Bai - Jen věcné připomínky k úpravám vozů od Šikulů

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Bai - Jen věcné připomínky k úpravám vozů od Šikulů

Příspěvekod blekk1 » pát 08 lis, 2013 10:06 am

blekk1

Příspěvekod dnovy » stř 11 pro, 2013 5:00 pm

Budou pod stromek?:-)
dnovy

Příspěvekod NSU » stř 11 pro, 2013 6:39 pm

Příští rok možná ano.
NSU

Příspěvekod petrha » stř 11 pro, 2013 7:16 pm

NSU píše:Příští rok možná ano.

Taky mám ten dojem :(
petrha

Příspěvekod vypravecc » stř 11 pro, 2013 8:31 pm

Já to neřeším, mám tyhle dva krasavce už od roku 2007 vod Krále železnic !!!!
Přílohy
Moje bajky 6.10.2007-f.JPG
vypravecc

Příspěvekod jirkan » stř 11 pro, 2013 9:50 pm

Já je mám taky, akorát že za každou z nich by byli dva čmeláci od PIKA. A taky životnost schůdků je prakticky do prvního vykolejení, pak je třeba je opatrně přilepit. A taky by konstruktér měl nastudovat něco o KKK (jako ostatně skoro všichni naši umělci :mrgreen: )
jirkan

Příspěvekod vlado.s » stř 11 pro, 2013 11:01 pm

Ano, zivo si pamatam ako sme raz po burze vyslapali ku "kralovi" a tam sme ich uvideli. Akurat sme krutili hlavami nad cenou tych voznov ked v tom prisiel do obchodu nejaky borec, vzal dve a nechal tam 8 tisic kč!!! ...ten model za to nestal ani zdaleka.
III-IV-V, ČSD-ČD-ŽSR, 1950-2000.
vlado.s

Příspěvekod George V. » čtv 12 pro, 2013 5:21 am

vlado.s píše: ...ten model za to nestal ani zdaleka.

...akorát, že mi skutečnou Bai-ku zatím připomíná tak nějak víc, než ten od Šikulů. Tam mi pořád něco nesedí; připadá mi, že je tam moc velká mezera mezi oknem a střechou a na druhé straně mi přijde střecha málo vyklenutá (nízká)...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod mlha » čtv 12 pro, 2013 5:47 am

Počkal bych až bude Bai hotová,hodnotit podle tří fotek se nedá.
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod JaroHo » čtv 12 pro, 2013 6:47 am

Víc jak 2000 bych z vagon nedal, ani snad nikdy nedám. Musel by to být extra super model.A jestli ty vod Krále Železnic jsou hezčí o 5% tak pořád nemají pro mě tu cenu a ani pro ostatní většinu.
Když vidím, za kolik se to všecko prodává, chce se mi trošku zvracet a jakmile je tam nápis ČD/ČSD CDcargo, tak je cena malinko někde jinde mi připdá.
Já jsem si koupil nějaké stavebnice na AMB a cena 590 mi vyhovuje. Jsem smířen s tím, že budu vrtat a lakovat, lepit a tisknout.
Myslím že si to víc užiju než dát 1000 za hotový vagon stejně barevnej bez provozního opotřebení jako jeho další kamarádi.
Osmidvéřáky by mohly být také jako stavebnice :mrgreen:
Na začátek mi dva hotový budou stačit, cena 1500 je jakž takž a podpořím výrobu v ČR, doufám.
Pak by ještě mohli vyfrknout služebák.
DR5000, Z21app,2x myš, kolejiště ve výstavbě
JaroHo

Příspěvekod vlado.s » čtv 12 pro, 2013 12:27 pm

Netvrdim, ze ten model sa mi nepacil aj ked mal udajne posunute podvozky. Ide o to, ze dat za jeden vagon 4 litre je proste moc ten model nema taku hodnotu. Si predstavte, ze ste chceli stvorvozovu supravu tak ste tam museli nechat zhruba jeden mesacny plat pretoze kupovat jednu Baiku asi nema zmysel jak na jazdenie tak do vitriny. Kolega mal pravdu s tym, ze jakmile je na niecom CD,CSD tak je cena inde, zivim prikladom je mozno stale ponukany (aj ked skutocne nadherny) vozen WRRm CSD za 14 400kč...co je moc to je moc. Viem, ze casto ide o rucnu pracu ale aj tam ma cena urcite hranice. Som si vedomy toho, ze tento prispevok nepatri moc pod toto tema ale keby sme uz asi desatkrat necitali ,,do konce leta, do konce listopadu, do konce tydna, do vanoc, do tri kralu" a pod. tak by sme tu mozno diskutovali aj o sikulovskych Baikach a neotacala by sa diskusia inym smerom :wink:
III-IV-V, ČSD-ČD-ŽSR, 1950-2000.
vlado.s

Příspěvekod Michal Dalecký » čtv 12 pro, 2013 5:35 pm

Vozy Bai, všchny tři čísla fyzicky u nás na prodejně ve čtvrtek 19.prosince. Snad šikulové nezklamou. Vůz Da v lednu.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod JaroHo » čtv 12 pro, 2013 7:28 pm

To budou vánoce jak vyšitý.
2 Čmeláci, Baiky, 4 berty, BR130, Sergej se žlutými proužky načelech, šestikolák pomalu roste v pracovně.
Mladá mě zabije jestli to praskne :mrgreen:
DR5000, Z21app,2x myš, kolejiště ve výstavbě
JaroHo

Postesknutí

Příspěvekod Hugo » pát 13 pro, 2013 9:37 am

Já bych tak pane Dalecký optimistický nebyl. Minulý týden (5.12.2013) jste dával příspěvek, cituji: "První vzorek vozu Bai od Šikulů byl k nafocení přislíben na tento týden (třeba se zítra dočkáme)".
Takže za a) nafocení proběhlo, fotky tajíte a nechcete fotky modelu vozu Bai nám nedočkavým ukázat anebo za b) nic dodáno k nafocení nebylo. Já jsem přesvědčen, že b) je správně. Ta varianta a) není myšlena vůbec vážně, byla uvedena proto aby čtenář, který neprošel diskuse vedené o tomto připravovaném modelu, měl možnost volby varianty proč dosud nebyla uveřejněna ani jedna fotka modelu tohoto vozu.
Já osobně jsem již skeptický k uvedení modelu vozu Bai na trh příští týden 19.12. a v lednu 2014 vozu Da jak píšete ve svém příspěvku, chtěl bych se ale mýlit.
Já vůbec nerozumím obchodní politice výrobce tohoto modelu. Vycházím z toho, že jiní výrobci uveřejňují fotky, vystavují handmustery modelů aby navnadili, nalákali, donutili přemýšlet potencionálního kupce o tom, že "toto je model který se mi líbí, hodí se mi na kolejiště, do vitríny apod., to je předloha převedená do modelu, a ten si musím koupit teď nebo v budoucnu až našetřím". Nejde přeci o rohlík nebo jiné zboží, které kupuji každý den "za málo peněz" a když je rohlík jeden den nedopečený tak se víceméně nic neděje, za stejnou cenu si jej koupím jinde. Tady mi prostě aktivita výrobce tohoto připravovaného modelu chybí anebo je chyba u mně, že neumím hledat.
Já sám nemám kolejiště, ale některé moje "výtvory" (netroufnu si v mém případě použít slovo modely) jezdí na jednom kolejišti. Vozy Bai tam své uplatnění najdou taky, ale otázka je kdy.
Jak píšu v příspěvku chtěl bych se mýlit, a 19. 12. 2013 si mohl říct "Vidíš Ty nevěřící Luboši to bylo řečí, vždyť na pultech jsou modely vozů Bai od firmy Šikulové".
Hugo

Příspěvekod Michal Dalecký » čtv 19 pro, 2013 3:47 pm

Tak je to tady. První fotky ZDE: http://www.modely.biz/modelova-zeleznice-2/osobni-vuz-rady-bai-csd-1/

Pokusím se ještě dnes sepsat a nafotit v tom blázinci recenzi a další fotky. Vypadá super, fakt super.

Obrázek
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)