novinky 2012

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: novinky 2012

Příspěvekod jiri739 » čtv 05 led, 2012 4:10 pm

Ten Hrboun ČSD má už i v ceně dekodér.
HO DCC
jiri739

Příspěvekod flopik » čtv 05 led, 2012 4:19 pm

Obrázek
PIKO katalog 2012

[download]
http://www.filesonic.cz/file/vZDJnH5/99502_H0_Katalog_2012.pdf

- tiskove PDF, free download

- tak bohuzel opet CSD "novinky" ktere to uz byly napr. nadobkovy vagon, zeleny kryty spesninovy a vse kvalita ala shitChina. Snad jen u CD se da neco vybrat, ale kupoval bych jen jestlize jde o model classic ...
[ H0 | ČSD III-IV epocha | digitál ]
flopik

Příspěvekod Jezevec Pepa » čtv 05 led, 2012 5:05 pm

flopik píše:[download]

- tak bohuzel opet CSD "novinky" ktere to uz byly napr. nadobkovy vagon, zeleny kryty spesninovy a vse kvalita ala shitChina. Snad jen u CD se da neco vybrat, ale kupoval bych jen jestlize jde o model classic ...

Škoda, že jste nesehnal jiné novinky, tyhle tady již visí od 30.12. i s další diskuzí + fotky skutečných vozů. Zítra budou snad od Rivarrosiho atd (již je tam 5:58:30 hodin do zveřejnění). Schválně se budu koukat o půlnoci jestli tam naběhnou, když tak sem uvedu odkaz.
Jezevec Pepa

Příspěvekod jihous » pát 06 led, 2012 8:36 am

jihous

Příspěvekod flopik » pát 06 led, 2012 11:19 am

Jezevec Pepa píše:
flopik píše:[download]

Škoda, že jste nesehnal jiné novinky, tyhle tady již visí od 30.12. i s další diskuzí + fotky skutečných vozů. Zítra budou snad od Rivarrosiho atd (již je tam 5:58:30 hodin do zveřejnění). Schválně se budu koukat o půlnoci jestli tam naběhnou, když tak sem uvedu odkaz.

- uz je katalog Rivarrosiho venku ? Nikde jsem ho nenasel, zajimaji me hlavne ty patra CSD a napriklad co krom osvetleni vozu bude mozne dekoderem v nich ovladat? V analogu se prepinaji koncova svetla, ale jak je to v digitalu?
[ H0 | ČSD III-IV epocha | digitál ]
flopik

Příspěvekod Jezevec Pepa » pát 06 led, 2012 5:13 pm

Na toho Rivarossihio sem fakt čekal ve 24:00 uběhla poslední sekunda a spadl u Hornbyho international (http://www.hornbyinternational.com/) servr, asi sem nebyl sám co čekal. Stránky sem otevřel až ve 0:47 a našel jsem tam pouze pár obrázků (spíš jen ukázka, hlavně Francie, Itálie). Žádné PDF, v loni jsem našel jen PDF Rivarossi Deutchland, tak jsem byl natěšen, že se to hnule i proto, že čekám na ty patra. Budu hledat.
Jezevec Pepa

Příspěvekod ReichenbergW » sob 07 led, 2012 3:47 pm

Zachovejte klid, patra budou, ale v katalogu je stejně nenajdete. Sledujte stránky Ben Model a brzy se dozvíte víc. :wink:
ReichenbergW

Příspěvekod hummus » sob 07 led, 2012 6:24 pm

ReichenbergW píše:Zachovejte klid, patra budou, ale v katalogu je stejně nenajdete. Sledujte stránky Ben Model a brzy se dozvíte víc. :wink:

OK. Já se na ni teda hodně těším, tak snad to nebude jen přebarvený paskvil z DR verze, ale opravdová ČSD verze se zaslepenými prostředními okny na čelech a se služebním oddílem.
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod George V. » ned 08 led, 2012 11:39 am

....váš optimismus bych chtěl mít... Ale jo, jestli ty patra taková budou, tak si je koupím, i kdybych si na ně měl půjčit u Home Kreditu :mrgreen: .
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod mnitka » ned 08 led, 2012 7:26 pm

mnitka

Příspěvekod ReichenbergW » pon 09 led, 2012 8:37 am

George V. píše:....váš optimismus bych chtěl mít... Ale jo, jestli ty patra taková budou, tak si je koupím, i kdybych si na ně měl půjčit u Home Kreditu :mrgreen: .

:D Výjimečně ten optimismus sdílím i já, neb po předchozích zkušenostech jsem už spíš skeptik :roll: Nicméně zaslepeného nebude nic, protože to prostřední okno tam prostě nebude jako ve skutečnosti - tedy vůz se dvěmi čelními okny, střecha u krajních dílů bude normálně zakulacená, neboť tam nebude ten DR nálitek, naposledy se licitovalo o kabelu který první verze ČSD neměla, tak ten snad nebude též, jistým nutným kompromisem ale budou nazakulacené (nepropojené okapy mezi horním štokem a mezipatrem (nová forma i pro vložené vozy a to nikdo nezaplatí) a také trošičku odlišný interiér zejména v místě služebního oddílu kde jiné verze mají hajzlík. Okna tam budou průhledná neboť ve skutečnosti byl záchodek uprostřed v samostatné buňce, ale pvodní interie /opět jinak nová forma/ má WC u jednoho z oken. Tzn, že když budete maximálně kroutit zrakem uvidíte původní mísu - otázka jestli to někdo vůbec pozná - vypadá to spíš jako nějaký soudek. Barva interieru bude ale ČSD tedy červené lino, zelené sedačky. Nátěr vozu bude oproti DR světlejší RAL 6005 (nikoliv 6020) po provedené revizi 10.64 takže to bude echt ČSD vůz, vhodný do souprav se zamračenou, hektrem, párou atd. ačkoliv předpokládám že se najde zase nějaký rejpal který bude hledat nepatrné mušky jen aby to pohanil. V tom případě doporučení, každý si to může zkusit a objednat přímo u výrobce (já osobně bych do toho nešel a úplně mi stačí co je to kolikrát za ignoranty a o kolik zbytečně prosezených hodin nad výkresy a korespondencí mě už tihle borci připravili :roll: ). Uvidíme kam se až dostane. Musím ale konstatovat, že víc se nám opravdu dojednat nepovedlo neboť pořád ještě existuje mnoho důvodů proč nám nikdo nic na 100 procent v ČSD vyrobit nechce (snad vyjma pár nových domácích firem které by jsme měli podporovat jinak zase zaniknou). Asi žijeme v blbým státě, nicméně myslím na to, jak to mělo vypadat původně (přebarvená DR verze se třemi okny) a co se podařilo dosáhnout do "maximálního výsledku". Protože jak jsem už psal jde o exkluzivní model pro Ben Model (což pan majitel prozradil v ŽM 12/2011) hledejte patrák brzy tam. Tam se dozvíte podrobnosti od kdy, za kolik atd... Tak pro reklamu snad stačí :lol:
Naposledy upravil ReichenbergW dne pon 09 led, 2012 9:46 am, celkově upraveno 1
ReichenbergW

Příspěvekod George V. » pon 09 led, 2012 8:41 am

...tak jo, jdu si zařizovat úvěr :( . Ty dvě okna mi stačí...

Jestli jsem dobře pochopil, tak se bude jednat o první serii (bez okýnka vlakvedoucího)?
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod ReichenbergW » pon 09 led, 2012 9:00 am

George V. píše:...tak jo, jdu si zařizovat úvěr :( . Ty dvě okna mi stačí...

Jestli jsem dobře pochopil, tak se bude jednat o první serii (bez okýnka vlakvedoucího)?

Ano - Bp 903 Vozové depo Praha
ReichenbergW

Příspěvekod Jezevec Pepa » pon 09 led, 2012 3:44 pm

Supr, ty okna by byla skutečně ten nejvíce rušívý element. Moc děkuju
Jezevec Pepa

Příspěvekod hummus » pon 09 led, 2012 9:21 pm

Tak to je super zpráva. Už abych si pomalu začal odkládat :) Tento rok bude dost náročný. Hrboun a bardotka, pak patra a nakonec malý bejček.
HO - DCC, IVb
hummus

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)