stěny bočnic (překližka s umělým povrchem) v barvě té povrchové fólie hnědofialové, nebo chcete-li vínové (nikoli tedy kostra vozu, ta byla klasické červenohnědé barvy), po prvních dílnách samozřejmě znehodnoceno novým nátěrem.

Vozy 51.s u ČD rušeny velice brzy, v souvislosti s ekonomickou recesí v 90.letech a odklonu přepravy do té doby klasických komodit ke kamionové dopravě. Ve 2.pol.90.let již masívní vyřazování vozů, úplná likvidace řady postupně po zařazení nových Habbillns do vytracena. Perličkou je, že některé vozy se prvních dílen ani nedožily. Ve 2.pol 90.let se to v blízkosti udržujích ŽOS jen hemžilo vozy s propadlými revizemi, marně čekajícími na přistavení na první revizi do dílen (lounsko, Obrnice, Bílina, chomutovsko...) Některé měly štěstí a dílen se dožily a poté i dalších, jiné se zazelenaly obrůstajícim mechem. Nelze se divit, po přepravách dobytka na přelomu 80.a 90.let a přip.umělých hnojiv byly dobře pohnojeny... Takto odstavené některé strávily i 10 let, čili delší dobu, než jakou byly v provozu. Postupně z nich mizely překližky, některým chyběly dveře, narazníky, šroubovky..., stávaly se bydlištěm bezdomovců. Až po letech byly sešrotovány.

U ŽSR/ZSSK (cca kolem r.2000+-) část vozů úprava na "Len pre obilniny a potraviny", ostatní vyřazeny. U některých byly odstraněny větrací otvory v horní části bočnic. Změna na řadu Gags-z a přečislování do intervalu
195 0 napřeskáčku.

Prosím zasvěcené čtenáře o doplnění. Díky.
Naposledy upravil Svratka dne pát 13 lis, 2020 8:11 am, celkově upraveno 1
Svratka

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)