Moderátor: Michal Dalecký
kpt.Budha píše:Moc díky. Já jsem se trochu obával, zda je na analogu i všechno osvětlení a tak. Přijde mi, že třeba u 810 byl mezi analogem a digitálem velký rozdíl, který už nešel moc dohnat. Předpokládám, že eventuálně vyjmutý Piko dekodér je na nic, že ho nikdo na nic nekoupí. Nebo by se případně dal použít třeba do jiné nezvukové lokomotivy...
kpt.Budha píše:Já jsem se koukal na video od pana Balíčka a ten reproduktory osadil jinam než na původní místo a vypadalo to výrazně jednodušeji.
Když víte jak to je, já jsem někde viděl, jak pan Jacek umí přecházet mezi stanovišti při změně směru a to je pro děti taková super blbina
Marcel Doliňák píše:A sme zase pri mojej predchádzajúcej otázke: Ako hodnotíte zvuk od výrobcu? Na túto otázku mi zatiaľ nikto na tomto fóre neodpovedal...
Dovi píše:......
Jestli je potřeba hlavně sjednotit ovládání (zvukové a světelné funkce navěšené na různá funkční tlačítka), lze to samozřejmě nacvakat-přemapovat i u PIKO modelů. A není k tomu zapotřebí nějaký HW programátor - v podstatě stačí změnit příslušné CV (konfigurační proměnné dekodéru), mj. jejich rozpis PIKO .......
kpt.Budha píše:... Spíš jsem tu otázku mířil opravdu tím směrem, zda když budu mít analog a budu ho ozvučovat, zda se dostanu na stejný počet světelných funkcí...
Dovi píše:Jestli je potřeba hlavně sjednotit ovládání (zvukové a světelné funkce navěšené na různá funkční tlačítka), lze to samozřejmě nacvakat-přemapovat i u PIKO modelů. A není k tomu zapotřebí nějaký HW programátor - v podstatě stačí změnit příslušné CV (konfigurační proměnné dekodéru), mj. jejich rozpis PIKO přikládá k modelům.
Function Mapping Sound
Die Funktionstastenzuordnung der einzelnen Sounds ist ausschließlich über das erweiterte Function Mapping möglich und kann nicht per Einzel-CVs eingestellt werden (siehe Hinweis
zum erweiterten Function Mapping).
HINWEIS: Aufgrund der enormen Komplexität und des dynamischen Aufbaus der CV-Programmierung zum erweiterten Function Mapping kann dieses
nicht mehr sinnvoll über eine händische CV-Programmierung eingestellt werden. Um Veränderungen im erweiterten Function Mapping vornehmen zu
können, empfehlen wir Ihnen das Test- und Programmiergerät PIKO SmartProgrammer (#56415) und den PIKO SmartTester (#56416) einzusetzen
Zdenek Valter píše:Dovi píše:......
Jestli je potřeba hlavně sjednotit ovládání (zvukové a světelné funkce navěšené na různá funkční tlačítka), lze to samozřejmě nacvakat-přemapovat i u PIKO modelů. A není k tomu zapotřebí nějaký HW programátor - v podstatě stačí změnit příslušné CV (konfigurační proměnné dekodéru), mj. jejich rozpis PIKO .......
Tys to dělal?
Dovi píše:Nenašel jsem ještě (sám pro sebe a za sebe) žádný zásadní důvod nevyužívat defaultní namapování od výrobce.
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: A2C, kpt.Budha, mariov8 a 1 návštěvník