T 669.0 od Techimage

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: T 669.0 od Techimage

Příspěvekod ReichenbergW » ned 22 led, 2012 4:01 pm

Petr Zatrepalek píše:Jaký minim oblouk to zvládne?

Jo cvičně jsem to honil na oblouku ze starsetu Roco Line a žádný problém.
ReichenbergW

Příspěvekod F. Placheta » ned 22 led, 2012 10:21 pm

A nemate zpravy, kdy zhruba by ty zvukove verze byly? Jde mi o to, jestli se mam pripadne poustet do bastleni ozvuceni sam nebo si radsi pockat na oficialni verzi...
F.Placheta
HO - Digital - CSD IV

www.kolejiste.wbs.cz
F. Placheta

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 23 led, 2012 9:27 am

Dotaz na Michala - je v tištáku nějak pamatováno na separátní odvládání dálkovýho reflektoru a jak je řešen - led s větší svítivostí nebo jako normální světla?
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod jirkan » pát 27 led, 2012 7:12 pm

Právě jsem dokončil ozvučení svého čmeláka, a tak se chci podělit o první dojmy.
Nejprve je třeba upozornit, že fakt, že na modelu je použito množství detailů z tenkého kovu, dělá čmeláka dost náchylného na drobné šrámy. Je třeba dávat pozor na nešetrné uchopení, např. zasazení spřáhel do šachet vyžaduje značnou opatrnost. Rozhodně nic pro dětské ruce, a my méně šikovní si musíme dávat opravdu pozor. Docela mě zajímá, jak se budou projevovat následky provozu.
Rozborku a ozvučení jsem prováděl přesně podle článku p. Daleckého, a jde to bez problémů. Jen pro zajímavost - výrobce zřejmě okamžitě reaguje na poznatky uživatelů, protože můj kus již má páskou přilepeny vodiče od podvozku, a další verze již budou prý mít vytvořen i prostor pro reproduktor, aby nebylo třeba nic odřezávat......
No a teď k jízdním vlastnostem.
Jako první vždy provádím test sběru proudu - průjezd místem kolejové spojky mezi dvojicí dvojkolejek. Je zde kombinace výhybka - angličan - 36 stupňová křižovatka - angličan - výhybka (vše Fleischmann profi), kde mají občas problémy mnohé lokomotivy i od velmi renomovaných výrobců. Čmelák to zvládá bez problému při jízdě doslova krokem - průjezd tímto necelým metrem trval téměř půl minuty!!, a to bez jediného zakolísání či odmlky zvuku - to je přímo skvělé. Také průjezd všemi oblouky i angličany je bez problémů - nízké okolky vše bezpečně zvládnou. Myslím, že z tohoto pohledu je čmelák použitelný na každěm, i velmi stísněném, kolejišti a na každém jen trochu slušně položeném kolejivu.
K vyzkoušení tažné síly jsem poskládal vlak z dvaceti různých čtyřosých vozů - tedy vlak, který je dlouhý zhruba 4m. Čmelák to bez zaváhání protáhl celým kolejištěm, včetně stoupání zhruba 2,5 cm na metr v oblouku 486 mm. Myslím že i zde obstál bez připomínek.
Takže závěrem - dle mého názoru dost vysoko postavená laťka pro konkurenci od ROCO.
jirkan

Příspěvekod George V. » sob 28 led, 2012 3:24 pm

...tak myslím, že Tebou popsané jízdní vlastnosti nejdou ani tak na vrub fy. Techimage, ale americkému výrobci pojezdu. V tomto ohledu nemám o Roco absolutně žádné obavy :D.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod jirkan » sob 28 led, 2012 7:12 pm

S tím zcela souhlasím - např. Sergej od ROCO se chová velmi podobně, jen u čmeláka se mi zdá ještě patrnější vliv setrvačníku. Také bych odhadl, že ROCO zvolí některé detaily plastové, což sice poskytne příležitost "počítačům nýtů", ale zase to zvýší provozní odolnost. Ale to bude asi dobře, protože pak bude každý moci zvolit to, co mu více vyhovuje. Jen je otázka, kdy se dočkáme.....
jirkan

Příspěvekod Bald » ned 29 led, 2012 10:31 pm

jirkan píše:...Čmelák to zvládá bez problému při jízdě doslova krokem - průjezd tímto necelým metrem trval téměř půl minuty!!, a to bez jediného zakolísání či odmlky zvuku - to je přímo skvělé...
To je nejnižší jeho plynulá rychlost? Zkusil jsem lokomotivu fy MTH a ta dá 50cm za 1:40 (bez škubání). Jsem hodně nalomenej ke koupi, ale od US pojezdu bych čekal přecijen víc, tzn ty 3 minuty na metr.
H0, ep. II-VI: DRG, DR, DB, MÁV, PKP, RŽD
USA
Digitrax - SCFXD8 Super Chief Xtra 8 Amp Duplex Radio
Bald

Příspěvekod Starej » úte 31 led, 2012 9:21 am

Bald píše:
jirkan píše:...Čmelák to zvládá bez problému při jízdě doslova krokem - průjezd tímto necelým metrem trval téměř půl minuty!!, a to bez jediného zakolísání či odmlky zvuku - to je přímo skvělé...
To je nejnižší jeho plynulá rychlost? Zkusil jsem lokomotivu fy MTH a ta dá 50cm za 1:40 (bez škubání). Jsem hodně nalomenej ke koupi, ale od US pojezdu bych čekal přecijen víc, tzn ty 3 minuty na metr.

A bavíme se o analogu, nebo digitálu? V tom je dost podstatný rozdíl. Věřím, že s digitálním řízením ten metr pojede klidně i 6 minut.
Starej

Příspěvekod Bald » úte 31 led, 2012 5:02 pm

Předpokládám že digitál, jinak souhlas s mikinko - běžně se s lokomotivou jezdí rychleji než krokem. Spíš mě zajímalo jestli se na první stupeň rozjede, nebo potřebuje větší nálož a do té doby jen stojí a bručí (beru 126 stupňů, nebo 127). O tom je pak celý rozjezd a výsledný dojem z chování modelu celkově. Co se týče kuplování, mám zkušenost jen se spřáhly kadee a tam opravdu stačí i minimální rychlost, aby zapadly. Takže pokud mám mít čmeláka, chci aby zvládal moje požadavky na pojezd. Nechci ho srážet nebo něco jiného vynášet - ptám se a podle toho se zařídím, víc v tom není:)
USA
Bald

Příspěvekod jirkan » úte 31 led, 2012 9:51 pm

Všechny zdravím.
Abych vyhověl dotazům, uspořádal jsem soukromý závod "o nejrychlejšího šneka". Jelo se na přímém úseku bez stoupání, digitál ROCO, dekodér ZIMO. Nejlepší dosažený čas je 11 mimut 38 sekund na 1 m, a asi by to šlo pomaleji. Ale prakticky to opravdu smysl nemá, jednak skoro není vidět, že se něco pohybuje, jednak - kdo to má tak dlouho vydržet.......
jirkan

Příspěvekod Bald » úte 31 led, 2012 10:02 pm

nádhernej výsledek, díky 8) to je to co jsem chtěl vědět, jdu do čmeldy, ale počkám si na žlutě oproužkovanýho.
USA
Bald

Příspěvekod ReichenbergW » pát 03 úno, 2012 10:41 am

A co export? Zajímal by tady taky někoho?
Přílohy
DSCF2565.jpg
DSCF2563.jpg
DSCF2560.jpg
ReichenbergW

Příspěvekod Zx1974 » pát 03 úno, 2012 1:35 pm

Nevypadá špatně, ale raději bych viděl ČD a nejlíp albína.
Zx1974

Příspěvekod Bald » pát 03 úno, 2012 7:18 pm

Vypadá moc dobře! Je škoda, že tak vymakanej model s kovovými doplňky má plastový kuply, kovovej originál vyjde na cca 80 centů a slušel by tomu víc. To už je série?
USA
Bald

Příspěvekod Starej » sob 04 úno, 2012 10:56 am

Je to pouze prototyp. V podstatě česká verze s jiným čelníkem a namontovaným USA spřáhlem. Rusák má trochu jinou střechu, např. můstek přes žaluzie. Taky zábradlí se liší v uchycení. Série bude určitě vyladěná se všemi detaily, takže i toho kovového spřáhla bychom se mohli dočkat.
Starej

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)