Moderátor: Michal Dalecký
alik píše:Já mám osvětlení kabinky v digitále velmi slabé, dioda jen mžourá. Zkoušel jsm i jiné diody, je to stejné, jde tam málo proudu. Stmívání v dekoderu nastaveno nemám. Chápu, že směrová dioda obrácená směrem nahoru kabinku moc osvětlit nedokáže (ale do kabinky se nedá přímo dostat pro klasickou instalaci diody na strop), ale tady to hlavně málo svítí. Rezistory jsem neidentifikoval. Ostatní to mají OK?
Jinak ozvučení této lokomotivy opravdu není pro méně zkušené modeláře a mluvit o "přípravě na zvuk" bych si teda nedovolil (je třeba vrtat, frézkovat otvor do kabinky, zmenšovat zimo kostku atd.). Jako přípravu na zvuk si představuji maximálně napájení vodičů. Samotná kapitola je "zábradlíčko", s tím si teda lze užít (jo-jo efekt), jak už zde někdo psal ven jde samo, dovnitř těžko a když ho přilepíte, nedostanete se pod kastli.
vvitty píše:alik píše:Co Vam brani tu diodu naohybat tak aby svitila smerem od strechy dolu?
Jaky otvor do kabinky je potreba frezovat? Par kousku uz jsem ozvucoval a nic takoveho nebylo treba.
S200-251 píše:EDB byla i z těch nízkých čísel brzy demontována. Třeba taková 007 má modrý lak i dnes, 013 s ním dojezdila. Z vyšších čísel byly modré třeba 103 a 125, takže modré barvy na současné verzi nejsou blbost. I když už někdy deset let zpět jsem na žádost MTB měřil průměr zaslepeného ventilátoru EDB na 007, tak třeba se i této verze dočkáme![]()
Jinak model sám o sobě je ideální na zimní večery a dodělání doma... Nabarvit měchy toren podvozků, pluhy na šedo z druhé strany, schůdky na šedo, hrdlo nádrže, stavoznaky. Pluhy v místech kde se šroubují mírně seříznout, aby lépe sedly pod rám a nevyčuhovaly. Taky je občas problém s vykolejováním, kdy se při jízdě vpřed nadzvedne první podvozek a vzpříčí v rámu...
Kvalita povrchové úpravy vypadala z fotek lepší než na živo. Žlutý proužek má bublinky a z poloviny takový tmavý flek. Červená barva kapot vypadá v některých místech dost blbě a v rozích a záhybech prosvítá bílá.
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Myšpulín a 3 návštevníků